![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.08.2002
![]() |
Pytania
1. Czy nagrywarka LiteOn LTR-40125S jest dobra?
2. Mam zwykły cd-rom i on jest połączony kabelkime z kartą dzwiękowa. I teraz dołożyłem nagrywarkę i nie mam pod co podpiąć tego kabelka - na płycie muzycznej nie mam już wolntych takich slotów. Co robić? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
ad1 nagrywarka ltr40125s jest delux stosunek ceny do jakośći sam ją nagrywam.
ad2.jak nie masz wolnych to masz pecha zostaw cdrom podłączony z karta a ten drugi włuż do pudełka z nagrywarką . Przecież i tak nie słuchasz muzyki ani nie grasz w gry na nagrywarce . W końcu od czego jest cdrom . |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Re: Pytania
Cytat:
![]() |
#4 | |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
Re: Re: Pytania
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
nie da sie przez IDE - w ten sposob mozesz najwyzej NAJPIERW zrippowac sciezki (przez IDE wlasnie) a potem odsluchac te wavy w winampie - nie znam programu ktory tak to robi... bo przez IDE sie sygnalu audio (analogowego) nie puszcza - czyba ze karta lapie cyfrowy ale to jest bardzo nie ekonomiczne rozwiazanie - kontroler zapycha sie
![]() |
#7 | |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
#8 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.01.2002
![]() |
[QUOTE]-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
[B]nie da sie przez IDE - w ten sposob mozesz najwyzej NAJPIERW zrippowac sciezki (przez IDE wlasnie) a potem odsluchac te wavy w winampie - nie znam programu ktory tak to robi... bo przez IDE sie sygnalu audio (analogowego) nie puszcza A czemu analogowy. Ja niemam kabelka audio podłączonego do dźwiękówi i muzy słucham bez problemu. Wystarczy tylko w Panelusterowania (multimedia) zmienić tryb odtwarzania płyty Audio CD na Cyfrowy i wtedy dźwięk jest (np. na windows media player w winampie chyba też). Z tym że analogowo bez kabelka nieda się póścić dźwięku to się zgodzę ale cyfrowo bez ripowania też idzie póścić.
#9 |
![]() |
to tego nie wiedzialem (u mnie w panelu 98 nie ma takiej opcji - moze niedokladnie szukalem, ale nie ma...)
no coz musze pochylicz czola przed prawda i przyswoic kolejny fakt... pozdrawiam edit - a czy miales kiedys gre z wlasnym soundtrakiem [w cd-audio] - czy taki tryb odtwarzania nie wplywal na predkosc pracy? [naturalnie kiedy gra i muza chodzily razem]
![]() |
#10 |
![]() |
Sid, audio = 176400 BAJTÓW na sekundę. Gdzie tu poważne obciążenie magistrali ? A co do gier, to równie dobrze mogą korzystać z funkcji domyślnej Windowsa (czyli takiej, jaką się ustawi, analog lub digi), jak i wymuszać analogową transmisję. W obu przypadkach nie powinno być większych problemów, chyba, że ktoś ma CD x8.
|
![]() |
![]() |
#11 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.08.2001
![]() |
Ja ZEUS
![]() ![]() Pozdrawiam wszystkich ..:: ![]()
#12 |
![]() |
MP3 to naprawdę marny format. Ale jeśli wziąć pod rozwagę MPC i kartę za jakiś 1000 zł, to mógłbyś mieć rację. Ale tylko wtedy.
|
![]() |
![]() |
#13 |
Zaginiony pielgrzym
Data rejestracji: 17.05.2002
![]() |
spróbuj kabelek audio podłączyć do wejscia aux in na karcie muzycznej
|
![]() |
![]() |
#14 |
![]() |
problem z transferm pojawia sie w hipotetycznej sytuacji gdy na jednym kontrolerze masz dysk i czytnik i sluchasz muzy przed IDE - dysk jest praktycznie wylaczony z pracy... (po IDE wysyla sie pakietowo czesto przy wolnej transmisji kanal jest zatkany tak samo jak przy szybszej bo kontroler czeka na reszte informacji)
![]() |
#15 |
![]() |
Tak. Tutaj faktycznie możliwe jest coś takiego. Tyle, że nie spotkałem się z tym. Sądzę, że programiści starają się nie zajmować magistrali na stałe, bo inaczej nikt nie używałby Media Playera czy Winampa w trybie cyfrowego odtwarzania.
![]() |
![]() |
![]() |
|
|