![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.02.2002
![]() |
Problem z LG 16/10/40
A wiec problem polega na tym, ze tak sobie nagle przy nagrywaniu plyt za pomoca owej nagrywarki Used read buffer zaczal skakac niczym amplituder w WinAmpie... Wszystko jest jak dawniej, dyski pracujaw trybie DMA, system WinXP i w zasadzie to nie mam pojecia dlaczego nagle tak to zaczelo pracowac. Czy mozna to w jakis sposob zmienic?
y. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
KiNgOfOcEaN
Data rejestracji: 06.09.2002
![]() |
Napisz coś więcej! Jaki soft używasz do nagrywarki coś o reszcie sprzętu. Może coś zmieniałeś w kompie ostatnio dlatego takie dziwne zachowanie bufora. Może coś poradzimy? Może..........
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Soft: WinOnCD albo Nero
Ostatnio dokladalem tylko karte sieciowa jeszcze jedna... chociaz szczerze to nie bardzo jestemw stanie uwierzyc, ze to wlasnie to. Z reszty chyba nic nie zmienialem... Tak mi sie wydaje. Reszta sprzetu: Celeron 7000 MHz, Ram 3x128 SDRAM, 20 GB + 40 HDD, SB 16, i dwie karty sieciowe blizej niezidentyfikowane ![]() y. |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Celeron 700... Rozpedzilem sie troche
![]() y. |
![]() |
![]() |
#5 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zapewne chodzi Ci o model 8160B jej opis jest tu
Musiała Ci sie chyba zepsuć bo ja nigdy takich problemów nie miałem ![]()
#6 |
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
Hmmmm tylko zgaduje ale mozliwe ze kolejna karta sieciowa 'wziela' jeszcze jedno przerwanie i cos zaczelo wspoldzielic przerwania z kanalem ide na ktorym jest nagrywarka. Sprobuj zresetowac przydzielone przerwania w biosie - moze system rozdzieli je sensowniej... ewentualnie poprobuj samemu wymusic zmiane. Oczywiscie najpierw sprawdz czy moja teoryjka ma jakis sens ;-) (tj polookaj jak sa przerwania przydzelone).
|
|