![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
CD-RW TEAC 24/10/40 Retail
Kupiłem toto ustrojstwo, zamontowalem - jako CD chodzi bez najmniejszego problemu, lecz kiedy prubuję uruchomić Nero 5.5, czy CDRWIN 3.8, pojawia się komunikat "Searching SCSI or IDE, please wait...". No więc czekam, czekam, i czekam, ale móglbym tak czekać do "usranej śmierci", bo następuje totalny zawias...
Qrcze, albo ja jestm głupi i nie potrafię podłączyć kabelka, albo nowy urok WinXP, albo... O co może chodzić ? Aby nie było wątpliwości - napęd chodzi na drugim IDE a jego zworki ustawiłem na slave, a Nero 5.5 w pełnej wersji był na załączonej do napędu przez producenta oryginalnej płycie, nie powinien mieć wiec problemu z rozpoznaniem urządzenia. |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ustaw nagrywarkę na master, a Nero pod XP co najmniej 5551 lub nowszy
pzdr
#3 |
Gość
|
O.K. Thanks, jak tylko wyjde z roboty, to pogrzebię w maszynie. póki co jeszcze raz dzięki.
|
![]() |
#4 |
Gość
|
Niestety, nic to nie dało :{
Napęd przełączony na master, najnowszy ASPI wklejony do katalogu Nero 5.5.6.9..., a ten pajac Nero ![]() Please help... |
![]() |
#5 |
Gość
|
spróbuj na windzie 98, xp ma duuuużo blendów
|
![]() |
#6 | |
Gość
|
Cytat:
|
|
![]() |
#7 |
Gość
|
Właśnie dzisiaj kupiłem TEAC'a CD-W524E. Używam NERO 5.5.5.1, WinXP Pro ENG jako upgrade z w2k. Właśnie wypalam już 7 płytę i powiem że teraz lece na badziewiach typu Samsung po zeta za sztukę. Wszystko gra bez problemu. Wypalam z prędkością 24x (oczywiście strefowo
![]() Pozdrawiam Kyehoo |
![]() |
#8 |
Gość
|
Hmm... Sciagnij sobie Force ASPI 1.7 i zainstaluj. Windowsy (od 95 w gore) obsluguja napedy ide/atapi wlasnie poprzez sterowniki magistrali scsi, czyli poprzez interfejs aspi. Niestety, w win9x/me te drivery sa przestarzale, a w zadnym systemie z rodziny nt nie ma ich w ogole. Nt maja wlasny interfejs, ale jesli nawet jakis program potrafi go wykorzystac, to, jak widac, sa klopoty i tak. Dwie uwagi: 1) Nie gwarantuje, ze to pomoze, ale wg wszelkich znakow na niebie i ziemi - powinno. 2) Nie pamietam, skad to sciagalem (to bylo dawno). Wpisz w Google +force +aspi +"1.7" i powinno znalezc jakas strone. Milej zabawy.
Marius The Mad |
![]() |
#9 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.02.2002
![]() |
A w downloadzie na cdrinfo z driverami nie było?
Chyba to tam dzisiaj widziałem... Ale jakoś wątpię żeby pomogło... Zainstalowałem XP Prof. bez jakichkolwiek driverów dodatkowych (no może detonatorki...) i w524e wykrył mi od razu, bez problemów (1.0b - ale to chyba nie powood ![]() |
![]() |
![]() |
|
|