![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.10.2004
![]() |
![]()
Witam
Mam pytanie do wszystkich, którzy poradzili sobie z tym problemem. Nagrywając płytki audio, w nero (wszystkie wersje do nr 6.x.x.x) była możliwość usunięcia przerw między utworami (szczególnie ważne przy materiale live lub tam gdzie jeden numer przechodzi w drugi). Od wersji 6 sztuczka, którą stosowałem wcześniej (zaznaczałem wszystkie utwory - i wymuszałem możliwie najkrótszą przerwę - np. Frames 0.0000000000001 - efekt był pozytywny) nie działa. Chciałem spytać jak nagrać materiał składający się z osobnych kawałków tak by nie było miedzy nimi przerw. Zabieg z powrotem do niższego niż 6 nr wersji nero nic nie dał, ponieważ zakupiłem nową spawarkę LG 4120B i niższe wersje nero nie widzą jej Tom |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Zaginiony pielgrzym
Data rejestracji: 17.05.2002
![]() |
O ile pamiętam to na pierwszym utworku ustawiało się 2 sek a na pozostałych ścieżkach 0 sek.
|
![]() |
![]() |
#3 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ta opcja jak najbardziej dziala w nero 6, poza tym ze standard audio cd wymaga 2s przerwy przed pierwszym utworem ale tak samo bylo w wersjach 5 nero. Opisz co sie dzieje i dlaczego uwazasz ze ci nie dziala.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
Chyba robię coś nie tak. Spróbowałem jak radziliście - pierwszy kawałek zostawiam bez zmian. pozostałe zaznaczam w całości i w preferencjach zaznaczam 0 sekund. Po nagraniu (testuję na cdrw) koncert jest poszatkowany tzn. po każdym kawałku - na jego koniec jest 2 sekundowa przerwa
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.08.2004
![]() |
co tu dużo mówic, jesli ktos chce nagrywac koncerty tak by nie było zadnych przerw, to w nero nie wystarczy ustawic przerw na 0 sekund, nalezy rozwinac te zakładke i ustawic 0 ramek czy tam frames...wiem bo czesto cos zgrywam z kaset czy płyt analogowych..i wtedy jest wszystko ok...a przy 0 sekund ..słuchasz sobie jakis koncercik ..utworek sie konczy ..oklaski i tu nagle jakis niemiły przeskok...no chyba ze to kwestia nagrywarki...ale jescze raz polecam ustawiac nie 0 sek ale ramek czy tam frames.
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Czytam, analizuję, i testuję różne rozwiązania.
Wszystkim, którzy znaleźli chwilę czasu, aby podzielić się swoją wiedzą i doświadczeniem bardzo dziękuję. Tom |
![]() |
![]() |
#8 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a moze wypalasz TAO? przelacz sie na DAO i upewnij czy jest zero przerwy miedzy utworkami
|
![]() |
![]() |
#9 |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
W przypadku nagrań wymagających ciągłości pomiedzy trackami które są osobnymi plikami nie zawsze za pomocą Nero można uzyskać dobry efekt. Najgorszą sprawą jest kiedy poszczególne pliki nie pochodzą z jednego źródła i nie były tworzone w podobnych warunkach (program i jego ustawienia, naped i jego ustawienia). W takich sytuacjach najlepsze efekty uzyskiwałem za pomocą Feurio przez odpowiednie przycięcie końca utworu lub początku następnego lub usunięcie pewnego małego fragmentu w przypadku kiedy w torze występowały nieprzyjemne "pykniecia"
|
![]() |
![]() |
#10 |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Dawno temu nagrywałem w Nero koncerty czy płyty bez przerw - ale przestałem. Wypalanie oczywiście DAO, ale i tak często na złączniu słychać było cichy trzask (jak nie było oklasków, tylko jakiś cichy szum fal czy coś podobnego, to dało się to uchwycić).
Tylko EAC i ściąganie do jednego wava i cue (dzięki temu, że to zwykły wav można znormalizować całą płytkę) a potem wypalanie nim (feurio jest za drogi).
|
|