![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.03.2005
![]() |
![]()
Witam,
Dzisiaj kupiłem LiteOn-a SOHW-1673S, zupdatowałem software do JS02. Kupiłem płytke Verbatima +RW 2,4x w takim pudełku imitującym Box-a ale cieńszym. Nagrałem raz kompilacje(mieszanka avi i txt) i płyta nawet przez nagryware nie jest rozpoznawana. 2 raz zaczął sie pojawiać zarys plików (katalogi i nazwy plików) zrobiłem szybkie czysczenie i pozniej nagralem inna kompilacje(avi) i znowu tylko zarys plikow(na tym Liteonie,na combo Sony i na odtawrzaczu DVD):/ na DVD-RW Verbatima wszystko śmiga bezproblemowo. Miał ktoś podobny problem? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Może zrób pełny format tego DVD+RW np. DVD Info PRO i dopiero nagraj.Moja stacjonarka nie czyta w ogóle +RW po szybkim formacie...po pełnym za to tak. Plusy RW są bardzo kapryśne przy szybkim formatowaniu. ( dlatego używam DVD-RW , z nimi nie ma żadnych problemów - wg mnie są znacznie bardziej "przyjazne" ).
Ostatnio zmieniany przez Dorian : 29.03.2005 o godz. 19:07 |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Ale z powrotem do orginalnego stanu?
Jeśli nie to Fullformat z restartem? Sorki za lamerskie pytania |
![]() |
![]() |
#4 |
Wymiatacz
![]() |
Nie musisz z restartem.. Mi nawet po kupieniu płytki i po nagraniu nówki nie ruszało w stacjonarce . I to też był Verbatim DVD+RW ( taki żołtawy na pudełku ) . Dlatego full format i nagraj dopiero ( bez restartu)
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Nagrałem po formacie i drzewo plikow na Combo Liteona
Na combie sony nie rozpoznał płyty Na moim liteonie normalnie działa Na odtwarzaczu DVD pustka Kolejna próba po formacie: Na moim liteonie śmiga Na odt. DVD tylko drzewo katalogów Ostatnio zmieniany przez entereczek : 29.03.2005 o godz. 21:48 |
![]() |
![]() |
#6 |
Wymiatacz
![]() |
a jaki masz ten stacjonarny odtwarzacz jeśli można wiedzieć?
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Wiwa (wiwa.info.pl) podobno odtwarza +r i +rw bez probemów
A to Combo Soniaka też nie odtwarza ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wymiatacz
![]() |
hmm ja mam Emperora 2jke Manty a Wiwy to praktycznie to samo. I mi nie odtwarza tylko DVD+RW po quick format. Gdy sformatuje na full to serio idzie. Formatuję w DVD Info PRO lub w NERO . Nagrywam też w Nero. Hmm nie wiem już co można poradzić. Sam mam Nec'a. I nie mam z nim żadnych problemów co do odczytu zapisanych przez niego płyt w innych napędach. Może jakiś bios musisz wgrać inny . Nie znam się na rodzinie LiteOn'ów i niestety nie mogę Ci pomóc dalej. Czytałem gdzieś na temat w rodzaju...mój LiteOn czyta swoje płytki a nie czytają ich inne napędy. Musisz poszukać na forum. Powodzenia!
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Właśnie zobaczyłem ze na Soniaku odczytuje ale głównie chce to w Wiwie wykorzystywac (gdzie nie wiem czemu ale +rw nie działa :/ ale -rw dziala)
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wymiatacz
![]() |
Hmm ja też tak mam na Emperorze. DVD-RW idzie nawet po quick format a plusy musisz sformatować pełnym formatem , bo inaczej ani nie drgną. Tak jest przynajmniej u mnie. Opchnij komuś tego +RW. Ja tak zrobiłem. Same -RW do stacjonarek przynajmniej tych pokroju naszych. Tak sądze.
|
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
Ruszyło +RW !!
![]() Zrobiłem fullformat z nery ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wymiatacz
![]() |
Ha no widzisz!!! I ja mam tak samo. Ale to wkurzające wciąż tak formatować te plusy. -RW działają nawet po szybkim.
|
![]() |
![]() |
|
|