![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Gość
|
Odszumianie w Nero
Ponieważ płyt niektórych zespołów nie można dostać w Polsce, a mam je na kasetach, postanowiłem zgrać je na dysk i wypalić na płytce. Jakość oczywiście znacznie odbiega od oczekiwanej, postanowiłem je więc odszumić w edytorze w Nero. Odszumianie powiodło się (jest to wyraźnie słyszalne), pojawił się jednak problem - nagrania brzmią trochę nienatruralnie - to znaczy czysto, ale tak (jak na mój gust trochę za głęboko) jakby dźwięk wydobywał się ze studni. Odszumianie już raz odszumionego utworu jeszcze bardziej poprawia jakość - dźwięk robi się jeszcze bardziej krystaliczny, ale jednocześnie jeszcze bardziej nienaturalny - syndrom funkcji "loud" - niby jakość się poprawia, ale jest to nienaturalne.
I pytanie - czy ktoś odszumiał może nagrania innym programem np: cool edit pro, z lepszym skutkiem tzn. bez znienaturalnienia oryginalnego nagrania, a jeżeli tak, to jakimi progsami? |
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
ja robiłem w CoolEdicie - i tasmy i winyle (stare i porysowane)
Jest to bardzo czasochlonne, ale mozna wszystko ustawic na malej probce ( np.minutowej czy półminutowej0, a potem jak jest OK to obrabiac pliki. Polecam. Ale musi byc CoolEdit z dobrym crakiem ( tak aby w opcji hiss nie pisalo demo) |
|
|
|
|
#3 |
|
Gość
|
No właśnie - w cool edicie zajmuje to dużo czasu, trwa niemożebnie długo, ale spróbuję, bo odszumianie w nero za bardzo zniekształca oryginalne nagranie.
|
![]() |
|
|