Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 06.03.2002, 10:58   #1
pawlosz
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.03.2002
pawlosz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Co wybrać Nero czy Winoncd ?

Pytanie proste i może trywialne. Ale naprawdę nie wiem co wybrać. Poprzednio tzn do czasu aż nie skończyła swego żywota nagrywarka RICOHA 12/10/32 używałem Winoncd w wersjach 3,8 a poźniej w XP 5,0 i wtedy uważałem że Winon to najlepsza rzecz do palenia płytek. Niedawno kupiłem Liteona 24/10/40. Z barku najnowszego upgradu do Winoncd 5.0 - ta wersja którą miałem nie rozpoznawała poprawnie nagrywarki, zainstalowałem dołączony do niej Nero ver OEM 5.5.6.3 i uaktualnienia do 5.5.7.8, ah ta niecierpliwość chciałem koniecznie wypróbować sprzęt jak najszybciej. I Nero też mi się spodobał. Podajcie proszę wasze argumanty za i przeciw tym programom. Wdzięczny będę tez za sugestie dotyczące różnic pomiędzy nimi. Może w końcu się zdecyduje.
Pozdrawiam
pawlosz jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.03.2002, 11:11   #2
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Mysle, ze oba kombajny sa OK. Wiekszosc ludzi pozostaje przy tym od ktorego zaczeli i sie przyzwyczaili. Nero jest czesciej aktualizowany i stad mniej problemow takich jak twoj, z nowym sprzetem. Mialem przez krotki czas oba progsy ale jakos nie umialem przyzwyczaic sie do wiona i pozostalem przy nero mimo ze do wiona nie mialem zastrzezen.
Stary 06.03.2002, 12:01   #3
bgn
`

Data rejestracji: 10.08.2001
bgn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
nie sadze, zeby nasze podpowiedzi cos ci daly.
Ja zaczynalem od nero, potem przesiadlem sie na Wiona
i mimo, ze z kolejna nagrywarka dostalem nero - to go nie uzywam- co wcale nie znaczy, ze mam o nim zla opinie( wersja ktora dostalem zainstalowalem, powypalalem pare plytek i wrocilem do wiona) Fakt czestej aktualizacji nero jest napewno zaleta, ale i wada ( czytaj posty "Nero w nowej wersji nie wypala mi: i cala lista"). Z drugiej strony Roxio jako producent wiona nie spieszy sie z aktualizacja driverow- tak bylo po pojawieniu sie nagrywarek x24 do ktorej nie bylo sterownikow i pracowaly wolniej niz moglyby i tak zapewne bedzie z nowymi nagrywarkami, ktore pojawiaja sie na rynku. Musisz sam zdecydowac i zalezec to bedzie od materialu, ktory wypalasz i wlasnej subiektywnej oceny ( czy wolisz ciagnac mysza w dol czy w bok)
bgn jest offline  
Stary 06.03.2002, 13:54   #4
&y
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 07.06.2001
&y zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
pawlosz (06-03-2002 10:58):
Pytanie proste i może trywialne. Ale naprawdę nie wiem co wybrać.
[ciach]
Może w końcu się zdecyduje.
Pozdrawiam
Z Nero i WinOn'em jest tak jak z dyskusja na temat wyzszosci Swiat Bozego Narodzenia nad Swietami Wielkanocy lub o wyzszosci brunetek nad blondynkami

W zasadzie oba progsy maja bardzo podobne mozliwosci, natomiast pewne jest to ze roznia sie objetosciowo (WinOn zajmuje wiecej miejsca).

Uzywaj tego, ktory jest dla ciebie wygodniejszy, lepiej go znasz, lepiej wspolpracuje z twoja nagrywarka oraz bardziej ci sie podoba

Pozdrawiam
Stary 06.03.2002, 22:24   #5
dragal
Forumator

Data rejestracji: 28.02.2002
dragal niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja bym wzial Nerona koniec koncow to jego uwaza sie za podpalcza Rzymu, a wypalic Rzym to cos wiecej niz plytke
Stary 07.03.2002, 00:25   #6
jacoob
Jacoob Member

Data rejestracji: 31.08.2001
jacoob niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja używam jednego i drugiego aczkolwiek nero jest poreczniejszy i częsciej go stosuje.
jacoob jest offline  
Stary 07.03.2002, 09:59   #7
Face OFF
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 19.02.2002
Face OFF zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Moim zdaniem to masz głupi problem !!! (bez obrazy) Czemu ? A to temu, że jeśli ci się podoba WinOnCD i NERO to miej te 2 programy i problem z głowy. Ja osobiście mam aż 4 w zależności do czego mi potrzebny.
.................................................. ................
Pozdrawaim
Face OFF
Stary 07.03.2002, 10:09   #8
Pedros
Second variety

Data rejestracji: 11.01.2002
Pedros zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No właśnie. To samo chciałem Ci powiedzieć. Zostaw sobie obydwa programy jeśli nie jest to kwestia wydawania pieniędzy na licencję.
Poza tym przydatne też mogą być inne, niż te dwa, choćby Clone.
Nie chcę się licytować ile można mieć zainstalowanych na raz. Ale można dużo. Tylko po co?

Do jacoob.
Ja natomiast uważam, że Wion jest poręczniejszy.
Ale to jest kwestia moich przyzwyczajeń.
Cze.
Pedros jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: