![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.02.2006
![]() |
Predkosc nagyrwania
Witam
Szukalem na forum jednak nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie. Mam nagrywarke Nec ND-4550A. Chcialem sobie nagrac na plycie CDRW muzyke w formacie audio. Tyle ze chcialem plyte nagrac predkoscia x4 (poniewaz nagrywajac x10 moj discman sobie nie radzi z takimi plytami). Tyle ze Nero nie daje zadnego wyboru predkosci tylko x10. I moje pytanie brzmi : gdzie w Nero trzeba ustawic by nie ustawial automatycznie predkosci nagrywania, by byly poprostu do wyboru wszytskie predkosci? Btw. a moze ten nec jest za nowy i nie nagrywa juz CDRW predkoscia x4 ![]() Z gory dzieki za odpowiedz |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1. musisz miec plyty CDRW 1-4x, dosc trudne do zdobycia w obecnych czasach.
2. musisz miec nagrywarke obslugujaca takie plyty, z tym nie ma problemu ![]() 3. masz pewnosc, ze chodz tu o predkosc nagrywania. Discman moze nie lubic CDRW! |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
plyta napewno dziala na x4 bo na starej nagrywarce nagrywalem ta predkoscia
a discman mozliwe ze nie lubi cdrw, ale jak plyta byla nagrana x4 do dziala wporzadku |
![]() |
![]() |
#4 | |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Moze twoja stara nagrywarka nie obslugiwala predkosci 4-10x? |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
plyta jest Philipsa i pisze na pudelku 4~12x. stara nagrywarka obslugiwala, mogla nagrywac plyty cdrw do predkosci 10x
jak narazie to poprostu wyglada na to ze nowa nagrywarka nie potrafi nagarc plyty predkoscia 4x ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Nero czerpie informacje z firmware nagrywarki ja tez mam plytki cd-rw 10x czy tez 12x ale jak wlorze 4x-10 to moge nagrac jedynie 8x i 10x a gdy wlorze 12x to 12x i 10x innych opcji nie mam, w liteonie jest patcher dzieki ktoremu mozna zmodyfikowac dane nosnikow tak aby nagrywaly wolniej czy tez szybciej nie wiem czy cos takiego jest w necu
|
![]() |
![]() |
|
|