![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 27.01.2003
![]() |
Wina plytek czy wina BIOSu???
Mam pewien problem ...ostatnio kupowlaem bardzo duzo plytem MMORE i bylem z nich bardzo zadowolonych.W zeszlym tygodniu wypalilem ich ze 100, kilka nawet 48x zeby zobaczyc jakiej jakosci sa ow plytki.Wszystkie bardzo ladnie sie nagraly, zarowno WSES jak i Nero Cd Speed nie pokazaly zadnych bledow.Ale...
3 dni temu wgralem sobie do nagrywarki(Lite-On 48246s) nowy BIOS SS0C a dzien puzniej kupiel nowa partie plytek MMORE.I zaczal sie koszmar, zanim nagrywarka zacznie nagrywac ,rozpedza plytke kilka razy (czasami zaczyna nagrywac dopiero po minucie )zwalnia nagrywanie z 32x do 16x(plytki z indexem 48x-wczesniej tak palone bez problemu!!!).Co druga taka plytka ma mnostwo bledow(test NERO CD Speed , WSES jeszcze nie patzrylem).Zwalilbym wine od razu na nosniki gdyby nie to ze z poprzedniej dobrze palacej sie 100, zostalo mi kilka plytek i z nimi dzialo sie to samo!!!Palilem jeszcze ostatnio Verbatim Blue Diamond, i takich zonkow nie ma :/ Taraz mam pytanie, to wina BIOS-u...plytek..a moze nagrywarka mi siada ?:o pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez coolczyk : 31.03.2003 o godz. 11:32 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|