Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 01.12.2005, 09:59   #1
kar8lina
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.12.2005
kar8lina w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
płyta 800MB i problem

Witam i z góry przepraszam że zakładam kolejny ten sam temat, ale przczytałam tyle na ile starczyło mi cierpliwości, ustawiałam tak jak pisaliście (99min, DAO, zamknij CD itd.), kombinowałam na różne sposoby i nic Przeglądając forum nie zauważyłam żeby ktoś miał taki problem jak ja. Otóż kiedy chce nagrać film 789MB (próbowałam też 710MB) na płyte 800 i ustawiałam tak jak pisaliście, po naciśnieciu zapisz wysuwa mi się płyta i wyskakuje okienko
"Oczekiwanie na nośnik"
Proszę włożyć pusty nośnik w celu nagrania.
i tak za każdym razem! Z płytami 700MB nie mam żadnego problemu.
Wiecie może co może być tego przyczyną?! Proszę pomóżcie, bardzo zależy mi żeby nagrać ten film na płytke, a już nie wiem co robić. Mam LiteOna LTR 52327S i Nero 6.6.0.18
kar8lina jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.12.2005, 10:04   #2
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
na pewno tak jest ustawione
Dołączone obrazki
-schowek01.jpg 
ed hunter jest offline  
Stary 01.12.2005, 10:13   #3
kar8lina
Nowy na forum

Tak, mam tak ustawione.
kar8lina jest offline  
Stary 01.12.2005, 10:53   #4
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Sprawdz czy przypadkiem nie robisz multisesji.
Stary 01.12.2005, 10:57   #5
kar8lina
Nowy na forum

Nie wiem czy o to chodzi: w zakładce "Ilość sesji na płytce" mam zaznaczone "pojedyncza sesja"
kar8lina jest offline  
Stary 01.12.2005, 11:46   #6
if22
:}

Data rejestracji: 18.04.2003
if22 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A próbowałaś nagrać na płytę 800MB mniej niż 700MB powiedzmy 100MB czy coś podobnego? Może nagrywarka jakoś nie lubi 800MB cd.
Stary 01.12.2005, 12:56   #7
kar8lina
Nowy na forum

Właśnie spróbowałam i nie da rady, ciągle wywala mi płyte! Sądzicie że to może być wina nagrywarki?! (choć z tego co czytałam na jakiejś stronie obsługuje ona płyty 800MB)
kar8lina jest offline  
Stary 01.12.2005, 13:09   #8
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
mam dokładnie ten model i nie ma żadnych problemów z paleniem płyt 800 i 870MB.

może to sprawa starego biosu, który nie ma tych płyt w spisie?

i jakie to płyty?
ed hunter jest offline  
Stary 01.12.2005, 13:26   #9
kar8lina
Nowy na forum

Nie sądze że jestem na tyle kompetentna żeby poradzić sobie ze zmianą biosu Płytki kupione w pierwszym lepszym komputerowym jakieś easy touch. Naprawde nie ma dla mnie innego wyjścia?! Może być nawet nagrane jako vcd czy svcd (tak żebym mogła na odtworzyć na dvd) tylko czy to mi się zmieści na płyte 700MB Wątpie że z tymi 800tkami coś jeszcze zwojuje
kar8lina jest offline  
Stary 01.12.2005, 13:50   #10
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

film jest .avi czy obraz płyty?

zmiana biosu to pestka - trzeba się tylko modlić do świętego elektryka aby prądu nie zaprakło.

bios jest tu

http://www.liteonit.com/ODD/English/...del=LTR-52327S

wypakować zip, wyjąć płytę z nagrywarki, kliknąć na plik, poczekać aż skończy, restart komputera.
ed hunter jest offline  
Stary 01.12.2005, 14:06   #11
kar8lina
Nowy na forum

Film jest .avi
Co do tej strony to nie wiem czy robie coś nie tak ale nie moge ściągnać tego pliku. Jak naciskam prawym "zapisz jako.." zapisuje mi jako strone html a jak ściągne DAPem ściąga się plik któremu zmieniam rozszerzenie na .zip i nie moge rozpakować.

Nie już jest ok miałam jakieś zabezpieczenie i dlatego nie mogłam ściągnąąć Spróbuje i dam znać co z tego wyszło, mam nadzieje że nic nie schrzanie!

Ostatnio zmieniany przez kar8lina : 01.12.2005 o godz. 14:14
kar8lina jest offline  
Stary 01.12.2005, 14:18   #12
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Biosik sciaga sie dobrze, przynajmniej u mnie na windowsowym pobieraczu.
Moze cos pomoc, ale nie musi.
Najprosciej to sprobowac na innych plytach, te easy touch to chyba jakis szajs i moze w ogole nie nadaja sie do wypalenia.
Stary 01.12.2005, 14:59   #13
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

dołączam bios w 2 kawałkach - klik i się zrobi jeden .exe (forum nie bierze dużych plików)

u mnie z tej strony zasysa IE, FF i Opera nie.
Dołączone pliki
File Type: rar QS0E5A.part1.rar (249.0 KB, 36 oglądane)
File Type: rar QS0E5A.part2.rar (247.3 KB, 30 oglądane)
ed hunter jest offline  
Stary 01.12.2005, 17:27   #14
kar8lina
Nowy na forum

No niestety nic zmiana biosu nie pomogła. Nie mam kompletnie pojęcia czego to może być wina Dziękuje Ci ed hunter za cierpliwość
kar8lina jest offline  
Stary 01.12.2005, 18:56   #15
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez kar8lina
No niestety nic zmiana biosu nie pomogła. Nie mam kompletnie pojęcia czego to może być wina Dziękuje Ci ed hunter za cierpliwość
popieram to co napisał @grzeniu.

inne płytki i może być ok.
ed hunter jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: