![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Gość
|
pomozcie dokonac wyboru
ktora nagrywara jest lepsza?
yamaha 8x8x24e czy teac 4x4x32 ta druga obsloguje dao-raw i udma ale wolniej nagrywa ![]() dzieki |
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
miałem tego teac'a jest brzydki
ale niezawodny więc moge go polecić a co do yamaszki to jaki ich nielubię ![]() pozdro
|
|
|
#3 |
|
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2000
![]() |
zalezy do czego ma Ci to szkodzić ..to że wolniej będzie nagrywać wcale nie jest jakimś wyznacznikiem...decydującym o wyborze...
napisz jak czesto do czego ma Ci ona służyć , co masz zamiar kopiować ...jesli gry ...to z jakich ftp'ów ściągasz .. hasła .. loginy ...wszystko ma wpływ na wybór }> pozdro 6
|
|
#4 |
|
Forumator
![]() |
służyć nie szkodzić sorry myślałem o alkoholu
|
|
#5 |
|
Gość
|
nagrywam filmy gry ale nie z ftpow
|
|
|
#6 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.01.2001
![]() |
;D ;D ;D
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forumator
![]() |
jak mniemam mówisz o kupnie używanej nagrywarki bo nowych to już takich ciężko dostać... ?
czy pewne jest źródło z której kupujesz ?tzn wiesz jaki jest mniejwięcej przebieg ich ? w elektrogiełdzie znalazłem cenę podobnego teaca na gwarancji 330 zł używka ponoć nieduży przebieg ..natomiast nówka teaca 8x8x32 w sklepie 380 zł... jeśli miałbym decydować to wybór jest prosty... nowy sprzęt... natomiast jeśli już uparłeś się na jedno z tych dwóch ... to obsługa DAO-RAW przez wolniejszego teaca daje mu silny atut w ręce a pozatym trwałość ... o Yamasze powiedziałbym tylko tyle że wprawdzie kumpel ma 8x4x24 bez rawa ale płytki w clonie kopiuje bezproblemów ...+ playbackup jeśli chodzi o sd v2) na razie nie ma z nią problemów mimo ze kupił ją na allegro SCSI... ale to już inna sprawa...ja jednak chyba ...skłaniałbym się ku TEAC'owi mimo wszystko albo pomyślał o 8 Teac....ricoh ...ewentualnie jakiś plex.... no cóż wybór należy do Ciebie wiedz tylko to że czego ta Yamaha nie skopiuje to TEAC to zrobi wolniej ale zrobi ... ( pomijam historję z sd v2) pozdro 6
|
|
#8 |
|
Gość
|
DZIEKI ZA POMOC BARDZO MI POMOGLES OBAR..
CHCE NADMIENIC ZE MAM OBIE TE NAGRYWARY SA NOWE MAJA PO MIESIACU CZASU I NIE WIEM KTORA ZATRZYMAC HEHE TEAC-- JAK ZACZYNAM NAGRYWAC TO PRZEZ 40 SEKUND JAKBY SIE WINDOWS ZAWIESIL A JAMAHA STARTUJE OD RAZU |
|
|
#9 |
|
Forumator
![]() |
niekoniecznie to wina nagrywarki...
|
|
#10 |
|
Gość
|
okazalo sie ze podlaczylem ja na secondary master i jest ok jakie jest twoje stanowisko dotyczace zmiany firmwar'u na nowszy? moim zdaniem nie powinno byc gozej po zmianie wrecz przeciwnie przeciez nie na darmo jest ten bios??
|
|
|
#11 |
|
Forumator
![]() |
moja strategia jest taka: zawsze mam firmware przedostatni .. nie ten najnowszy ... wtedy mam możliwośc zdecydowania w razie jakiś jaj robionych przez producentów... (patrz PLEX) aby się nie zapóścić zbyt daleko czekam na opinię innych
![]() gdy nic się niedzieje (czyt. forum) nikt się nie skarzy można upgradeować.... z firmwarem jest podobnie jak z programem w wersji beta ...tak naprawdę wyprobywowują ją użytkownicy... (tudzieź Ci którzy backapują dużo progsów , gier }> ) zobacz na stronkę http://www.cdr.cz/rekordery/teac/cdw54e.html pierwszy od dołu czy to nie o to Ci chodzi ? pozdro 6
|
|
#12 |
|
Forumator
![]() |
a tu : http://www.cdgrab.hu/firmware.html
|
|
#13 |
|
Gość
|
dzieki za pomoc ale potrzebuje firmware 1.1B
|
|
|
#14 |
|
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
nie zauważyłem różnicy pomiedzy b a y
|
|
|
#15 |
|
Gość
|
to znaczy ze zmieniles a masz kopie tego starego??
|
![]() |
|
|