![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 24.01.2003
![]() |
ja po zainstalowaniu w xp i 2000 sterow aspi czy cos w tym stylu mialem pio i tylko , nie szlo przelaczyc na dma w zaden sposob jedynie zainstalowac deflaud stery z windy jeszcze raz
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 04.02.2003
![]() |
Mówicie że żeby odblokować prędkość 48 przy odczycie wypalanych płytek wystarczy na kilka sek. przycisk od szuflady przytrzymać. U mnie to jakoś nie działa w LG 48/16/48. Płytka zawsze sie wysuwa. Może mi ktoś wytłumaczy dokładniej kiedy trzeba wcisnąć ten przycisk THX za odpowiedzi.
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Fire Walk With Me
Data rejestracji: 20.04.2003
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#4 |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Szczerze?
to w tym FAQ (jesli mozna to wogole tak nazwac) to panuje niezly chaos. Nie wiem jak poczatkujacy moga sie w tym polapac i cos z tego wyniesc jak po przeczytaniu pierwszych postow nie wiadomo o co chodzi i co robic. Sory, ale.... to moja opinia i tyle. Nie podoba mi sie to.
|
|
|
#5 | |
|
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Re: FAQ?
Cytat:
|
|
|
|
|
#6 | |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Re: Re: FAQ?
Cytat:
Polecasz kazdemu ten FAQ, nawet nowym, zakreconym Userom wiec po co to piszesz To nie znaczy ze moze panowac tu taki balagan. Pod tym tematem jest wzorowy FAQ, zobacz jak powinien wygladac i tam nie ma informacji ani dla leniwych ani dla zaawansowanych tylko dla kazdego.
|
|
|
|
#7 | |
|
OldBoy
![]() ![]() |
Re: Re: Re: FAQ?
Cytat:
|
|
|
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.07.2003
![]() |
Mam TEACa i działa mi razem z DVD Tochiba i nic się nie dzieje.
TEAC jest podłączony jako SM a Tochiba SS.NIe mam problemów z nagrywaniem ani w Nero ani Clone.Pozdrawiam Jawlo. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
czy ktos mi moze pomuc jak mam wlaczyc tryb dma pod XP sp1 dla nagrywarki Plextor premium. plyta to epox 8rda na nforsie . niewiem co jest grane kiedys zawsze mi dzialalo dma na xp a teraz po swiezo zinstalowanym systemie juz niedziala. Nagrywarke mam podpieta osobno na drugim kablu ide i jest na master. czy ktos mi powiedziec jak znowu zalaczyc ten tryb dma
|
|
|
#10 | |
|
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
Temat jest znany, użyj opcji SZUKAJ. 8)
|
|
|
|
|
#11 | |
|
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
Być może nowe sterowniki do nVidia2 nie zawierają tego błędu o którym piszesz. 8)
|
|
|
|
|
#12 |
|
Nowy na forum
![]() |
odinstalowalem sterowniki z nforce i dalej to samo
|
|
|
#13 | |
|
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
Jakie sterowniki IDE zainstalował Ci winXP? 8)
|
|
|
|
|
#14 |
|
Nowy na forum
![]() |
dobra dzieki juz mi sie udalo z tymo poradzic usunąlem stery z nforce i zrestartowalem kompa potem win mi sam zainstalowal stery z ide lecz tez z nforce ale nowsze 2.45 i teraz juz wszystko hodzi
|
|
|
#15 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.08.2002
![]() |
Witam, poczytałam sobie tu trochę o różnych metodach podłączania dysków/nagrywarek i mam jedno pytanie: Czy nagrywarka musi być zawsze podłączona jako master i najlepiej osobno? Mam nagrywarkę LITE-ON LTR-52327S i 3xHDD Seagate, a wszystko podłączone tak:
PRIMARY Master: Seagate ST340016A (40GB/7200/ATA100) - kabel ATA133 (wtyczka czarna) PRIMARY Slave: Seagate ST3120026A (120GB/7200/ATA100) - kabel ATA133 (wtyczka szara) SECONDARY Master: Seagate ST340823A (40GB/5400/ATA100) - kabel ATA133 (wtyczka czarna) SECONDARY Slave : LITE-ON LTR-52327S (ATA33) - kabel ATA133 (wtyczka szara) I wszystko śmiga aż miło XP rozpoznaje tryb UDMA2 dla nagrywarki i UDMA5 dla dysków. Płytę CD 703 MB nagrywa w 2:31 z prędkością x52, więc zgodnie z testami (i to bez rzadnych zgrzytów pobierając dane z dysku Seagate ST340823A podłączonego na wspólnej taśmie). Zrobiłam testy programem FreshDiagnose i dysk Seagate ST340823A pracuje chyba dobrze - Write Speed 15,44 MB/s Read Speed 29,95 MB/s. A może za wolno? (Według programu wygrywa nawet z dyskiem Quantum 30GB 7200 co mnie zdziwiło)Przedtem myślałam, że nie powinno się spinać dysku i nagrywarki, bo dysk będzie pracował wolniej.. ale teraz jestem troche skołowana.. co o tym sądzicie? Pozdrawiam, Anka.
|
|
![]() |
|
|