Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.04.2003, 12:42   #1
ader2
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.04.2003
ader2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
plyta wielosesyjna

Nie wiem czy mam zaznaczac ta opcje.Wiem, ze to sluzy do kontynuowania nagrywania kolejnych danych.Chcialem was zapytac jak to sie ma w praktyce.
ader2 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.04.2003, 13:24   #2
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
... w Nero wygląda to tak, jak na rysunku
Dołączone obrazki
File Type: png nero.png (8.3 KB, 237 oglądane)
Stary 16.04.2003, 14:02   #3
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nie wiem dokladnie o co ci chodzi w pytaniu z ta multisesja, ale najlepiej bedzie jak poczytasz sobie opis nero ze strony glownej a w nim zakladke o multisesji, reszte opisu tez polecam.
http://www.cdrinfo.pl/cdr/soft/nero/multi.php3
Stary 16.04.2003, 14:24   #4
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
chyba chodzilo o to:

jezeli chcesz uzywac plyty jak dyskietki (co zmniejszy jej wielkosc i pozwoli na odczyt tylko w nagrywarkach az do zamkniecia sesji), to WŁĄCZ tryb multisesji. Jezeli kopiujesz gre lub rzeczy ktore chcesz pokazac/oddac/sprzedac innym to uzywaj >> pojedynczej sesji << (lub zamykaj dysk po sesji ktora ma byc ostatnia).
pawelblu jest offline  
Stary 17.04.2003, 08:10   #5
jasku
Bywalec

Data rejestracji: 09.02.2003
jasku w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam Wszystkich
odnośnie płyty wielosesyjnej mam pytanie czemu nie mogę oznaczyć ostatniej ścieżki podczas kontynuacji multisesji? Scieżka się podświetla ale po puszczeniu natychmiast jest nieaktywna i nie mogę zatwierdzić "OK".
jasku jest offline  
Stary 17.04.2003, 09:11   #6
grzeniu
XV1100

grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
jasku napisa***322;(a)
Witam Wszystkich
odnośnie płyty wielosesyjnej mam pytanie czemu nie mogę oznaczyć ostatniej ścieżki podczas kontynuacji multisesji? Scieżka się podświetla ale po puszczeniu natychmiast jest nieaktywna i nie mogę zatwierdzić "OK".
A nie zamknales jej przypadkiem przy ostatnim nagrywaniu? Sprawdz to bo nic innego mi nie przychodzi do glowy.
Stary 17.04.2003, 10:23   #7
pawelblu
Zlotowicz
CDRinfo VIP

pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Moze plyta jest prawie full (nero to wykrywa i nie pozwala zostawic ostatniej otwartej sciezki)- pamietaj ze przy multisesji pojemnosc plyty spada !!!
pawelblu jest offline  
Stary 17.04.2003, 10:24   #8
jasku
Bywalec

Cytat:
grzeniu napisa***322;(a)
A nie zamknales jej przypadkiem przy ostatnim nagrywaniu? Sprawdz to bo nic innego mi nie przychodzi do glowy.
teraz to głowy sobie uciąć nie dam, ale sądzę że nie było zamknięcia sesji, a jak to można sprawdzić na nagranej płycie?
jasku jest offline  
Stary 17.04.2003, 10:28   #9
jasku
Bywalec

Cytat:
pawelblu napisa***322;(a)
Moze plyta jest prawie full (nero to wykrywa i nie pozwala zostawic ostatniej otwartej sciezki)- pamietaj ze przy multisesji pojemnosc plyty spada !!!
163 MB na 7OO MB czyli miejsca jeszcze sporo dlatego mnie to dziwi, płyta TDK d-view
jasku jest offline  
Stary 17.04.2003, 10:34   #10
pawelblu
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Cytat:
jasku napisa***322;(a)
163 MB na 7OO MB czyli miejsca jeszcze sporo dlatego mnie to dziwi, płyta TDK d-view
a ile chcesz nagrac ?

Sprobuj zrobic jeszcze jedna mulisesje (plyte) ponagrywaj troche i zobacz czy sie problem powtorzy bo jezeli nie - to byl jakis banal albo blad z twojej strony (zamkniecia plyty) - w kazdym razie nic powaznego

A czy dysk jest zamkniety to w domowy sposob najlepiej sprawdzic wkladajac nosnik do CDROMu.

Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 17.04.2003 o godz. 10:39
pawelblu jest offline  
Stary 17.04.2003, 10:44   #11
jasku
Bywalec

Cytat:
pawelblu napisa***322;(a)
a ile chcesz nagrac ?

Sprobuj zrobic jeszcze jedna mulisesje (plyte) ponagrywaj troche i zobacz czy sie problem powtorzy bo jezeli nie - to byl jakis banal albo blad z twojej strony (zamkniecia plyty) - w kazdym razie nic powaznego

A czy dysk jest zamkniety to w domowy sposob najlepiej sprawdzic wkladajac nosnik do CDROMu.
dzięki, teraz tej płyty nie mam ale na pewno sprawdzę i zobaczę z innymi.
jasku jest offline  
Stary 18.04.2003, 14:14   #12
jasku
Bywalec

Cytat:
jasku napisa***322;(a)
dzięki, teraz tej płyty nie mam ale na pewno sprawdzę i zobaczę z innymi.
Witam ponownie dziś wziąłem płytę CD-RW nagrałem w multisesji na pewno nie zamykałem płyty i ta sama sytuacja nie mogę oznaczyć ostatniej ścieżki może źle to robię "Ctrl + prawy przycisk myszy"? Inne kombinacje też nie dają rezultatu ścieżka jest podświetlona kiedy trzymam myszą jak puszczę to gaśnie.
jasku jest offline  
Stary 18.04.2003, 14:56   #13
grzeniu
XV1100

Cytat:
jasku napisa***322;(a)
Witam ponownie dziś wziąłem płytę CD-RW nagrałem w multisesji na pewno nie zamykałem płyty i ta sama sytuacja nie mogę oznaczyć ostatniej ścieżki może źle to robię "Ctrl + prawy przycisk myszy"? Inne kombinacje też nie dają rezultatu ścieżka jest podświetlona kiedy trzymam myszą jak puszczę to gaśnie.
Co ty za kombinacje robisz....po prostu kliknij lewym klawiszem myszy i bedzie trzymac zaznaczenie, wlasnie sprawdzalem a tak jak ty robisz to dzieje sie tak jak piszesz.
Stary 18.04.2003, 14:56   #14
jasku
Bywalec

Cytat:
jasku napisa***322;(a)
no nareszcie bingo okazało się, że miałem opcje ISO ustawione w Tryb 2/XA przełączyłem na Tryb 1 i mogę oznaczyć ścieżkę. W takim razie po co jest Tryb 2/XA?
Stary 18.04.2003, 15:01   #15
jasku
Bywalec

Cytat:
grzeniu napisa***322;(a)
Co ty za kombinacje robisz....po prostu kliknij lewym klawiszem myszy i bedzie trzymac zaznaczenie, wlasnie sprawdzalem a tak jak ty robisz to dzieje sie tak jak piszesz.
Tonący brzytwy się chwyta, lewy przycisk też nie pomagał ale po zmianie ISO jest OK. Dzięki.

Twoje uprawnienia: