![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.04.2003
![]() |
Pomocy 0 co z moją nagrywarka?
Ostanio mam problem z nagrywarka, poniewaz w polowie nagrywania wysiadaja mi plyty. Niewiem co jest. Potem testowalem na cd-rw i bylo ok. Wczesniej Stracilem 3 cdr-y i wszystkie byly z tej samej paczki. I teraz niewiem
Albo byla popsuta seria plyt albo mam zwalaną nagrywarke albo porostu brudny laser? Moze ktos wie co dolega majej nagrywareczce ![]() Ostatnio zmieniany przez cantrell : 03.09.2003 o godz. 19:01 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
Moze najproscie bedzie sprawdzic plyty z innej paczki, zanim wezmiesz do rak spawarke i palniek
![]()
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.04.2003
![]() |
Nagrywam od dluzszego czasu na Emtecach 48x. Ja uzywam predkosci 16 badz 24. Ale to nie ma chyba nic do rzeczy. Od dawna tak nagrywalem i wszystko bylo git.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Jeżeli płyty cd-rw nagrywa się bez przerwania, a płyty cd-r nie, to wydaje mi się, że jest zabrudzona soczewka lasera. Na twoim miejscu wyczyściłbym soczewkę oraz wgrał nowy biosik. Dzieje się tak, ponieważ do płyty cd-rw jest podawna wieksza wiązka lasera, wiec laser z łatwością przechodzi przez zabrudzenia, natomiast w przypadku płyty cd-r jest wysyłana słabsza wiązka lasera, która ma trudności z przejściem przez kurz i inne zabrudzenia.
Sam byłem tego świadkiem i teraz mam kolejny napęd z taką przyczyną, tylko czekam kiedy mi go dostarczą. Pozdrawiam. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|