![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Życie to nie je-bajka
Data rejestracji: 29.03.2003
![]() |
Overburning w nero,problem
Na mojej nagrywarce(lg 52x)nie mogę nagrać nic powyżej 710mb programem nero we wszystkich możliwych wersjach,które widzą ta nagrywarkę.(czyli powżej 5.5.9.0)Natomiast program Instantcd nagrywa w overburningu bez zastanowienia do możliwej pojemności płyty.Pojemność tą zresztą określa jedno z narzędzi nero.I co jest z tym programem nie tak?A może to nagrywarka?(ma wgrany najnowszy dostępny bios)Podpowiedzcie
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.11.2002
![]() |
A ustawiles sobie limit overburn'a w opcjach? Standardowo skonfigurowane Nero nie pozwoli na zadne ekscesy i trzeba zmienic "zasieg" recznie i pamietaj ze przeginanie z overburning'iem moze uszkodzic nagrywarke :-)
|
![]() |
![]() |
#3 |
Życie to nie je-bajka
![]() |
Oczywiście ustawiłem.Pełne 99min57sek.Wiem,że można uszkodzić nagrywarke,ale do odważnych świat należy.Poza tym jest nowa! na gwarancji! i ma działać!
#4 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
Jesli natomiast probujesz robic maksymalnego overburn'a na zwyklej plytce 80min to efekt zalezy po pierwsze od nosnika jaki uzywasz a po drugie od samej nagrywarki. Dla przykladu moj rekord (powtarzalny) to 735MB przy uzyciu nagrywarki Teac x24 na plytkach Akoss i Esperanza (obie 80min). |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Życie to nie je-bajka
![]() |
Testuje płyty 80min.Mój powtarzalny rekord to 727mb.Na akosie.Ale nie nero tylko instantcd.Nero wyrzuca jakiś tam błąd.Dlaczego jeden program potrafi a drugi nie.Overburning w nero jest mi potrzebny do płyt audio.Zrobienie takiej płyty w instancie to katorga.Poza tym nero nagrywa mp3,a tamten nie.Jakoś musze to zwalczyć.Może nero ma jakąś blokade o której ja nie wiem.Np. gdzieś w rejestrze?
#6 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#7 |
Życie to nie je-bajka
![]() |
Mam njnowszego nero.5.510.15.Jest to samo.Dzięki za podpowiedzi.Będę walczył dalej.Podejrzewam jakieś ograniczenia w tej nowej wersji nagrywarki,bądź w płycie głównej(MSI KT3ultra)
|
|