Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 23.01.2004, 23:39   #1
kolt
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.01.2004
kolt w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Liteon 52327S - problem z odczytem plyt

Po pierwsze chcialem sie przywitac, bo to moj pierwszy post na tym forum

Nie wiem dlaczego ale po nagraniu na plytki (Esperanza silver-silver) pewnego serialu w formacie .avi po 2 odcinki na plytke z predkoscia 32x na Nero 6.3.0.2 CDROM (LG 52X) nie chce ich zbyt dobrze odczytywac. Przy przegrywaniu na dysk, CDROM rozpedza sie do niewielkiej predkosci i "grzebie" po plycie, tak samo przy ogladaniu bezposrednio z plyty. Na nagrywarce to samo chodzi dobrze, zero zaciec i dobrze sie kopiuje, ponadto jak wloze pozniej z powrotem do CD to ten o dziwo tez dobrze odczytuje, oczywiscie jak zresetuje kompa to znowu od poczatku, a chcialbym do kolegi pojsc i poogladac
Poradzcie co mam zrobic, czy zdowngrade'owac firmware (jest QS0C) na QS09, czy moze na inny, co moze byc przyczyna tego? Dodam ze wczesniej kolega nagrywal mi to samo na LG 52x to ja nie moge tego odczytac, na plycie sa bledy, a u niego podobno dobrze chodzi. A moze cos z CDROMem ? Chociaz plyty tloczone dobrze chodza.
Dodam ze nagrywarka jest na Secondary Master, razem z CDROMem ktory jest na Slave, dysk mam na Primary Master.
Jestem poczatkujacy jesli chodzi o wypalanie, nagrywarke mam drugi dzien, kupilem Liteona bo znajomi mowili ze dobry, zreszta sprawdzilem opinie na forach, mam nadzieje ze sie nie mylilem.

Pozdrawiam i z gory dzieki za odpowiedz
kolt jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: