Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.11.2003, 22:07   #16
cybermat16
Gość

Ja kiedyś miałem cdrom (dawno to było) to do dzisiaj chodzi samsung 48x i nie rozwalił mi żadnej płyty, a w innym cdromie którego miałem to silniczek się zepsół samsung 24x ale również nie rozwalił mi żadnej płyty a odczytywał różne płyty pęknięte, z dziórą itp.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.11.2003, 22:13   #17
kiewas
Matrix has him

Data rejestracji: 29.10.2003
kiewas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez cybermat16
Nie jestem z Legnicy. Jestem z Chojnowa a Chojnów jest bardzo blisko Legnicy ok. 16 km. Aże w Chojnowie nie ma żadnego porzodnego sklepu (taniego, w Chojnowie za 10 płyt CDR Esperanza trzeba zapłacić 25 zł, poprostu ździerstwo) z sprzetem komputerowym i z tanimi płytami CDR to kupuję wszystko w legnicy.
Serio lg 52x rozwalił 5 płyt ? I co dalej chodzi czy już poszedł na złom ?
No fakt, Chojnów nie daleko

A co do tego LGka to prawda, nie wiem czy on jeszcze chodzi, bo kumpel oddał go w rozliczeniu do sklepu, dopłacił i kupił LiteOna DVD 16x... Miałem je na chacie około 3 miechów (pożyczył mi bo nie miałem żadnego napędu ) i dawał radę. No i przynajmniej żadnej płyty nie rozsadził. Naprawdę, jeśli chodzi o CD-Romy to absolutnie nie polecam LG - cuda na patyku. Już wiele ich widziałem i naprawdę kilka jest takich co problemów nie sprawiają. A to wolno czytają, a to wybuchają płyty - istny cyrk. Szkoda, że już nie sprzedają Teac'a CD-rom 40x, kumpel ma takiego - chyba najlepszy cdrom jaki miałem okazję widzieć. Wszystkie płyty czyta, nie to co LG... Szkoda jednak, bo i tak firma Teac od******a wałki - nawet niech nikt nie myśli o zakupie CD-Roma Teac'a 52x.... Naprawdę szkoda gadać... Kolega właśnie skończył 2 miesięczną zabawę w kotka i myszkę ze sklepem i wymienił na DVD Litka.. Luudzie co się dzieje z tymi napędami ??

A z tymi płytkami Esperanza za 25 zł to już drobne przegięcie.. no i dobrze robisz ze jezdzisz do Legnicy Ja kupuję różne płyty, ale najczęściej są to te najtańsze w cenie około 1zł Wszystko na nich nagrywam i jak na razie nie narzekam.

Ostatnio zmieniany przez kiewas : 12.11.2003 o godz. 22:18
kiewas jest offline  
Stary 12.11.2003, 23:39   #18
danielski
Bywalec

Data rejestracji: 04.01.2003
danielski w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Fakt LG to największe g......... płyty wybuchają przy Linuxe też się psują ach te koreańskie gnioty
Stary 13.11.2003, 07:49   #19
cybermat16
Gość

Mój kolega ma cdrom lg to co druga płytę mu nie odczytuje. Przy płytach 800 MB to się dławi, i nie ma szans żeby je odczytać (nawt niektórych płyt CDAUDIO nie odczytuje.
Co do płyt Esperanze to też zazwyczaj kupuję najtańsze płyty do 1 do 1,30 zł najdroższe. Czasami zdaży mi się kupić jedną płytę Verbatim.
Wynika że cdromy lg to prawdziwe badziewie ciekawe czy tak samo jest z nagrywarkami lg

Stary 18.11.2003, 21:55   #20
cybermat16
Gość

Mam dobrą nowinę. Dzisiaj byłem w TPC i powidzieli mi że 25 dadzą mi nową nagrywarkę. I powidziele mi jeszcze że to nie była wina płyty CDR, okazuję się że mieli pełno reklamacji na ten sam model nagrywarki. I że prawie cały wypust nagrywarek był walnięty (w każdym razie tak powiedział. Facet z serwisu powiedziła że przyjoł już ok 25 nagrywarek, a jak ja gadałem z gościem z serwisu to w tej samej chwili jakiś dziciak z chyba z ojcem, przyszedł z taką samą nagrywarką i tą samą usterką. Pierwsza włożona płyta i rozwalona ! Już nie moge się doczekać 25 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Stary 19.11.2003, 10:54   #21
JackW
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 18.11.2003
JackW w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mnie pękła płyta w napędzie DVD też LG z dużym hukiem wdrobną kaszkę. W serwisie wymienili na LG DRD-8160 B bez problemów. Jest to prawdobodobnie problem z luzem na łożyskowaniu. Wymieniona pracuje już kilka lat bez problemu. Radzę zmniejszyć maksymalną prędkość czytania bo jest to problem wszystkich szybkich napędów.
JackW jest offline  
Stary 19.11.2003, 12:02   #22
cybermat16
Gość

Czemu piszesz też w Lg przcież mi płyta nie penkła w lg tylko w nagrywarce liteon, i była to wina sprzentu.

Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: