![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Pomóżcie wybrać nagryware!!!
Który model jest lepszy:
Teac CD-W524E LiteOn LTR-24102B |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
www.ds.art.pl
Data rejestracji: 02.05.2001
![]() |
Mysle ze teac!
|
|
|
|
|
#3 |
|
www.ds.art.pl
![]() |
Nie zgodze sie z toba bo,liteon jest lepszy!
Stary zaraz sie znowu zacznie wojna co jest lepsze, kupuj wedlug swojego uznania! |
|
|
|
|
#4 |
|
staruszek
Data rejestracji: 02.06.2001
![]() |
[quoteStary zaraz sie znowu zacznie wojna co jest lepsze, kupuj wedlug swojego uznania![/quote]
a zebys wiedzial ze wojna ja proponjuje teac'a (plex, teac, yamaha - nie koniecznie w tej kolejnosci i nie zawsze wszystkie modele) to lepsze napedy pzdrwm
|
|
#5 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.10.2001
![]() |
tesh polecam Teac'a
|
|
|
|
|
#6 |
|
Gość
|
Postaram się wybić ponad zwykłą wojnę na słowa i rzeczowo porównam obie nagrywarki.
W pudełkach to samo u obu producentów. Praca w Trybie UDMA2, CD-Text, Overburning itp. Parametry techniczne bardzo zbliżone. Różnice: Odczyt -Teac nie potrafi odczytać płyt 90min i 99min LiteOn robi to bez problemu. -Teac lepiej radzi sobie z odczytem CD-RW, szybciej czyta AudioCD -Teac szybszy czas dostępu 75ms, LiteOn 86ms -Odczyt porysowanej płyty tłoczonej: Teac 2:42min , LiteOn 2:31min -Odczyt porysowanej płytu CD-R: Teac 2:30min LiteOn 2:33min -Odczyt płyt zabezpieczonych LaserLock: Teac 38:03min LiteOn 51:44min -Odczyt płyt zabezpieczonych SafeDisc 2.0: Teac 17:13min LiteOn 4:33min -Odczyt płyt zabezpieczonych SecuRom Teac 8:33min LiteOn 2:26min Zapis -Ociążenie procesora Teac 4% LiteOn ok.6% -CD-R 640MB Teac 4:00min LiteOn 3:57min -CD-R711MB Teac 4:16min LiteOn 4:11min -CD-RW HS Teac 8:08min LiteOn 7:53min Inna sprawa to trwałość napędów Teac już ma dobrą opinię o swoich napędach LiteOn nie za bardzo. Teac jest przypuszczalnie cichszy. Co do ceny za wersję pudełkową LiteOn 535zł Teac 660zł. Patrząc na wyniki testów i cenę wybrać by należało LiteOn. (nie jest to żadna niechęć do Teac-a ani specjalna sympatia do LiteOn, sam mam Teac-a) Jeżeli to Ci nie wystarcza na stronie CDRinfo są dokładne testy z których czerpałem dane. |
|
|
#7 |
|
www.ds.art.pl
![]() |
Ja tam jestem za teacem!Moze yamaha!
|
|
|
|
|
#8 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Porównaj parametry obejżyj testy i wybież !
|
|
|
![]() |
|
|