![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec ???
Data rejestracji: 20.02.2002
![]() |
Obraz płyty po przejściu z FAT32 na NTFS
Miałem zrobiony obraz płyty Sims Zwierzaki (chodzi konkretnie o 1 płytke SD2.80) na twardym z FAT32,po przekonwertowaniu programem PM8 na NTFS nie można skopiować,zaraz na początku nagrywania jest tak jakby się program zawieszał.Okazuje się że z kopi zrobionej wcześniej w FAT32 (która dobrze działa) ,nie można niestety stworzyć nowego obrazu płyty.Czy tyczy się to tylko SD2.80 czy wszystkich zabezpieczeń ?Czy konwertując twardego z powrotem na FAT32 będzie można nagrać poprawnie płytkę z obrazu zrobionego wcześniej w FAT32?
Z góry Dziękuje za wszelkie rady. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
Mysle ze konwertowanie partycji nie jest tu winne. Na dysku twardym dane z zabezpieczonej plyty sa takim samym ciagiem jak i z plyty niezabezpieczonej, a konwersja nie moze w zaden sposob ingerowac w zawartosc plikow. Nie wiem - jak na razie nie mam natchnienia - gdzie lezy blad, ale wydaje mi sie ze nie w konwersji fata na ntfs.
Pozdrawiam
#3 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Re: Obraz płyty po przejściu z FAT32 na NTFS
zmiana FAT na NTFS raczej nie jest temu winna
bo jakby tak bylo to by Ci np windows nie wstal albo nie odpalila sie inna aplikacja niestety nie wiem co moze byc przyczyna, ze dzialalo i przestalo ...
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.06.2002
![]() |
Sprawdź obraz np "daemonem" lub w napędzie virtualnym "Clone'a" dowiesz się czy jest O.K. czy nie.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec ???
Data rejestracji: 20.02.2002
![]() |
Znalazłem chyba przyczyne tych problemów.
Programem którym to robiłem to BurnDrive , a problem tyczył się sterowników aspi(między innymi do clony xxl)najlepiej pobrać je stąd - żadnych problemów jeśli chodzi o WIN XP |
![]() |
![]() |
#6 | |
Bywalec
Data rejestracji: 24.07.2002
![]() |
Re: Obraz płyty po przejściu z FAT32 na NTFS
Cytat:
Pozdrawiam Piotrek |
|
![]() |
![]() |