![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 27.02.2002
![]() |
Nero 5572 wykrzacza się pod WinXP - Pomóżcie!!
Mam podobny problem jak kolega kilka postów niżej. Pod WinXP nie chce mi wystartować Nero 5572. Po zainstalowaniu programu i restarcie komputera próbuję go uruchomić. Zatrzymuje sie na skanowaniu szyny SCSI/IDE i zawiesza ten "niezatapialny" system. Wygląda to tak, jakby Nero nie mógł rozpoznać nagrywarki, albo nie "widział jej na szynie.
Moja konfiguracja to P4 1,7GHz, płyta ASUS P4T, Nagrywarka LG 24x10x40, CD-ROM Asus x50. Przedtem miałem LG x16 i chodziło to bardzo dobrze pod XP na starszej wersji Nero (bodajże 5.0.4.8). Coś mnie podkusiło sprawić sobie szybszą nagrywarkę i mam same kłopoty... Po instalacji oprogramowania pojawiły mi się w systemie dwa kontrolery IDE z wykrzyknikami na żółto. Dodam jeszcze, że rzetelnie przejrzałem Forum i próbowałem wszystkiego co Koledzy proponowali. Instalowałem sterowniki wnaspi pobierałem je równieżze strony firmowej Nero, gdzie zapewniają że to musi chodzić. Ale nie chodzi. Po zainstalowaniu sterów do płyty głownej zniknęły kontrolery IDE z wykrzyknikami, pozostały tylko SCSI/RAID. Dzięki za wszelką rzetelną pomoc. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|