Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.02.2002, 20:36   #1
wopper
Gość

POMOCYYYYY

Kupilem nowego kompa z dobrymi parametrami ( tzn IP4 1,8gi DDR256MB ) w ktorym jest nagrywakra nie firmowa tylko jakis dziad . Jak nagrywam CD z predkoscia 20 ( tyle ile wyciagne max ) to sie czesto ***ia tzn wszystko mjest super nagrane a potem nie mozna sciagnac np filmu na dys bo wyskakuje jakis blad . Nagrywam na roznych CD dostosowanych do tej predkosci czyli od 24x do 32x i bardzo czesto mam je do wyrzucenia , jak sprawdzic czy nagrywarka nie jest przypadkiem z*** ?jak nagrywam na mniejszej predkosci to raczej jest ok . Mam ten kom od niedawna w poprzednim kompie tez mam nagrywarke tylko ze wolniejsza , a po drugie uznaje zadase ze jak place slone pieniadze za kompa to musi wszystko dzialac . Aha uzywam programu nero nie wiem czy to ma z tym cos wspolnego ale uzywam tego progsa od dawna i nigdy sie mi cedeki tak nie *****y
bede wdzieczny za kazda rade
dzieki
pozdrowienia wopper

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.02.2002, 23:16   #2
JAPER
Gość

to że masz dobrego kompa nie znaczy że twoja nagrywara jest najlepsza poprostu nagrywaj wolniej
miałem podobny problem

Stary 26.02.2002, 00:49   #3
wopper
Gość

wiem ze na mojej nagrywarce nie pisze sony ale wy*****em 1200***8364; za ten ******ny komputer i napewno nie mam zamiaru nagrywac woniej tylko z tego powodu ze nagrywarka jest nie firmowa ! ona ma dzialac na takich predkosiach do ktorycj jest przystosowana nie ***iac CD , nie jestem na ciebie zly czy cos tylko chce jakos sprawdzicz czy to jest rzeczywiscie wina nagrywarki , jak cos bedzie nie tak to dostane moje pieniadze spowrotem ! poprostu to ma dzialac , jezeli mi ktos napisze ( ktos kto sie zna dobrze ) ze to jest wina nagrywarki to pujde i odam kompa , ojezu kupie sobie nowego 10 minut puzniej
licze na wasze opinie
dzieki wopper

Stary 26.02.2002, 01:08   #4
bennyone
Niedzielny Palacz

Data rejestracji: 16.10.2001
bennyone zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
wiesz co to wszystko znaczy
to znaczy ze jestes CEP
bez urazy ale piszesz potokiembezsensownych zdan wstawiasz jakas farse i jeszcze temat niewiadomo czy z D czy z kad wziety
bennyone jest offline  
Stary 26.02.2002, 01:18   #5
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
wopper (25-02-2002 23:49):
wiem ze na mojej nagrywarce nie pisze sony ale wy*****em 1200***8364; za ten ******ny komputer i napewno nie mam zamiaru nagrywac woniej tylko z tego powodu ze nagrywarka jest nie firmowa ! ona ma dzialac na takich predkosiach do ktorycj jest przystosowana nie ***iac CD , nie jestem na ciebie zly czy cos tylko chce jakos sprawdzicz czy to jest rzeczywiscie wina nagrywarki , jak cos bedzie nie tak to dostane moje pieniadze spowrotem ! poprostu to ma dzialac , jezeli mi ktos napisze ( ktos kto sie zna dobrze ) ze to jest wina nagrywarki to pujde i odam kompa , ojezu kupie sobie nowego 10 minut puzniej
licze na wasze opinie
dzieki wopper
Ten text razem z kompem powinienes wstawic w serwisie. Jest oczywistym, ze to MUSI dzialac i niech oni co to zademonstruja albo zabieraja te zabawki.
Stary 26.02.2002, 08:19   #6
wopper
Gość

wy*****em taki temat bo jak mialem iny to ani jednej odpowiedzi nie dostalem dlatego zmienilem temat

Stary 26.02.2002, 09:24   #7
gALL
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 21.03.2001
gALL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
wopper (25-02-2002 19:36):
...dostosowanych do tej predkosci czyli od 24x do 32x i bardzo czesto mam je do wyrzucenia , ....
i czemu sie dziwisz? przeciez sam mowisz ze na plytkach pisze 24X-32X! co to baloa plytke chcesz zrobic, widzisz cdr/cdrw nowej generacji maja to do siebie ze sie w wuja nie dadza zrobic!
Stary 26.02.2002, 13:03   #8
FalconTm
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 17.09.2001
FalconTm zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mam podobny problem z plytkamiTDK, niewazne co na nich
pisze zawsze powyzej X8 sa do wyrzucenia.
Jedna testowana Verbatim DataLifePlus "Crystal" X24,
wypalila sie razy 16 ok, ale przy przerzucaniu danych na dysk, tak miedzy 50 - 80 % zwalnia predkosc odczytu.
Poza tym i tak jaram wszystko X8.

Pozdrowienia
Stary 26.02.2002, 13:22   #9
discopolana
Bywalec

Data rejestracji: 25.02.2002
discopolana w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
proponuję:
zamiast wyj****m - WYBULIŁEM

bez urazy
pozdrawiam
Stary 26.02.2002, 15:16   #10
wopper
Gość

Cytat:
gALL (26-02-2002 08:24):
Cytat:
wopper (25-02-2002 19:36):
...dostosowanych do tej predkosci czyli od 24x do 32x i bardzo czesto mam je do wyrzucenia , ....
i czemu sie dziwisz? przeciez sam mowisz ze na plytkach pisze 24X-32X! co to baloa plytke chcesz zrobic, widzisz cdr/cdrw nowej generacji maja to do siebie ze sie w wuja nie dadza zrobic!
mialem na mysli ze takie plytki stosuje a to chyba logiczne ze nie trzeba ich koniecznie na maxa nagrywac a pozatym jak na 10x czy 12x nagrywam to jest ok, wogole ta nagrywarka ma niewszystkich w domu jak nagrywam 16 to czasami za hu..a nie idzie zmienic i wkoncu nagrywa na 20 i znowu CD do wyrzucenia .

Stary 26.02.2002, 16:24   #11
c0rdat
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 31.05.2001
c0rdat zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
discopolana (26-02-2002 12:22):
proponuję:
zamiast wyj****m - WYBULIŁEM

bez urazy
pozdrawiam
Co go poprawiasz jak wie, że kasę wyrzucił (wy**bał) to wie. Jakby ją wydał z sensem - to by wybulił
c0rdat jest offline  
Stary 26.02.2002, 18:35   #12
Majonez
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 05.12.2000
Majonez zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ej koles chyba piszesz na kilku forumach na raz po za nic nie czaje o czym ty tu skrobiesz
a jak nie zaczailes ze o tych plytkach i tych predkosciach i zaczynam nam tlumaczyc to sie nie dziwie ze ci jakis shit wcisneli w tym sklepie
wlasnie na takich jak ty zarabiaja sklepy a potem serwisy
idzie taki kupic kompa i mowi ze chce szybka nagrywarke bo to teraz modne albo kolega mu powiedzial ze na piractwie ops przepraszam na archiwizacji mozna zarobic

chciales to masz nagrywarke 20x - nie wiem jaka to moze byc chyba made in mozambik

tak poza tym zycze ci powodzenia czy to w wymianie sprzetu czy w jego naprawie

- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - -
66 zarejestrowany użytkownik
Pierwszy Moderator/Administrator
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Majonez jest offline  
Stary 26.02.2002, 19:14   #13
wopper
Gość

Akurat nie jestem z Polski wiec z wymiana sprzetu lub oddaniem nie bede mial problemow

Stary 26.02.2002, 23:09   #14
voodoo2
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.02.2002
voodoo2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
to wymień i po sprawie
i nie zaśmiecaj szanownego forum
i czapka śliwek
romek
voodoo2 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: