![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
nośniki BTC
Ostanio spotkałem się z bardzo tanimi płytkami firmy BTC. Zdaję sobie sprawe, że nośniki tej firmy nie należą do najlepszych
. Niemniej ich cena jest i tak dość niska bo za płytę x24 w kopercie trzeba zapłacić 90 gr. Taką cenę mają w jednym z marketów, wiec jak poszukam w hurtowni to może znajdę jeszcze tańsze. Kupiłem kilka paczek i wypaliłem. Nie było ani jednej uszkodzonej. Może ktoś miał do czynienia z tymi krążkami ? Jakieś spostrzeżenia ? Robił ktoś testy na ilość błędów w zapisie ? |
|
|
|
|
#2 |
|
Forumator
Data rejestracji: 21.11.2001
![]() |
Przyjcielu!
Z tymi nosnikami nie mialem do czynienia, ale mialem do czynienia z nosnikami kupowanymi w naszych suuuuuuuper marketach.Moje osobiste spostrzezenie jest takie, ze mam wrazenie, jakby one byly z odrzutu. Cena niska (nie zeby swiadczyla o jakosci), ale po testach np. plyki TDK kupionej w sklepie (nie markecie), a takiej samej z hiper....... Roznica powalajaca. Trzeba sie zastanowic. Matryca, ktora bija kompakty ma okreslona ilosc krazkow do wybicia. A moze te koncowe (nie spelniajace pewnych norm) ida wlasnie do takich sklepow?? Podobnie te pierwsze (kiedy matryca nie jest jeszcze "dotarta") moga tych mnorm nie spelniac. ... Ale co tam, w Polsce sprzeda sie i kupi cos co na zachodzie by sie wypierniczylo na smietnik, podobnie jak z tymi hiper...busami, co to nasz kraj zakupuje ze zlomowiska z zachodu... Przykra rzeczywistosc, ale prawdziwa... Pozdrawiam wszystkich. Nie dajmy sie!! Lepiej doplacic 10-20gr na sztuce i miec pewnosc, ze po kilku latach ta plytka jeszcze bedzie hulala
|
|
#3 |
|
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
mialem , jak bylem mlody a pozadny nosnik kosztowal kolo 10 zeta.
Nagrywac to mi sie nagrywalo, ale pare plytek po roku nie moglem otworzyc. posugujac sie jezykiem reklam napisze..."wybor nalezy do ciebie, ale nie jestes tego warty"....:-D |
|
|
|
|
#4 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 27.08.2002
![]() |
U mnie ta tych płytkach po około roku porobiły się małe dziurki, widoczne tylko pod światło i płytki oczywiście przestały się odtwarzać!
Ja miałem 8x , może teraz robią lepsze... |
|
|
|
|
#5 |
|
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
U mnie na kilku z nich zdarła się warstwa odblaskowa bliżej środka płyty, ale krążki nadal działają. Reszta płyt BTC (ok. 80 sztuk) działa bez zarzutu.
|
|
#6 |
|
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Tak jak koledzy - miałem - ale prędkości były wtedy niższe (x4, x8.
Jakoś się wypalały, chodzą i dzisiaj - wprawdzie rzadko, testów nie robiłem. Ale Ty sam zrobiłeś testy, i chyba jesteś zadowolony
|
|
#7 | |
|
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
Cytat:
i od tego czasu omijam wyroby tej firmy lepiej nie qpowac /już wole akossy i esperanzy / pozdro
|
|
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.02.2001
![]() |
Ja osobiscie ich NIKOMU nie polece!
Jeszcze 2 lata temu kupilem je (BTC) i wypalilem na nich swoje zdjecia z wakacji, ktore skanowalem caly dzien. Jakie bylo moje zdziwienie gdy po paru miesiacach nie moglem ich odtworzyc . W tym roku kupilem sobie nowa nagryware. Kupilem ok. 10 rodzaji plytek, w tym nieszczesne BTC. Po wypaleniu (x48 ) ZADNEJ plyty nie moge zgrac calej na HD. O tej chwili kozystam tylko z firmowek (TDK, Verbatim). Pozdro |
|
|
|
|
#9 |
|
![]() |
Jasnożółty BTC sprzed pięciu lat właśnie dokonał żywota. Nie daje się przeczytać połowy plików. TDK i Verbatimy chodzą jak zawsze 8)
|
|
|
|
|
#10 |
|
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Mialem kiedys plyty btc, niektore wogole nie chcialy sie wypalic, inne jak sie wypalily nie chodzily na wszystkich cd-romach. Kicha na maxa.
|
|
#11 |
|
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
BTC to najgorsze plyty jakie mialem w reku. Gorsze nawet od Speerow i Akossow (a to juz o czyms swiadczy hehe). Problemy z odczytem i korozja po uplywie pewnego czasu ze tak powiem dodawane w standardzie (razem z koperta jak mniemam)...
|
|
#12 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 02.09.2002
![]() |
Cytat:
Nie tylko płyty są tam lipne ale także sprzęt częściej nawala niż kupowany w sklepach komputerowych !!! A WIĘC PRECZ Z MARKETAMI
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 01.03.2002
![]() |
testowalem ostatnio btc, niebieskie, all speed , kupione w markecie , nagrywarka teac 16x -
sa to plytkicmc .... .... zaraz po wypaleniu wses pokazal .... naprawde nieduzo blędów c1, przy czym najmniej przy predkosci 16x a najwiecej przy 4x ..... niemniej jezeli chodzi o ich kompatybilność to nie jest idealnie... lg52 nie chce ich zbyt latwo czytac .... Pozdrowka |
|
|
|
|
#14 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Ja nagrywam ostatnio na płytkach z Auchan`a, Prostore marka. Płyta srebrna bez nadruków i jeszcze żadnego błędu nie miałem. Im tańsza tym lepsza jest płyta CD
|
|
|
|
|
#15 |
|
![]() |
...
|
|
|