Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Nowa w temacie (https://forum.cdrinfo.pl/f2/nowa-temacie-37706/)

imola 01.08.2004 17:43

Cytat:

Napisany przez Gunia
Dzieki :) tak zrobilam i dziala, niestety bufor dalej skacze jak szalony chyba nawet bardziej niz przedtem :(

No to sprawdź jeszcze raz czy dma się nie wyłączyło.
Nie masz czasem działającego w tle antywirusa? Jeżeli tak to go wyłącz na czas nagrywania, antywir skanuje materiał do nagrania i stąd te cuda. Może jakiś inny program w tle chodzi. Co za cdrom jest podpięty razem z nagrywarką?
i co nagrywasz ? audio dane?

Gunia 01.08.2004 17:47

Sprawdze jeszcze tego antivirusa. :taktak: Mam LG CRD-8482B. Nagrywam ogolnie wszystko ale ostatnio najgorzej bylo z nagraniem filmow.

imola 01.08.2004 17:49

Cytat:

Napisany przez Gunia
Sprawdze jeszcze tego antivirusa. :taktak: Mam LG CRD-8482B. Nagrywam ogolnie wszystko ale ostatnio najgorzej bylo z nagraniem filmow.

Ok. Sprawdź jeszcze raz jak jest z DMA.

Gunia 01.08.2004 18:06

DMA jest wlaczone wylaczylam antivirusa stan bufora dalej skacze a zuzycie bufora skacze pomiedzy 100% a 49% ??? (nagrywalm w Nero)

imola 01.08.2004 18:37

Cytat:

Napisany przez Gunia
DMA jest wlaczone wylaczylam antivirusa stan bufora dalej skacze a zuzycie bufora skacze pomiedzy 100% a 49% ??? (nagrywalm w Nero)

No to mamy problem. Może masz zainstalowany jakis inny program do nagrywania np. winoncd? Jak nie to może trzeba by jeszcze sprawdzić kabel IDE, do którego jest nagrywarka podpięta, może jest uszkodzony.

Someone else jakieś pomosły ktoś ma ??? prosimy o pomoc :help:

nimal 01.08.2004 20:19

oczywscie nie korzystasz w tym czasie z drugiego napedu np ogladajac film? nie kopiujesz tez w locie z drugiego napedu?

Gunia 01.08.2004 21:49

Cytat:

Napisany przez nimal
oczywscie nie korzystasz w tym czasie z drugiego napedu np ogladajac film? nie kopiujesz tez w locie z drugiego napedu?

nie wszystko jest wylaczone jedyny program jaki jest wlaczony to nero

nimal 01.08.2004 22:00

jak masz popodlaczane na kabelkach?
pierwszy kanal to dysk twrdy - sam na tasmie?
na drugiej tasmie masz cdrom i nagrywarke tak? ktory jest masterem? opisz dokladnie

Gunia 01.08.2004 22:09

Dysk jest na osobnej tasmie. A nagrywarka i cd rom na drugiej tasmie. Nagrwyarka jako master a cd rom slave.

nimal 01.08.2004 22:09

odepnij moze cdrom dla testu i zobacz jak wtedy pojdzie

KSML 08.08.2004 16:41

Mam identyczny problem z nagrywarką (czyt. skaczący bufor). DMA jest włączone, nagrywarka (a raczej Combo) jest podpięta sama na drugiej taśmie jako master. Na pierwszej taśmie jest natomiast podpięty dysk twardy i CD-ROM (wiem że dziwnie, ale inaczej się nie dało zabrakło miejsca pod obudową). Nagrywam tylko pliki AUDIO. W tle nie działa żaden program. Próbowałem na różnych prędkościach (nawet na 52!!!) i problem ciągle ten sam. Nagrane płuty działały jednak za każdym razem poprawnie. Co mam z tym zrobić i czy to poważny problem?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:16.