Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 23.10.2002, 13:51   #1
Dude
Nowy na forum

Data rejestracji: 30.07.2002
Dude w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
kopiowanie gry Battlefild 1942

Witam,

Czy ktoś już próbował robić kopię gry Battlefield 1942 PL ?
Jeśli tak, to bede wdzięczny za wskazówki. Mam TEAC 40x (W540E) i najnowszego Clona.

Z góry dziękuję!

Dude
Dude jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.10.2002, 17:10   #2
madmax2
Godzina 5-ta minut 30-ści

Data rejestracji: 06.10.2002
madmax2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
To jest SafeDisc 2.60. Zaznacz naprawianie słabych sektorów przy nagrywaniu, a przy odczycie tylko szybkie omijanie błędnych sektorów. Uważaj, żeby nie zaznaczyć regeneracji sektorów z danymi, jak to robi automatycznie Clony XXL, bo wtedy będzie kicha.
Pozdrawiam.
madmax2 jest offline  
Stary 23.10.2002, 18:42   #3
Dude
Nowy na forum

Data rejestracji: 30.07.2002
Dude w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy

Cytat:
madmax2 napisa***322;(a)
To jest SafeDisc 2.60. Zaznacz naprawianie słabych sektorów przy nagrywaniu, a przy odczycie tylko szybkie omijanie błędnych sektorów. Uważaj, żeby nie zaznaczyć regeneracji sektorów z danymi, jak to robi automatycznie Clony XXL, bo wtedy będzie kicha.
Pozdrawiam.
Dzięki. Hmmm... ustawilem w odczycie "Szybkie omijanie błednych sektorów" na "Włączony" i..... minelo 5.5 minuty a on (objetnie czy predkosc odczytu ustawię na 40x, czy 4x) zczytal zaledwie 1% ! Moze sie myle, ale czy to aby nie zadlugi czas odczytu - 1% w 5.5 minuty?? Moze jeszcze czegos nie ustawilem?? Ma ktos jakis pomysł? Uzywam opcji GameCD w CloneCD.

Dude
Dude jest offline  
Stary 23.10.2002, 18:52   #4
joba
wrocil niedawno

Data rejestracji: 10.09.2002
joba zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: kopiowanie gry Battlefild 1942

Cytat:
Dude napisa***322;(a)
Witam,

Czy ktoś już próbował robić kopię gry Battlefield 1942 PL ?
Jeśli tak, to bede wdzięczny za wskazówki. Mam TEAC 40x (W540E) i najnowszego Clona.

Z góry dziękuję!

Dude
Hm... Ja uzylem profilu z clone XXL i wszystko bylo ok. kopia gry dziala poprawnie (zaznaczylem wszystkie opcje w clone XXL a pozniej uzylem tego profilu w CloneCD)
joba jest offline  
Stary 23.10.2002, 20:05   #5
madmax2
Godzina 5-ta minut 30-ści

Data rejestracji: 06.10.2002
madmax2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Dude napisa***322;(a)

Dzięki. Hmmm... ustawilem w odczycie "Szybkie omijanie błednych sektorów" na "Włączony" i..... minelo 5.5 minuty a on (objetnie czy predkosc odczytu ustawię na 40x, czy 4x) zczytal zaledwie 1% ! Moze sie myle, ale czy to aby nie zadlugi czas odczytu - 1% w 5.5 minuty?? Moze jeszcze czegos nie ustawilem?? Ma ktos jakis pomysł? Uzywam opcji GameCD w CloneCD.

Dude
To użyj Clony XXL, albo ściągnij ze strony cdrinfo najnowsze profile do Clone Cd, chyba w dziale dot. Clone. Są tam profile do kopiowania SF 2 dla nagrywarek potrafiących obejść to zabezpieczenie, jak i takich, które tego nie potrafią. Aha, jak startujesz przez Clony XXL to zaznacz opcję Clony XXL przy kopiowaniu.
Pozdrawiam
madmax2 jest offline  
Stary 23.10.2002, 20:13   #6
lopus
WeldMaster

Data rejestracji: 16.08.2001
lopus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Hmmm,1% w 5.5 minuty.Ludzie poczekajcie troche.Ja zauważyłem że przegrywając safedisca wszystko rusza dopiero po 15-18 minutach i pózniej już leci ok.Prosze spróbowac,i zameldować
lopus jest offline  
Stary 23.10.2002, 20:19   #7
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Dude napisa***322;(a)

Dude
Przy sd na poczatku sa bad sectory i ich przejscie trwa niekiedy bardzo dlugo, zalezy to tez od sprzetu ktorym czytasz. Musisz czekac az przejdzie te kilka procent, pozniej juz idzie szybko. Mozesz wlaczyc sobie log-a w clonie to bedziesz widzial jaki jest postep w odczycie. Nie wiem czy uda ci sie skopiowac te plyte bo teac nie obsluguje sd2.5 i wyzej, ale poki nie sprobujesz to nie bedziesz wiedzial.
Stary 23.10.2002, 20:26   #8
lopus
WeldMaster

Cytat:
grzeniu napisa***322;(a)

Przy sd na poczatku sa bad sectory i ich przejscie trwa niekiedy bardzo dlugo, zalezy to tez od sprzetu ktorym czytasz. Musisz czekac az przejdzie te kilka procent, pozniej juz idzie szybko. Mozesz wlaczyc sobie log-a w clonie to bedziesz widzial jaki jest postep w odczycie. Nie wiem czy uda ci sie skopiowac te plyte bo teac nie obsluguje sd2.5 i wyzej, ale poki nie sprobujesz to nie bedziesz wiedzial.
Grzeniu, bez urazy ale nie musisz podpinac sie pod moje oczywiste odpowiedzi i nabijać postów.Bo jak ja zaczne potakiwac za wszystkimi jak to robią niektórzy albo wysyłać bużke to zobaczymy ile bedzie postów.Sorry ,musiałem to napisać.
lopus jest offline  
Stary 23.10.2002, 21:35   #9
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
to ja sobie p'takne - tak dla rozluznienia atmosfery

i buzka

i jeszce

'zgadzam sie w zupelnosci
tak jest chlopaki'

ot i jeden post wiecej - jakie to proste
Stary 23.10.2002, 21:40   #10
lopus
WeldMaster

Cytat:
-Sid-The-Rat=&gt; napisa***322;(a)
to ja sobie p'takne - tak dla rozluznienia atmosfery

i buzka

i jeszce

'zgadzam sie w zupelnosci
tak jest chlopaki'

ot i jeden post wiecej - jakie to proste
Hej Sid lubie cie za dowcip.Miło jest pogadac z warszawiakiem.
lopus jest offline  
Stary 23.10.2002, 21:47   #11
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
lopus napisa***322;(a)

Grzeniu, bez urazy ale nie musisz podpinac sie pod moje oczywiste odpowiedzi i nabijać postów.Bo jak ja zaczne potakiwac za wszystkimi jak to robią niektórzy albo wysyłać bużke to zobaczymy ile bedzie postów.Sorry ,musiałem to napisać.
Lopus daj spokoj.Rozluznij sie.
Gdy zadaje pytanie na jakims forum to wole otrzymac trzy podobne wypowiedzi niz jedna.
Co utwierdza mnie w przekonaniu, ze odpowiedzi sa poprawne, a przy jednej nie mam juz takiej pewnosci.
W sumie moglem to pominac ale postanowilem napisac.
Bo niektorzy maja jakas manie. Chcesz to pisz nie to nie.
Co prawda zgadzam sie z toba, ze niektorzy walna buzke itp.
Ale takie posty wprowadzaja lepsza atmosfere na forum.
Bo czyz nie jest fajnie jak dodasz jakas minke.
I jeszcze jedno.Przebywajac na tym forum juz kupe czasu z cala pewnoscia moge stwierdzic kto....
A tam nie bede pisal bo jeszzce jakas"zadyme" rozpetam.
Pozdrawiam i wiecej luzu.Np. takiego jak prezentuje Sid
W poscie wyzej mojego
Stary 23.10.2002, 21:55   #12
lopus
WeldMaster

Szanuję cię Weron i cenię.Powiem coś,mam w pracy takich co to "tak panie Prezesie,tak szefie" a ja nie umie tak,chociaż mnie to gubi.Chyba wiesz o co mi chodzi.
Jestem cały wyluzowany,normalnie wylatuje ze skóry i stawów.
W Rumii też byłem,mam rodzinke w Gdyni-Chylonia.
lopus jest offline  
Stary 23.10.2002, 22:23   #13
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
lopus napisa***322;(a)
Szanuję cię Weron i cenię.
Dziekuje.Nie ukrywam, ze takze cie szanuje za twoj styl jaki prezentujesz.Zreszta lubie kazdego i nie mam do nikogo zadnych zastrzezen. No moze jedna osoba mnie drazni ale to chyba z powodu jej mlodego wieku(wiek dojrzewania itp.)Z czasem jej to zapewno przejdzie.

Cytat:
lopus napisa***322;(a)
Powiem coś,mam w pracy takich co to "tak panie Prezesie,tak szefie" a ja nie umie tak,chociaż mnie to gubi.Chyba wiesz o co mi chodzi.
Tak. Dokladnie rozumiem o co ci chodzi i nie dziwie sie teraz twojej wypowiedzi.Znam takich ludzi bardzo dobrze i dokladnie jak ty nie umiem sie zachowac jak oni.Zreszta z tego powodu mam czasami nieprzyjemnosci w pracy bo sie stawiam a nie trzymam paluszka...
Cytat:
lopus napisa***322;(a)

Jestem cały wyluzowany,normalnie wylatuje ze skóry i stawów.

Cytat:
lopus napisa***322;(a)

W Rumii też byłem,mam rodzinke w Gdyni-Chylonia.
W Gdyni-Chyloni sie urodzilem i mieszkalem do 3 roku zycia.

Pozdrawiam serdecznie.
Stary 23.10.2002, 22:57   #14
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
lopus napisa***322;(a)

No popatrzcie, ale sie tu postow narobilo i chyba przeze mnie. Mysle Lopus ze troche za nerwowo oceniasz moja wypowiedz, popatrz na czas wyslania naszych wypowiedzi - roznia sie o 3 minuty. Jak pisalem to twojego posta jeszcze nie bylo a po wyslaniu po prostu nie spojrzalem wyzej bo bym go zedytowal albo jakos inaczej sie usmiechnal do Ciebie. Do tego, jak mowisz, znowu nabijam sobie w tej chwili licznik....daj spokoj Lopus, zapraszam na pyfko na zgode
PS spojrzalem raz jeszcze i roznia sie jednak o 6 minut, co nie zmienia faktu ze nie widzialem wczesniej twojego posta.

Ostatnio zmieniany przez grzeniu : 23.10.2002 o godz. 23:03
grzeniu jest online  
Stary 23.10.2002, 23:30   #15
lopus
WeldMaster

OK,OK wszystko w porządku,wcale sie nie gniewam i dziękuje.
lopus jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: