![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 | |
|
>my private watch dog ;)<
Data rejestracji: 09.04.2003
![]() |
Cytat:
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Dostępne też w Carrefourze. @imola - lubie te płytki
|
|
|
#18 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.12.2003
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.01.2005
![]() |
Cytat:
Możesz spróbować z tym programikiem, ale pewnie też Ci nic nie pokaże. W przyszłym tygodniu powinienem miec liteona - wiec napewno przetestuję te płytki KProbe. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
dziś trafiła do mnie płytka ELECTRIC nagrana już wcześniej. Przetestowałem - wygląda pięknie.
Fajnie też wyglądają te CD.
|
|
#21 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 03.02.2005
![]() |
Cytat:
); NIE MA NIC ZA DARMO!!!! nie można kupić dobrych płytek w sklepie (na allegro są taniej ) poniżej 1 zł, od razu wiadomo że jakieś tam nieznane płyty np.Electric nie mogą mieć dobrej jakości, to tak jak z samochodami czy innymi rzeczami, nie kupisz nowego mercedesa w cenie malucha, tak już jest że jedne płytki są lepsze a inne gorsze co przekłada się na ich cenęa co do tych płyt z Biedronki, zgadzam się z Tobą że nie należy krytykować ich tylko dlatego że są z Biedronki czy są tanie, najpierw należy je sprawdzić a potem się wypowiadać na ich temat (szczerze mówiąc ja chyba nie zaryzykuje )pozdr |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Nowy na forum
![]() |
Moje najstarsze płyty są z 1998 roku - Esperanzy. Takie z zielonym paskiem, zielone od spodu. Są niemiłosiernie porysowane a odczytuję je bez problemu.
Są mi już niepotrzebne, więc zrobiłem taki test: w lipcu, podczas największych upałów, położyłem je na dachu na słońcu. Leżały tak trzy dni. To też ich nie ruszyło. |
|
|
|
|
#23 |
|
Nowy na forum
![]() |
wkruzel: przeczysz sam sobie, bo piszesz że najpierw należy płyty sprawdzić a dopiero później wypowiadać się na ich temat, a wcześniej napisałeś że od razu wiadomo że płyty Electric nie mogą mieć dobrej jakości. Podobnie zaprzeczasz sobie w kwestii tanich płyt. Zdecyduj się.
A na mnie te płyty zrobiły całkiem dobre wrażenie. O niebo lepsze niż inne nośniki w tej samej cenie - Datex. Od kilku lat nagrywałem wyłącznie na TDK i Verbatimach, ale... (patrz moja poprzednia odpowiedź) |
|
|
|
|
#24 |
|
Nowy na forum
![]() |
wkruzel: a nie patrzyłeś na to z innej strony??: na koszt płytki składa się nie tylko koszt materiałów użytych do jej wyprodukowania, ale także marka.
Tak więc taka biedronka mogła kupić wystarczająco dużo płyt i zrobić je pod swoją marką (skoro "wyprodukowane dla Biedroniki przez Esperanze"). W środku może za tym siedzieć esperanza tylko z innym nadrukiem, z inną nazwą na pudełku. Może Biedronka kupiła ich na tyle dużo, ze dostała na nie na tyle dobrą cenę, że za te 7 zł mogą sprzedawać płytki dobre jakościowo? Ja ciągle pracuję nad "normalną" nagrywarką - mam nadzieje ze w tym tyg. bede już ją miał - więc jak będzie -zaraz wstawie test. |
|
|
|
|
#25 |
|
Nowy na forum
![]() |
Płytka Electric Co. nagrana z pr. 16x
test z prędkością max: Kod:
Date : 05-02-23 21:08:56 Model : 2-0-0-0 F:LITE-ON DVDRW SOHW-1673S JS01 Disc : CDR (C-) , 973219:795971 [Prodisc Technology Inc.] Speed : Max Scanned range : 0:2:0 (0) - 72:51:04 (4FFFFh) C1 Max : 999 C1 Average : 0,67 C1 Total : 2875 C2 Max : 1143 C2 Average : 0,62 C2 Total : 2638 Kod:
Date : 05-02-23 21:19:44 Model : 2-0-0-0 F:LITE-ON DVDRW SOHW-1673S JS01 Disc : CDR (C-) , 973219:795971 [Prodisc Technology Inc.] Speed : 16x Scanned range : 0:2:0 (0) - 72:51:48 (5002Bh) C1 Max : 10 C1 Average : 0,10 C1 Total : 451 C2 Max : 0 C2 Average : 0,00 C2 Total : 0 Jeżeli nie to chyba całkiem ładnie wypadło? |
|
|
|
|
#26 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.03.2005
![]() |
Cytat:
lepsze nosniki wieksza pewność że film ruszy po kilku miesiącach a płytki typu Mint po nagraniu nawet z 2x wywaliłem całe 100 Szt za okno nie nadają się pozdr. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Nowy na forum
![]() |
Kod:
General Information General Information Drive: QSI DVD+-RW SDW-082S Firmware: LX10 Disc: Data CD (Fornet International) Selected speed: 16 X C1 errors Maximum: 19 Average: 0.37 Total: 1767 C2 errors Maximum: 0 Average: 0.00 Total: 0 Jitter Maximum: 14.3 % Average: 12.18 % Scanning statistics Elapsed time: 9:13 Number of samples: 4793 Average scanning interval: 1.01 sec Glitches removed: 0 electrico1-cds.png - płytka 1 electrico1-prod.png - producent: Fornet Zmienił się producent płytek.. Ostatnio zmieniany przez nec0 : 22.03.2005 o godz. 00:17 |
|
|
|
|
#28 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Fornet o ile mnie pamiec nie myli robi tez esperanze, ale niestety te gorsze. Te lepsze sa od Prodisca!
|
|
|
|
|
#29 |
|
Nowy na forum
![]() |
Esperanze które wpadły mi w ręce są też z Fornetu - w gruncie rzeczy można powiedzieć, że to to samo co Electric Co.
A opinię, że Prodisc jest lepszy niż Fornet potwierdza test Electrico - te z Prodisca wypadly lepiej niż Fornet - aczkolwiek te róznice nie są znaczące. |
|
|
|
|
#30 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.02.2005
![]() |
nie można kupić dobrych płytek w sklepie, od razu wiadomo że jakieś tam nieznane płyty np.Electric nie mogą mieć dobrej jakości, to tak jak z samochodami czy innymi rzeczami, nie kupisz nowego mercedesa w cenie malucha, tak już jest że jedne płytki są lepsze a inne gorsze co przekłada się na ich cenę
a co do tych płyt z Biedronki, zgadzam się z Tobą że nie należy krytykować ich tylko dlatego że są z Biedronki czy są tanie, najpierw należy je sprawdzić a potem się wypowiadać na ich temat (szczerze mówiąc ja chyba nie zaryzykuje )pozdr[/QUOTE] Próbować zawsze warto, dzięki temu człowiek się może czegoś nowego dowiedzieć i nauczyć. A co do Electrica, to kupowałem je już z pół roku temu i bardzo dobrze działają do tej pory. |
|
|
![]() |
|
|