![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.05.2003
![]() |
![]()
Cześć,
może ktoś wie, które płyty CD-R Audio pozwalają na najlepszą jakość kopiowania muzyki z CD? Czy rzeczywiście te najdroższe są najlepsze, a może jakość zależy tu od innych czynników...? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Ja muzykę nagrywam na Verbatimy z prędkością x8 ,używam programu EAC.
Lepiej zawsze zrzucić na dysk ,a potem wypalić na płytkę . ............... ![]()
![]() |
#3 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
z tego, co wiem, to w ogole jakos tych plyt audio nie jest lepsza od zwyklych, lepszych plytek (czyli na przyklad wspomniane Verbatimy). A juz z pewnoscia nie sa w wiekszosci wypadkow warte swojej ceny. Lepiej poszukaj starych postow na temat nagrywania audio i tam sprawdz, co poleca sie do takich nagran. Na pewno wiele osob chwali sobie te Verbatimy, czarne Esperanzy i np TDK (ktorych osobiscie uzywam i uwazam, ze sa bardzo dobre). Na specjalne plyty do Audio raczej szkoda pieniedzy.
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 16.01.2003
![]() |
dobre są Varbatim Black Universal - 1,85 szt. za slim
![]() |
#5 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Płyty audio są nieraz gorsze od zwykłych płyty CD-R/RW.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Cytat:
A tak przy okazji - Trafiłem ostatnio na płytki które zadziwiajaco dobrze sprawują sie w AUDIO. Na ogół używałem róznych Verbatim'ów i TDK. Sprawowały się one bardzo dobrze i czytały się na większości odtwarzaczy CD. Problemy miałem tylko z dwoma, z mini wieżą SONY i z dużym, segmentowym zestawem Kenwooda (modeli nie pamietam bo to sprzęt rodziny). Na te dwa odtwarzacze nie było reguły, raz się czytało, a raz nie. I to nawet na tych samych nośnikach, wypalanych z tą samą prędkością (próbowałem x4, x8, x12, x16). Robiłem różne cuda, ale zawsze przypominało to loterie. No i ostatnio trafiłem na płytki Philipsa z indeksem x48. Wypaliłem tego już ponad 50 szt. i każda działa na kazdym sprzęcie na jakim próbowałem, nawet na tych dwóch "wybrednych" odtwarzaczach. Przy zapisie x8-x12 poziom błędów C1 nie przekracza 6-8. Jeśli sie nie myle są to nośniki produkowane przez Ritek'a. Jak ktoś chce to w domu sprawdze ATIP bo teraz głowy nie dam. Dzisiaj sprawdzałem nawet na discmanie Panasonic, który w zasadzie wogóle nie czytał CDR. No i załapał za pierwszym razem. Jestem pod wrażeniem. Miał ktoś podobne doświadczenia z tymi płytami ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|