![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Cytat:
Zasada jest następująca: HDD na zewnętrznym kontrolerze, CD-ROMo podobne na kontrolerach IDE MoBo.
|
|
|
|
|
#2 |
|
lołn łulf
Data rejestracji: 15.07.2005
![]() ![]() ![]() |
Najprostsze rozwiazanie to zrezygnowac z dvd lub cdrw.
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.06.2006
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
lołn łulf
Data rejestracji: 15.07.2005
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Po co komu 3 napedy w kompie ?? Tzn ja powiedzialem tak jak bym sam zrobil. Edit: Dobrze podpiete. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
Najwazniejsze jest zeby dyski twarde jesli juz sie ma to na innych kanalach byly... nie wiem czy dalej ludzie podpinaja wedlug tych plotek ze napedy optyczne maja byc na jednym kanale a dyski na drugim kanale bo niby dysk twardy z DVD spowalnia itp
![]() Ogolnie majac 2 dyski i 2 napedy to podpinamy Ide0 - HDD master, naped slave Ide1 - HDD master , naped slave Przy 3 dyskach i 1 napedzie to juz troche inaczej Ide0 - HDD master, HDD slave (tutaj dysk ktory najrzadziej jest uzywany) Ide1 - HDD master (wykorzystywany czesciej), naped Dyski ktore sa najczesciej wykorzystywane - transfery itp musza byc na oddzielnych kanalach Napedow optycznych niepodpina sie pod kontrolery zewnetrzne bo czesto dziwne jaja sie dzieja
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Pozbyłem się CD-RW tak że dodatkowy kontroler nie wchodzi już w grę.
Podpięte: IDE0 - HDD master IDE1 - DVD-RW master, DVD-ROM slave Cytat:
Ostatnio zmieniany przez Apted : 26.06.2006 o godz. 13:50 |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
Nie spina się napędów szybkich z wolnymi na tym samym kanale IDE
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
IDE0: HDD-UDMA5 z DVD itp.-UDMA2 jedną taśmą. Może się mylę ? |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
#10 |
|
Nowy na forum
![]() |
Jeszcze jedno pytanko kt***243;rym m***281;czy mnie szwagier (brak Net-u) Go***347;ciu postanowi***322; zaszale***263; i zakupi***322; BenQ 1655 oraz Asus 1608P3S, chcia***322; miec LightScribe oraz LabelFlash. Podoi***281;te w ten spos***243;b:
IDE0 - HDD master IDE1 - Asus master, BenQ slawe T***322;umaczy to tym i***380; p***322;ytki pali na Asus'ie. Podobno lepszy do wypalania(wersja OEM Pioneer'a DVR 111 jak t***322;umaczy) Benek szczeg***243;lnie do etykiet + gry + nagrywanie w locie. Pytanie, dobrze podpi***281;te, ja uwa***380;am ***380;e tak, t***322;umacz***281; to tym i***380; Asus'a wykorzystuje jako nagrywark***281; a taka powinna by***263; master. Dobrze kombinuj***281; ? |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Co to znaczy"Prawie dobrze..." Albo jest bobrze albo źle, szczególnie w elektronice. Połowa wtyku w IDE0 a druga IDE1= prawie dobrze, choć nie możliwe. Z całym szacunkiem ale dla mnie jakimś szyfrem nadajesz :"Prawie dobrze...A w sumie bez znaczenia" (albo,albo)PS.jestem nowy na forum i myślałem że dowiem się w miarę profesjonalnych porad (forum od CD-podobnych, prawda czy fałsz ?) Z pozdrowieniami |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
Może być, życie zweryfikuje...Zostaw tak jak jest - jak będzie coś nie tak: zamień miejscami
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Myślisz że to co kombinuję w domu to weryfikuje Gąska Balbinka czy życie ![]() Jak będzie coś nie tak: zmień miejscami (się?), ja biorę od zadk, a twój problem polega na tym że brany chcesz być a niema komu (a pracować samemu się nie chce) Przepraszam za posta, goście tego typu rozbrajają mnie. "Ty słuchaj podłącz wtyk do B do A, jak nie pomoże to wtyk A do A a B do B a jak to nie pomoże to szukaj na Google. Miłego Dnia |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
Życie to nie zapis zero jedynkowy. Są odcienie bieli i szarości Mój Teac musi być master - ten typ tak ma A Twój Szwagier musi sobie sam znaleźć bielszy odcień bieli. Recety dla Szwagra nikt nie napisze, chyba, że ma identyczną konfigurację sprzętu. A nawet gdyby - to i tak nie ma pewności, że u Szwagra zadziała
|
|
|
![]() |
|
|