![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.09.2002
![]() |
![]()
Często nagrywam obrazy CD. Nigdy nie miałem z tym żadnych problemów. Ostatnio zainstalowałem sobie Nero 6.0.0.11 - wszystko działało bez zarzutów, aż tu nagle okazuje się, że nie mogę poprawnie nagrywać obrazów z nero ( *.nrg) z innymi nie mam problemów. Chodzi o to, że obrazy są źle interpretowane przez programy do nagrywania (Nero i Alcohol 120%). Powinny to być obrazy wielosesyjne (2 sesje). Przykładowo, próbuję nagrać obraz 703MB gdzie pierwsza sesja to audio 1MB, a w drugiej jest cała reszta. Natomiast po otwarciu tego pliku w nero w zakładce info mam tylko dwie identyczne sesje (tracki) audio po 1MB. Tak samo w przypadku innych obrazów - zawsze jest tylko powielona pierwsza sesja, a drugiej nie ma
![]() ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Sprubuj wrocic do starej piatki nero.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Nagraj na płytkę CD-RW i sprawdź co się nagrało. Będziesz mógł sprawdzić, czy może NERO coś miesza.
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.09.2002
![]() |
Cytat:
Cytat:
W przypadku Alcoholu w momencie nagrywania pasek stanu od razu osiągnął 100%, a procenty obok paska leciały dalej i dalej, aż do końca nagrywania (wyszło chyba ponad 2000% :-) - w tym przypadku płytka też się do niczego nie nadawała. Dla pewności sprawdziłem trzy różne obrazy *.nrg. |
||
![]() |
![]() |
|
|