![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.08.2002
![]() |
Czesc wszystkim jestem nowy na forum i od razu mam kilki pytan.Mam problem z wypalaniem plyt chodzi mianowicie ze płyty sa wypalane bardzo wolno pomimo tego ze ustawione na 40x predkoscia zapisu.Nagrywanie plyty trwa okolo 10 minut.Co do plyty to jest to Platinium 700Mb 1x-40x pakowane po 25.Po drugie na stronie Cdrinfo.pl jest recenzja posiadanej przezzemnie nagrywarki z malym szczegolem ze moja jest Oem.Ale czy jest mozliwe ze bylaby roznica w wielkosci bufora pomiedzy BOXem a OEMem.Na CDrinfo.pl jest napisane ze ma 2048 Kb bufor a u mnie Nero wykrywa w 1984.Dla uwiarygodnienia dolanczam zrzut z ekranu. Czy moze ktos mi to wytlumaczyc nagrywarke mam od 5 godzin.Kupilem ja w sklepie.Bede bardzo Wdzieczny za wszelka pomoc
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 14.07.2002
![]() |
Witaj
właśnie odpaliłem nero w mojej 40125w też widzi 1984 więc to chyba jakis przekręt nero zreszta nie wiem.Co do nagrywania szybkie nagrywarki 32x 40x bardziej są czułe na system jak jest zamulony coś sie w tle robi to może Ci dłużej nagrywać.Pytanie czy nagrywasz w locie z cd rom na nagrywarkę czy tak długo trwa nagrywanie z dysku. Jeśli w locie z cd rom to poprostu napęd sie nie wyrabia i działa zbawienny buffer underrun protection. |
|
|
|
|
#3 |
|
Guru
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() ![]() |
między nagrywarką OEM i BOX niema róznicy ..bylo tłumaczone jaka jest miedzy tym róznica. Co do szybkości nagrywania .. wlacz tryb DAO .. Pozatym niepolecam nagrywania 40x... szybciej = gorzej
|
|
|
|
|
#4 |
|
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
to jrest tak
1 jaką masz konfiguracje sprzętu (komp może nie nadąrzać) 2 czy jest włączone dma 3 miedzy oem i box nie ma różnicy tak samo jak sayan nie polecam 40x |
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
![]() |
Co do sprzetu mam Amd 1333Mhz,256ddr,hdd Seagate Barracuda IV,GF2ti,Abit Kg7lite.Nagrywalem z dysku dokladnie byl to film.Dzieki za rady postaram sie je wykorzystac
Ostatnio zmieniany przez kiano : 16.08.2002 o godz. 23:04 |
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
![]() |
wlasnie wlaczylem zaraz zobacze czy to cos dalo
|
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
![]() |
a o co chodzi z tym DAo gdzie to sie wlacza bo pierwszy raz mam nagrywarke z tym softem i za bardzo jeszcze nie kapuje gdzie co jest Wczesniej korzystalme z Softu Adapteca,ECDC ktory byl banalnie prosty a Nero to juz inna bajka
|
|
|
|
|
#10 |
|
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
no i co nagrywa szybciej?
nie musisz go włączać wibierasz tylko przed wypalaniem miedzy dao ,sao,.... A oto co znaczy DAO DISC-AT-ONCE (DAO) Ten tryb zapisu jest szczególnie przydatnym przy tworzeniu dysku matki, który ma stanowić wzorzec dla produkcji wielkoseryjej w tłoczni. W trybie DISC-AT-ONCE cała zawartość płyty tj. Lead-In, dane i Lead-Out jest nagrywana bez wyłączania lasera. Tryb Disc-At-Once wymaga wysłania przez program nagrywający tzw. cue sheet do napędu CD-R. Cue sheet zawiera informacje o topografii nowo tworzonego dysku CD. Po otrzymaniu i potwierdzeniu powyższych informacji napęd CD-R rozpoczyna ciągły zapis rozpoczynając od Lead-in (z tablicą zawartości), poprzez dane skończywszy na lead-out. Tryb Disc-At-Once umożliwia tworzenie jedynie płyt jednosesyjnych. |
|
|
|
|
#11 | |
|
Prawdziwy Shider ;)
Data rejestracji: 06.06.2002
![]() |
Cytat:
w zaleznosci od uzywanego systemu operacyjego ps. DMA nie ustawia sie w programie do wypalanie
|
|
|
#12 |
|
Nowy na forum
![]() |
wypala szybciej Wielkie dzieki.
|
|
|