Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 01.12.2005, 19:16   #16
Daarek
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.02.2003
Daarek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez kar8lina
Witam i z góry przepraszam że zakładam kolejny ten sam temat, ale przczytałam tyle na ile starczyło mi cierpliwości, ustawiałam tak jak pisaliście (99min, DAO, zamknij CD itd.), kombinowałam na różne sposoby i nic Przeglądając forum nie zauważyłam żeby ktoś miał taki problem jak ja. Otóż kiedy chce nagrać film 789MB (próbowałam też 710MB) na płyte 800 i ustawiałam tak jak pisaliście, po naciśnieciu zapisz wysuwa mi się płyta i wyskakuje okienko
"Oczekiwanie na nośnik"
Proszę włożyć pusty nośnik w celu nagrania.
i tak za każdym razem! Z płytami 700MB nie mam żadnego problemu.
Wiecie może co może być tego przyczyną?! Proszę pomóżcie, bardzo zależy mi żeby nagrać ten film na płytke, a już nie wiem co robić. Mam LiteOna LTR 52327S i Nero 6.6.0.18
Mam ten sam problem - z tymi samymi płytami i płytami SUPRATEC, ani NERO, ani WinOnCD, ani Ashampoo nie czytają ich jako 800-setki, tylko jako 700.
Daarek jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.12.2005, 19:38   #17
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Daarek
Mam ten sam problem - z tymi samymi płytami i płytami SUPRATEC, ani NERO, ani WinOnCD, ani Ashampoo nie czytają ich jako 800-setki, tylko jako 700.
to jest normalne.
"Informacje ATIP zapisane na płycie, informujące nagrywarki o pojemności danego nośnika podają, że nominalna pojemność płyt 90 i 99 minutowych wynosi ok. 702 MB (79.59 min.)" inf. CDRINFO.
Dlatego przy nagrywaniu takich płyty zawsze stosuje się overburning.
Stary 02.12.2005, 18:31   #18
Daarek
Nowy na forum

I tak właśnie było, mimo tego,że pokazywał pojemność płyty 702 MB to w overburningu wypalił na niej prawie 800 MB. Tylko musiałem jeszcze ustawić czerwony znacznik na pasku wskazującym pojemność płyty na 800. Bezbłędnie. Dziękuję.
Daarek jest offline  
Stary 03.12.2005, 00:13   #19
kar8lina
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.12.2005
kar8lina w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Za waszą radą kupiłam inną płytkę i jakże byłam uradowana gdy wyskoczyło okienko że zapis został zakończony powodzeniem! Niestety nie na długo bo potem nie mogłam w ogóle tej płyty odtworzyć Jakieś sugestie? Serdecznie wszystkim dziękuje za dotychczasową pomoc
kar8lina jest offline  
Stary 03.12.2005, 02:10   #20
Daarek
Nowy na forum

Sprawdź jeszcze ustawienia w Menadżerze użądzeń w Panelu Sterowania - System kontrolera IDE ATA/ATAPI. Tak, żeby Transfer mode było ustawione na Ultra 33, a przy Let BIOS select transfer mode żeby nie było "ptaszka".
Ja ustawiłem w ten sposób i działa lepiej.

Ostatnio zmieniany przez Daarek : 03.12.2005 o godz. 02:12
Daarek jest offline  
Stary 03.12.2005, 10:32   #21
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez kar8lina
Za waszą radą kupiłam inną płytkę i jakże byłam uradowana gdy wyskoczyło okienko że zapis został zakończony powodzeniem! Niestety nie na długo bo potem nie mogłam w ogóle tej płyty odtworzyć Jakieś sugestie? Serdecznie wszystkim dziękuje za dotychczasową pomoc
Po pierwsze czy jestes pewna ze twoj czytnik potrafi odczytywac takie plyty?
Po drugie co to za plyta (producent) i z jaka predkoscia wypalilas?

A w ogole nie wydaje ci sie ze sama za malo podajesz danych, a my musimy za duzo pytac o rzeczy podstawowe albo zgadywac? Jasnowidzow to tu nie ma.
Stary 03.12.2005, 10:39   #22
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez grzeniu
Po pierwsze czy jestes pewna ze twoj czytnik potrafi odczytywac takie plyty?
Po drugie co to za plyta (producent) i z jaka predkoscia wypalilas?

A w ogole nie wydaje ci sie ze sama za malo podajesz danych, a my musimy za duzo pytac o rzeczy podstawowe albo zgadywac? Jasnowidzow to tu nie ma.
przeca to LiteOn 52327S, takiego mam i wszystko potrafi

http://www.cdrinfo.pl/software/stron...eid=2178234833 dla niewiernych

a płyta inna, że się nagrała a nie daje odczytać to mnie wcale nie dziwi, jak nie wiem co to za płyta
ed hunter jest offline  
Stary 03.12.2005, 11:33   #23
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ed - liteonem ona wypala, a czym probuje odczytac to wlasnie nie wiem, ale...
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...54&postcount=9
moze stacjonarny nie czyta?
Zgaduj zgadula.
Stary 03.12.2005, 12:11   #24
kar8lina
Nowy na forum

Hej nie bądźcie "niemili", nie znam się na takich sprawach i dlatego nie wiem co powinnam podawać i co jest istotne (wszystko co wiem do tej pory wiem z tego forum) Płyte nagrałam jak było tu zalecane małą predkością 8x niestety nie wiem jakiej firmy to płyta bo nie mam jej w domu (dałam do spr. na dvd), ale na pewno nie żadna z tych dobrych (a które są dobre też tu przeczytałam i nie mogłam u siebie w mieścinie takich znaleźć) Nie odtworzyła mi jej ani nagrywarka ani dvd stacjonarne.
Daarek---> gdzie się wchodzi przez panel sterowania do tego menedżera? Wchodze przez właściwości Mojego komputera ale tam nie da się nic ustawić.

Z tego co napisaliście wnioskuje że powinnam kupić jeszcze inną płytę...
kar8lina jest offline  
Stary 04.12.2005, 15:16   #25
Daarek
Nowy na forum

Po kolei : Panel sterowania- system - sprzęt -menadżer urządzeń - kontroler IDE/ATAPI
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-bez-tytulu2.jpg  

Ostatnio zmieniany przez Daarek : 04.12.2005 o godz. 15:38
Daarek jest offline  
Stary 05.12.2005, 13:04   #26
kar8lina
Nowy na forum

Daarek u mnie nie ma czegoś takiego ale i tak dzięki za chęci. Sprawdze jeszcze inne płyty jak gdzieś znajde jakieś lepsze, a jeśli nic z tego nie wyjdzie to się poddaje
kar8lina jest offline  
Stary 09.12.2005, 13:37   #27
kar8lina
Nowy na forum

Jak by ktoś miał podobny problem to podaje że u mnie problem tkwił w płytkach. Kupiłam Verbatima i film śmiga i na kompie i na dvd stacjonarnym Dzieki!!!
kar8lina jest offline  
Stary 09.12.2005, 13:47   #28
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez kar8lina
Jak by ktoś miał podobny problem to podaje że u mnie problem tkwił w płytkach. Kupiłam Verbatima i film śmiga i na kompie i na dvd stacjonarnym Dzieki!!!
duuuużo (mam wrażenie, że większość) zgłaszanych na forum problemów z paleniem to wina płyt.
jeśli chodzi o płyty 800MB to ja trafiłem tylko na 2 firmy, których płyty paliły się ok - TDK i Verbatim - niestety drogie, EMTEC były nieczytelne (wywaliłem 25 szt. ), a wiekowego Datexa, który działał bez problemu zaraz przetestuje.

edit:

może i nie taka wiekowa strasznie ta płyta, ale biorąc pod uwagę to, że była najtańsza na rynku - nie jest źle.

Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 09.12.2005 o godz. 14:01
ed hunter jest offline  
Stary 12.12.2005, 08:48   #29
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez Daarek
Po kolei : Panel sterowania- system - sprzęt -menadżer urządzeń - kontroler IDE/ATAPI
Nie wszyscy maja plyty na nforce... te ustawienia nie wystepuja na intelu i VIA
Stary 13.12.2005, 18:47   #30
Daarek
Nowy na forum

Ustawienie kontrolera IDE ATA na płycie z kością VIA.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-vias.jpg  
Daarek jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: