![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 06.08.2002
![]() |
![]()
o ile wiecej idzie nagrac na cdr-80
gdzies w cdrinfo czytalem ze niektore o kilka sekund inne o kilka minut:cool: ja mam tdk speed-x i nie wiem ile mozna by tam dolozyc czasu dla cdaudio? probowalem sprawdzic feurio 165 ale on wogole nie wykrywa mojej nagrywarki (liteon 40x12x48) a ta opcja caly czas jest nieaktywna!!! Przeinstaowalem ten program juz kilka razy. ASPI tez przeinstalowywalem (4.71) O co biega ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Arab'ski
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() |
spróbuj wykonać test na overburning w Nero CD Speed, a tu masz dane z cdrinfo:
nazwa TDK - Speed-X CD-R80 producent TDK Corporation deklarowana predkosc zapisu x48 nominalna dł.płyty 79:59:74 max. dł. płyty 80:05:10 nominalna poj. płyty 702.83 MB maksymalna poj. płyty 703.83 MB kolor spodu płyty zielono-złoty rodzaj podloza Phthalocyjanina (Typ 5) a tu link do bazy danych płyt: http://www.cdrinfo.pl/software/stronapl.php3 |
![]() |
![]() |
#3 |
Prawdziwy Shider ;)
Data rejestracji: 06.06.2002
![]() |
tak slabiutko sie one nadpalaja?
cos tu nie gra na koncu kazdej plyty musi byc minimum 90 sekund na lead-out
#4 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
zrobilem overburning test w nero cd speed i pokazalo 81:53:25(719MB) to jest srednia! Wykonalem test z predkoscia 8x 16x 40x ![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
jesli wychodza ci inne wyniki niz te z testow musisz sam zadecydowac czy cie na to stac i zrobic test 'na zywca' i nagrac te nieszczesne ~82 minuty - jak wyjdzie to dobrze, jak nie to juz wiesz ze te plyty nie lubia przeholowywania...
swoja droga, to takie wazne zeby byla ta dodatkowa minuta? bo ja mimo tego ze wypalam b. duzo ostatnio uzylem overburningu tak z pol roku temu... (do filmu policzonego na styk dorzucilem jeszcze napisy i codeki...)
![]() |
#6 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.08.2002
![]() |
heh... ja na kazdej plycie wypalam wiecej niz mozna prznajmniej o 5-10MB... czy to źle?
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
![]() (Nero/zakladka zaawansowane czy jakos tak) |
|
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
Pokaż mi toto palcem, bo chcę uwierzyć, że śnię ! :-D
Przy dzisiejszych nagrywarkach wypalenie dodatkowych 10 mega na siedemsetce nie ma prawa uszkodzić nagrywarki. 8) |
![]() |
![]() |
#10 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
TO JEST KTORAS LINIJKA POD OVERBURNINGIEM a tak przy okazji to w jaki sposob ta nadpalana plytka miala by zniszczyc nagryware (Moze laser wypali najpierw dziure w plycie a potem w obudowie nagrywarki albo stopi plytke !!!!!!!!!:-D |
|
![]() |
![]() |
#11 |
![]() |
"Pokaż mi toto palcem (...)" było a propos niszczenia nagrywarki.
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.08.2002
![]() |
czyli nic sie nie stanie?
|
![]() |
![]() |
#13 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Jak do nadpalania to ja uzywam plytek BTC 700 (u mnie w Legnicy po 1.59 zl
![]() ![]() Co do tego czy mozna zepsuc nagrywarke overburingiem, ja mysle ze mozna zepsuc co najwyzej plytke - nowe nagrywarki przeciez pozwalaja na overburing do 99min (870MB) ![]() Pozdrawiam wszystkich, Anka. ![]()
#14 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
te wieksze plyty maja gesciej sciezki - spirala danych jest ciasniejsza - plyty 700mb i 870mb roznia sie dosc znacznie
problem by byl gdyby ktos wcisna 800 mb na plyte 700mb - nagrywara jechala by az do konca nosnika a potem co? podejzewam ze wszystkie nowe maja jakas sprzetowa blokade (przy dojechaniu glowica dalej niz:resetuj nagryware(stand by))
![]() |
#15 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.08.2002
![]() |
Ja na EMTECa 80 minut spokojnie wciskam 82 min . I nie sądze że może to uszkodzić nagrywarke. Przecież jeśli nagrywarka obsluguje overburning to jest do niego przystosowana i nic nie może sie stać.
pozdr severall |
![]() |
![]() |
|
|