![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 |
|
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Heh.. stare i jare jak to sie mawia
Niestety moja najstarsza juz od roku nie zyje.. (SP Philips CDD 3610)... ostatnio poszedl na smietnik, nie dazylem nia sympatia ani setnymentem by nie wyrzucac tego. Od poczatku byla pechowa.. A jak na ironie czasem bywa ze stare sprzety lepiej dzialaja i dluzej niz te super nowosci. Byl chocby teraz post na forum ze ktos potrzebuje nagrac plyte ze speedem 1x (jak mowil dla DTS audio taka predkosc jest najlepsza ponoc..) ale sie nie da bo nowe maja min. speed 4x No i cuz.. tylko stare nagrywarki to umieja ^_^
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Forumator
Data rejestracji: 21.11.2001
![]() |
Cytat:
bo wiesz... LG x12 to nawet ze starszymi wersjami Clona pozwalala wybrac opcje wzmacnianie slabych sektorow, a na naszych x8 to jest mozliwe tylko z nowym clone No ale subkanalow nie chwyta wiec... niech Ci bedzie. Twoj palnik moze byc zaliczony do "satare nagrywarki" ![]() Pozdro!!
"Jeśli uczysz się od innych, ale sam nie pomyślisz - to najczystsze oszołomstwo; Jeśli myślisz, ale nie uczysz się od innych - to może być dla Ciebie wręcz niebezpieczne." / Konfucjusz / Ostatnio zmieniany przez artoor : 09.01.2003 o godz. 20:00 |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.08.2002
![]() |
Hmm
Tak czytam co piszecie i sprawdziłem swój bios ver. 1.07 i taka mam od zakupu w sklepie. Czy radzicie zmiane na 1.06 (jeżeli jest to wogóle mozliwe)
??/
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Forumator
Data rejestracji: 21.11.2001
![]() |
Re: Hmm
Cytat:
Kiedys experymentowalem z biosem 1.07 i 1.08 i mnie ten szczegol wpienial, ale teraz widze ze to byl maly szczegol. Wiem jedno. Nie bylo mi latwo wrocic do biosu pierwotnego - 1.06. Chcesz to probuj, ale powtarzam z wyzszego biosu trudno jest przejsc na 1.06 i ja osobiscie sie niezle napocilem przy powrocie. Hmmm... Powroty sa trudne ![]() Pozdrawiam artoor
|
|
|
#20 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 11.12.2002
![]() |
Re: nowy bios do CDRW CED-8080B
Cytat:
"Ściągnięta aktualizacja przeznaczona jest dla Shrink Micom Sets (flashable) - mikroprocesora współpracującego z pamięcią typu flash" Nie posiadam tej nagrywarki i nie ręczę za to co napisałem. Może akurat twoja nagrywara ma pamięć BIOSU typu EEPROM i da się ją sflaszować. Sam musisz to sprawdzić - po prostu spróbuj wgrać nowy BIOS - jak nic z tego nie wyjdzie, najwyżej przyjmiesz to z pokorą, a jak da się to tym lepiej. Ja osobiście mam LG CED 8081B z BIOSem 1.0 - to jest praktycznie to samo co LG CED 8080B ale nie nie ma dla niej nowych BIOSów. Zastanowiło mnie to i zacząłem drążyć temat - dowiedziałem się właśnie, że dlatego nie wypuszczono do niej nowego BIOSu bo BIOS siedzi w pamięci stałej - ot taka oszczędność kilkudziesięciu centów dla producenta, a wielka strata dla użytkownika
|
|
|
#21 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 04.04.2002
![]() |
Jezeli tak jak piszesz nagrywarka jest na gwarancji to sprobuj oddac ja do serwisu i moze ci sie poszczesci dostaniesz za nia szybszy model.
|
|
|
|
|
#22 |
|
Gość
|
ja tez posiadam to "cacko" i z biosem 108 migala mi tylko jedna dioda(ta od zapisu)obojetnie czy to czytalo czy zapisywalo
co ciekawe od nowosci mialem 106 i wrocilem bez problemu ale nowe 106 rozni sie od mojego starego(pierwszego i oryginalnego 106) trybem dao96 ktorego w tym 1-wszym 106 od nowosci nie bylo i co wy na to?i wlasnie wszedzie pisza ze 8080b nagrywac ma rw 4x a u mnie tylko 2x i mialem juz dwie 8080b i w obu przypadkach tak samo ach |
|
|
#23 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.11.2004
![]() |
skad moge sciagnac biosa 1.6 do nagrywarki Lg ced 8080b??
|
|
|
|
|
#24 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.11.2004
![]() |
a jak juz sciagne to gdzie go zainstalowac??
|
|
|
![]() |
|
|