![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.08.2002
![]() |
Witam
Przy nagrywaniu płytki (NERO) pojawił mi sie własnie taki komunikat jak w temacie . Czy to jest rezultat zabrudzenia układu otycznego ? czy może płytka jest do kitu , a może poprostu nagrywarka sie psuje ? ... ( płytka TDK ) . To już druga płytka na której pojawił mi sie ten błąd , ale ta poprzednia to był jakiś noname . dzieki za odpowiedzi pozdrawiam |
|
|
|
|
#2 |
|
![]() |
Sporo nowych TDK to CMC. Takie lekko zielonkawo-żółte/złote.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 23.08.2002
![]() |
Tez tak tak miałem na spawarce Ricoh 8x8x32. Jest na to prosta rada, ta sama płytka tylko prędkość 4x a potem jak nie pójdzie to 2x . Niektóre odcienie płyt dla niektórych spawarek są nie do przyjęcia. Na początku nagrywanie laser w obszaże leadin nagrywa parę bajtów, a potem je odczytuje, jak się nie uda to pojawia się komunikat "....."
Zmniejszenie prędkości z reguły pomaga. |
|
|
|
|
#4 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 17.03.2002
![]() |
Re: Power Calibration Error
Cytat:
Czy instalowałeś ASPI ? Jaką masz wersję? Proponuję zainstalować ForceASPI ze strony cdrinfo.pl. Posiadam Ricoh x24x10x40 i taki błąd mi wystapił w CloneCD 3.3.4.1. Miałem zainstalowane ASPI 4.71 i one, jak wspomniał jeden z forumowiczów, jest niedopracowane. ForceSPI instaluje ASPI w wersji 4.6 i w moim przypadku "jak ręką odjął". Narazie |
|
|
|
|
|
#5 |
|
wafel
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
ciekawe, że u mnie na teac x4 tylko ten komunikat występuje w nero na tdk, natomiast przy zmianie programu i przeznaczenia płyty [np z iso na audio] tę sama płytke mogłem juz nagrać
|
|
|
![]() |
|
|