![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
Płyty ze srebrnym spodem (jak tłoczone)
Moja siostra ma wieże Akai która nie odczytuje nagrywanych płytek. Probowałem już płyt z ciemno niebieskim spodem (słyszalem opinie ze plytki MetalAZO sa 'łatwiejsze' do odczytania przez wybredne czytniki), niebieskim, zielonym, złoto-zielonym nawet płytek z czrnym spodem;-) Zostały mi już tylko srebrne heheh... jak myślicie są szanse że te płytki będą odczytywane? Pytam bo teoretycznie powinny być 'łatwiejsze' ;-)
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
jest spore prawdopodobienstwo ze szansa jest zerowa
niektore typy juz tak maja - to jak z czytaniem RW - nie wszystkie to umieja na offtopic byl post nt. 'podkrecania lasera', czyli uzycia potencjomatra kalibrujacego przy glowicy czytnika w celu zwiekszenia jego 'latwosci' i 'uleglosci' wzgledem nowinek technicznych
![]() |
#4 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Coz....obawiam sie ze Sid ma racje, ale zycze powodzenia :-) Ja kazdemu kto kupuje sprzet muzyczny doradzam zeby wzial do sklepu na proby nagrane cdr i cdrw i sam to sprawdzil przed kupnem, bo sprzedawcy albo nie maja o tym pojecia albo nie chca powiedziec czy bedzie odtwarzac.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 25.02.2002
![]() |
U mnie jest tak ze moje wysluzone radyjko najgorzej czyta wlasnie plyty cdr ze srebnym spodem. Juz lepiej ida esperanzy silver-blue
|
![]() |
![]() |
#6 |
Forumator
![]() |
Dzieki wszystkim za odpowiedzi. niestety nie mialem wplywu na wybor wiezy choc teraz oczywoscie chca zebym siorze plyty wypalal tak zeby jej wieza czytala heheh. Zamowilem srebrne plytki, zobaczymy.
|
![]() |
![]() |
#7 |
***Fakt jest faktem..***
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
A z jaką prędkością nagrywasz muze ? Ja kiedyś jak nagrywałem płytkę kumplowi szybciej niż 2X to miał wielkie kłopoty z ich odczytem. Jeżeli nagrywasz w większej prędkości to nagraj np. 1x - może to pomoże.
|
![]() |
![]() |
#8 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
ja bym raczej zajal sie wieza niz kolorem nosnika. Wyczyscic czytnik, bo po dobrej imprezie i wkaldaniem plyt z podlogi z majonezem ( tylko bez skojarzen) kazdy czytnik mozna zalatwic
|
![]() |
![]() |
#9 |
Forumator
![]() |
hmmm to dosc nowa wieza a przynajmniej prawie nieuzywana. Siora sporadycznie czegos na niej slucha. CDR nie odtwarzala od nowosci
|
![]() |
![]() |
#10 |
kierownik wycieczki
Data rejestracji: 24.02.2002
![]() |
podaj mi konkretne namiary na te podkrecanie glowiczki lasera, nie moge znalezc. mam wieze aivy i chyba tylko to jest w stanie mi pomoc z gory dzieki
#11 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
na off topic - jakies 3-4 tygodnie temu, dosc dlugi post - ale BEZ lasera w temacie - nie mam w tej chcili czasu na szukanie - sadze ze znajdziesz opcja 'szukaj' (na gornej belce, 4 od lewej)
![]() |
#12 |
Gość
|
podpbne problemy ze home theater sony
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.06.2002
![]() |
Na wierzach z czytnikiem MASH dobrze chodzą ESPARANZY BLACK - mimo, że są czarne!!!
Warto spróbować. |
![]() |
![]() |
#14 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.06.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
#15 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Chciałbym dorzucić swoje trzy grosze na ten temat. Też mam problemy z przeskakującym laserem w wierzy, który gubi początki piosenek na wypalanych płytach. Moje wnioski są następujące oprócz koloru płyty, u mnie im jaśniejszy tym lepszy najlepiej sprawdzają się zielono - żółte Platinium, bardzo ważny jest jednak model nagrywarki np. BTC 4x tak paliła, że czasem nawet w trakcie utworów laser potrafił zgubić ścieżkę, LG 8x palił znakomicie natomiast na LG 24x się kasztaniło. Nie wiem, od czego to zależy, ale wypalarka która teraz posiadam Liteon 24x pali tak samo dobrze jak stary LG. I na koniec ciekawostka na mojej wierzy oryginalna płyta Kazika ***8222;Melodie Kurta Weill***8217;a i coś ponadto***8221; jako jedyna ze srebrnych tłoczonych nie działa i by móc ją normalnie słuchać musiałem ją sobie wypalić. Płyta próbowałem wymienić w sklepie (udało się), choć nie bez problemów, bo w sklepie oczywiście działa bez zarzutu jednak u mnie nadal gubi ścieżki przy przewijaniu oraz początki utworów.
|
![]() |
![]() |
|
|