![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.02.2002
![]() |
a masz cdrom i cdrw, jak masz dwie tasmy IDE podlonczone to ustaw na oba kanały wlonczone, a jak nie to juz nie wiem co ci modlo pasc , sprubuj u kogos sprawdzic czy cdrw dziala
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Bywalec
Data rejestracji: 29.04.2002
![]() |
Prawdopodobnie TEAC CDW-516EB ma wade fabryczna
spotkalem sie pod koniec zeszlego roku z dokladnie tym samym problemem w 2 sztukach tego modelu naszczescie obydwa poszly na gwarancji i goscie dostali nowe modele
#18 |
Bywalec
Data rejestracji: 27.03.2002
![]() |
czesc
moja nagrywara TEAC CD516EB nadal jest w serwisie ... przypuszczam, ze padlo oprogramowanie w piecyku, dam znac jak otrzymam pozdrowionka |
![]() |
![]() |
#19 |
Bywalec
![]() |
Z moja nagrywara TEAC 516EB bylo tak:
W xp i 98 nagrywa plyte sucessfull (Varbatim, Platinum, TDK, Akoss) ale odczyt plyty sprawia duze problemy, raz wyczyta po 5 minutach raz w ogole - potrafi nawet zawiesic komp. W przypadku dogrania plikow na dobrej plycie - nadaje sie do kosza - trudnosci z odczytem. Czesto zdarza sie, ze ostatnia sesja byla nieczynna, jedynie aktywna byla przedostatnia. Do czasu gdy nawalila nagrywara - bez problemow uzywalem Nero 5.5.5.1 i WinOnCD 5.0. Gdy nastapily problemy - reinstalka ani zmiany ustawien nie pomogly jednak piecyk bez problemu czytal starsze plyty. pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#20 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
No moja nagrywarka to padla kompletnie. Ani moj, ani inny komp jej nie widzi. Widac tylko krzaki podczas uruchamiania kompa. Prawdopodobnie padl firmware w nagrywarce. I tu rodzi sie pytanie - czy jest jakis sposob na przeflashowanie nagrywarki gdy system jej nie widzi (bez uzywania programatora)? Gdyby ktos znal odpowiedz na to pytanie to bylo by fajnie. bartR dzieki za odpowiedzi i czekam na jakis sygnal jak wroci Twoj sprzet z serwisu.
#21 |
Bywalec
![]() |
czesc ponownie
Wlasnie dzisiaj dostalem nowa nagryware TEAC 516EB, serwisant - raczej przyjmujacy do naprawy niewiele ciekawego powiedzial ... przypuszczam ze padlo firmware - mialem 1.0b Otrzymalem nagryware wyprodukowana w lipcu 2001 roku w Malezji Po zainstalowaniu nagrywarki - poleciala pierwsza plyta verbatim 700 metal AZO - buffer-underrun ![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Bywalec
![]() |
kurcze, dzis mi padl cdrom Creative x52 ... pracowal od pocz. listopada zeszlego roku ... niech to szlag, znow do serwisu ...
|
![]() |
![]() |
#23 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
|
|