![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.05.2002
![]() |
Nie moge zrobic ISO! :(
Proces zatrzymuje sie przy 91% (WINiso i Clone CD) A na plytce widac wyraznie pasek/pierscien ok 2mm. Czy wie ktos o co chodzi? I czym moge (jesli moge) zrobic ISO? thx
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 26.02.2002
![]() |
Wrzuć płytke do clonyXXL i sprawdz czym jest zabezpieczona.
|
![]() |
![]() |
#3 |
TDI
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.09.2001
![]() |
Włącz Intelligent Bad Sector Scanner/Fast Error Skip w CloneCD, jeżeli nie jest niczym zabezpieczona.
Pozdro |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
'Wrzuć płytke do clonyXXL i sprawdz czym jest zabezpieczona' - ClonyXXL mowi, ze nie ma zabiepieczen.
'Włącz Intelligent Bad Sector Scanner/Fast Error Skip w CloneCD' - Gdzie to wlaczyc? Bo ja nie widze. CloneCD ver. 4.0 |
![]() |
![]() |
#5 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
W pliku masz 2 profile do klona.
Rozpakuj je tam gdzie masz zaladowanego clona do katalogu profiles i pozniej wybierz jednen z nich przy zrzucaniu na dysk. Sprobuj moze pojdzie ktoryms. A poza tym ile czekales jak ci sie zatrzymal clon? Czasami takie kopiowanie moze trwac pare godzin zalezy to od zabezpieczenia i czytnika jakim dysponujesz. Kiedys jak robilem kopie SD na LG 8 to kopiowalem to ok 3 godzin. |
![]() |
![]() |
#6 |
All Eyez On Me
![]() ![]() |
Acha jeszcze jedno poczytaj sobie na cdrinfo o tym programie i zapoznaj sie z jego obsluga(CloneCD).
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
OK. W starszej wersji znalazlem 'Intelligent Bad Sector Scanner/Fast Error Skip' i wlaczylem. I zapisuje to ISO tak samo do 91% a potem transfer wynosi 0 i plytka niby sie rusza, ale piszczy. Przy 91% to pewnie jest to miejsce gdzie ten 'pierscien' sie znajduje. Dla ulatwienia powiem, ze chce zrobic ISO z 'Magix Music Maker G6' (nie wiem czy mozna podawac, jestem tu nowy
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
All Eyez On Me
![]() ![]() |
Chyba ostatnio to kopiowalem.
Ale pierscien? Nic takiego tam nie widzialem byly tylko jakies read errrors. Poszlo bez problemu wlasnie z opcjami dla read errors. Moze masz cos innego. To ta polska wersja na 3 plytach? |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Tak. To wersja PL na 3CD. I ten 'pierscien' jest tylko na plycie instalacyjnej.
'Poszlo bez problemu wlasnie z opcjami dla read errors' - co to za opcje? ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wlacz loga w clonie i wtedy zobaczysz czy naprawde odczyt stoi czy tylko bardzo wolno ale jednak idzie do przodu. Wtedy zobaczysz ze trzeba czekac nie wiadomo jak dlugo (zalezy to od ilosci bad sektorow) ale w koncu z reguly obraz jest poprawny. Wiele tez zalezy od czytnika, sprobuj jesli mozesz innym czytnikiem. :-)
|
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
Alez ja jestem niecierpliwy
![]() |
![]() |
![]() |
|