Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.09.2003, 19:56   #1
bmwru
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.09.2003
bmwru w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
LG 8523B i BIOS

Mam taką właśnie nagrywarke niestety na ATMELu a nie na MTK i poleciał mi BIOS podczas flashowania oryginalnym firmwarem. Czym ja teraz przywrocic ?? Nie widac jej wcale w BIOSie ;-( Nagywara jest na gwarancji - czy w serwisie mi ja zrobia ?? I czy strace gwarancje ?? Jak uważacie
bmwru jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.09.2003, 21:38   #2
Blaze
Fire Walk With Me

Data rejestracji: 20.04.2003
Blaze zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Pomimo, że jest na atmelu to mtkflash albo mtkwinflash powinien sobie poradzić.
Jeśli zaniesiesz do serwisu i jakoś się dopatrzą, że padła przy nieudanej próbie wgrania firmwaru to po gwarancji.

Windows XP Pro SP2 protected by Kaspersky Internet Security 6
Blaze jest offline  
Stary 03.09.2003, 22:34   #3
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.06.2002
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Zrób tak jak napisałem w TYM poście. Mimo, że napęd nie jest kompatybilny z MKWINFLASH to i tak udało się pewnej osobie przywrócić nagrywarkę, która nie rozpoznawana była przez komputer.
SEBAW jest offline  
Stary 03.09.2003, 23:47   #4
bmwru
Nowy na forum

Cytat:
Blaze napisa***322;(a)
Pomimo, że jest na atmelu to mtkflash albo mtkwinflash powinien sobie poradzić.
Jeśli zaniesiesz do serwisu i jakoś się dopatrzą, że padła przy nieudanej próbie wgrania firmwaru to po gwarancji.
Probowalem juz mtkwinflash, i podejmuje inicjalizacje, a pozniej pisze ze err: wrong flash type czy cos w tym stylu no i stoi na amen ;-( musze jeszcze poprobowac, ale obawiam sie ze to nie pomoze - jest jeszcze jakis inny sposob czy tylko serwis ?? A jak tak to ile oni moga sobie zazyczyc orientuje sie ktos ??
Acha jak to jest z DMA bo faktycznie mialem je odpalone... To ma duze znaczenie ??
bmwru jest offline  
Stary 04.09.2003, 00:36   #5
bmwru
Nowy na forum

Cytat:
SEBAwl napisa***322;(a)
Zrób tak jak napisałem w TYM poście. Mimo, że napęd nie jest kompatybilny z MKWINFLASH to i tak udało się pewnej osobie przywrócić nagrywarkę, która nie rozpoznawana była przez komputer.
UFFFFFFFFFFFFFFF no i sie udalo ;-) Wstała jakby nigdy nic ;-) Oficjalnie oswiadczam ze 8523B da sie flashowac z ATMELem na pokladnie MTKFlaseh 1.62 (Dosowym) - kluczem do sukcesu jest naped podlaczony na secendary slave samotnie ;-) Mam pytanko jeszcze - czy jest szansa ze w serwisie gdyby kiedys cos to sie zorientuja ze jest nwoszy firmware ?? Czy przeaz to moge stracic gwarancje ?? Czy jakby cos padlo to lepiej robic downgrade ??
bmwru jest offline  
Stary 04.09.2003, 00:54   #6
Blaze
Fire Walk With Me

Data rejestracji: 20.04.2003
Blaze zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
bmwru napisa***322;(a)
Mam pytanko jeszcze - czy jest szansa ze w serwisie gdyby kiedys cos to sie zorientuja ze jest nwoszy firmware ?? Czy przeaz to moge stracic gwarancje ?? Czy jakby cos padlo to lepiej robic downgrade ??
Na naklejce na wierzchu napędu jest zapewne napisane z jaką wersja napęd wyszedł z fabryki. Jeśli wgranie nowego uda się to gwarancji nie tracisz (zresztą po co by udostępniali nowsze wersje dla użytkowników - żeby ich gwarancji pozbawiać?).
Przy oddawaniu do serwisu można zrobić downgrade, tylko że pewnie będą problemy ze zdobyciem odpowiedniej wersji (jeśli nie zgrałeś to tylko od kogoś kto ma w swojej nagrywarce albo wypuścił do sieci). Jeśli będą problemy z odczytem/nagrywaniem to prędzej bedzie wina optyki niż firmwaru, więc pewnie i tak bym przy oddawaniu do serwisu nie zmieniał, a jak padnie to i tak nie zmienisz.

Windows XP Pro SP2 protected by Kaspersky Internet Security 6
Blaze jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: