![]() |
Powiem Ci tak - tez kiedys nagrywalem z kaseciaka kablem 5metrowym, jakos byla kiepska, ale sam nie wiedzialem czy to wina wiezy czy kabla. Moja wieza jest bardzo leciwa wiec nie wiedzialem po ktorej stronie jest wina. a jakie koncowki maja tamte twoje kable. U mnie do wiezy szly 2 "czincze" a do kompa "jacus", tez tak masz do wiezy ? A jak z ta karta ?
|
Karte Aver TV podlaczam tez przez "line in". Ale kiedy chce zgrac cos np z kaseciaka to ja odlaczam, bo wejscie do karty jest tylko jedno. magnetofon kasetowy to wieza Philips. Tak sie zastanawiam, czy moze miec znaczenie dlugosc przewodu, bo od wiezy do kompa jest cos ok. 5 metrow. Zas jak podlaczam Aver TV to jest 20 cm, gdyz karty sa obok siebie w slocie PCI. Moze na tym dlugim przewodzie sa takie straty sygnalu? ???
|
Jak podlaczasz magnetofon i gramofon napisz co to za sprzet.
Karte Aver TV tez podlaczasz przez line in? |
Poziom nagrywania w SB live 5,1
MAm problem z karta dzwiekowa Sound Blaster live 5,1. Kiedy nagrywam ze zrodla zewnetrznego (line in)nagrywa sie z poziomem -30dB, czyli bardzo cicho. Oczywiscie potem mozna zrobic normalizacje (Nero 5.5.9.17), ale normalizuje sie zarowno dzwiek, jak i szum, co w rezultacie daje nagranie, ktore nie nadaje sie do skopiowania na CD. Czy gdzies w ustawieniach karty jest poziom nagrywania? W mixerze record jest na maxa. mam tez karte Aver TV Studio+FM i kiedy nagrywam z niej poziom jest OK. Ale juz nagrania z plyty winylowej, albo z kaseciaka nie moge skopiowac na CD, bo za bardzo zaszumione. Moze ktos wie co z tym zrobic? (( (( ((
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:59. |