![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.03.2005
![]() |
Pomoc w wyborze (sprecyzowane wymagania)
Witam
Poczytalem sobie forum i jestem swiadom,ze nie ma nagrywarki DVD najlepszej we wszystkich kategoriach ![]() Zeby wiec nie denerwowac ludzi 1000 z kolei postem pt "co wybrac?" napisze jakie mam 3 typy i czego wymagam od mojej przyszlej...nagrywarki ![]() Typy: - LiteOn SOHW 1673S - NEC ND 3520 - LG GSA-4163B Wymagania: - dobra korekcja bledow - dobry odczyt (szybki & skuteczny) i zapis (dokladny, zeby wypalona plytka troche przetrwala, a nie zamazala sie chemicznie po 2 latkach) - mile widziana obsluga zabezpieczen plyt z danymi (SafeDisc stary i nowy) Podsumowanie: Mam nagrywarke CD, wiec nie zalezy mi tak bardzo na jakosci zapisu plyt CD, jak na dobrej obsludze zapisu i odczytu DVD. Nie jestem tez maniakiem tematu palenia plyt, wiec nie bede jak to ktos napisal podniecac sie wykresami i nowymi biosami wychodzacymi co 5min (patrz LiteOn). Chce miec nagrane DVD dobrze i trwalo. Wypal-zapomnij (NEC). LG z kolei jest chwalone w Chipie i na zagranicznym serwisach,ale firma (byly GoldStar) mnie troche odstrasza. Faktycznie jest taka dobra? Pozdrawiam, Embrion |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.07.2003
![]() |
Z chipem jest tak. Wydaj u nich na reklamy sporo $ a twoja nagrywarka (np embrion) wygra wszystkie testy. Tym nie nalezy sie sugerowac. Zeby plytka wytrzymala dlugo, to bardziej zalezy od samej plytki. Palisz na verbach, bedzie ok. Bedziesz palil na jakis syfach, mozesz sie za jakis czas zdziwic.
#3 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Do kopiowania SafeDisca:
1) LiteON 1673S -bez peoblemu 2) LG 4163B -z emulacją i CloneCD w trayu więc blacklisty ją wykończą 3) NEC xxx -żaden z chipów NEC nie wynokuje poprawnie EFM. Nic z tego. |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Jak to jest z testami w pismach to zgodze sie, ze jest tak jak mowisz smykus_likas. Mimo to, chyba testy zagranica (w tym wykresy itp) nie sa sciemnione?
Ktora w takim razie wybrac? ![]() Zapraszam innych do wziecia udzialu w dyskusji |
![]() |
![]() |
#5 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.07.2003
![]() |
Polska czy zagranica. Nie ma znaczenia. Jedyna sensowna opinie znajdziesz na forum. Ot chocby tu na cdrinfo
![]()
#6 |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
W kwestii testów w czasopismach
Witam !
Krótko - może coś w tym jest, że nie wszystkie testy są robione rzetelnie, ale dość często kupuję Komputer Świat i akurat ich testy, szczególnie sprzętu jakoś do mnie przemawiają. TYLKO JEDNA UWAGA - trzeba dobrze je czytać i zwracać uwagę na szczegóły, bowiem zdarza się, że np. produkt lepszy zajmuje niższe miejsce bo np. nie ma polskiej instrukcji, czy coś w tym stylu - ja staram się zwracać uwagę, nie tylko na miejsce, ale głównie na wyniki w poszczególnych punktach itp. Piszę o tym, bowiem raz już się sam tak wprowadziłem w błąd, gdyż sprzęt zajął pierwsze miejsce, bowiem uzyskał dodatkowe punkty za instrukcję po polsku i dodatki, czego nie miał lepszy pod względem technicznym zdobywca miejsca drugiego (co nie oznacza, że te sprawy nie są ważne). Pozdrawiam ro29 |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
downloads: Co do zabezpieczen to z testow wynika, ze owszem NEC lezy. Co do LG i LiteOn'a to maja takie same wyniki (daja rade do wersji SafeDisc 2.8 wlacznie)
ro29: spoko, nie patrze tylko na podsumowania, ale wchodze w szczegoly ![]() wszyscy: jak u wymienionych przezemnie nagrywarek ma sie sprawa z regionami i kopiowaniem zabezpieczonych filmow na DVD? Jedyne co wyczytalem, to ze LG najszybciej czyta DL |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Cytat:
Na szczęście sa tacy, co wiedzą co robą jak np. nasi czescy odpowiednicy. Test SOHW-1673S http://www.cdr.cz/a/13320/12 SafeDisc 3.2--> "Funkční" Chyba jasne. ![]() Test GSA-4163B http://www.cdr.cz/a/12763/12 SafeDisc 3.2--> "Kopie není funkční ani s AWS" Kopia nie działa nawet z użytym AWS (emulacja CloneCD) Zresztą sam testowałem na GSA-4160B. Kopiuje SD 2.9 ale nie kopiuje SD 3.2 Na zabezpieczeniach filmów DVD sie nie znam ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|