![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.02.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Cytat:
"Informacje ATIP zapisane na płycie, informujące nagrywarki o pojemności danego nośnika podają, że nominalna pojemność płyt 90 i 99 minutowych wynosi ok. 702 MB (79.59 min.)" inf. CDRINFO. Dlatego przy nagrywaniu takich płyty zawsze stosuje się overburning.
![]() |
#18 |
Nowy na forum
![]() |
I tak właśnie było, mimo tego,że pokazywał pojemność płyty 702 MB to w overburningu wypalił na niej prawie 800 MB. Tylko musiałem jeszcze ustawić czerwony znacznik na pasku wskazującym pojemność płyty na 800. Bezbłędnie. Dziękuję.
|
![]() |
![]() |
#19 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.12.2005
![]() |
Za waszą radą kupiłam inną płytkę i jakże byłam uradowana gdy wyskoczyło okienko że zapis został zakończony powodzeniem! Niestety nie na długo bo potem nie mogłam w ogóle tej płyty odtworzyć
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Nowy na forum
![]() |
Sprawdź jeszcze ustawienia w Menadżerze użądzeń w Panelu Sterowania - System kontrolera IDE ATA/ATAPI. Tak, żeby Transfer mode było ustawione na Ultra 33, a przy Let BIOS select transfer mode żeby nie było "ptaszka".
Ja ustawiłem w ten sposób i działa lepiej. Ostatnio zmieniany przez Daarek : 03.12.2005 o godz. 02:12 |
![]() |
![]() |
#21 | |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Po drugie co to za plyta (producent) i z jaka predkoscia wypalilas? A w ogole nie wydaje ci sie ze sama za malo podajesz danych, a my musimy za duzo pytac o rzeczy podstawowe albo zgadywac? Jasnowidzow to tu nie ma. |
|
![]() |
![]() |
#22 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Cytat:
![]() http://www.cdrinfo.pl/software/stron...eid=2178234833 dla niewiernych ![]() a płyta inna, że się nagrała a nie daje odczytać to mnie wcale nie dziwi, jak nie wiem co to za płyta ![]() |
|
![]() |
![]() |
#23 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Ed - liteonem ona wypala, a czym probuje odczytac to wlasnie nie wiem, ale...
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...54&postcount=9 moze stacjonarny nie czyta? Zgaduj zgadula. |
![]() |
![]() |
#24 |
Nowy na forum
![]() |
Hej nie bądźcie "niemili", nie znam się na takich sprawach i dlatego nie wiem co powinnam podawać i co jest istotne (wszystko co wiem do tej pory wiem z tego forum)
![]() Daarek---> gdzie się wchodzi przez panel sterowania do tego menedżera? Wchodze przez właściwości Mojego komputera ale tam nie da się nic ustawić. Z tego co napisaliście wnioskuje że powinnam kupić jeszcze inną płytę... |
![]() |
![]() |
#25 |
Nowy na forum
![]() |
Po kolei : Panel sterowania- system - sprzęt -menadżer urządzeń - kontroler IDE/ATAPI
Ostatnio zmieniany przez Daarek : 04.12.2005 o godz. 15:38 |
![]() |
![]() |
#26 |
Nowy na forum
![]() |
Daarek u mnie nie ma czegoś takiego ale i tak dzięki za chęci. Sprawdze jeszcze inne płyty jak gdzieś znajde jakieś lepsze, a jeśli nic z tego nie wyjdzie to się poddaje
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Nowy na forum
![]() |
Jak by ktoś miał podobny problem to podaje że u mnie problem tkwił w płytkach. Kupiłam Verbatima i film śmiga i na kompie i na dvd stacjonarnym
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Cytat:
jeśli chodzi o płyty 800MB to ja trafiłem tylko na 2 firmy, których płyty paliły się ok - TDK i Verbatim - niestety drogie, EMTEC były nieczytelne (wywaliłem 25 szt. ![]() edit: ![]() ![]() może i nie taka wiekowa strasznie ta płyta, ale biorąc pod uwagę to, że była najtańsza na rynku - nie jest źle. Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 09.12.2005 o godz. 14:01 |
|
![]() |
![]() |
#29 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#30 |
Nowy na forum
![]() |
Ustawienie kontrolera IDE ATA na płycie z kością VIA.
|
![]() |
![]() |
|
|