![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Problem z Acossami i Liteonem 24102b!
Mam problem z nagrywaniem płyt Akoss na liteonie 24102b!!!!!!!!!
bios- 5s57. nagrywarka noweczka swiezutko ze sklepu przyniesiona, podlaczona i nic. albo nagra z bledem i nie do konca ,albo powie ze nie moze skalibrowac mocy lasera. jest to dla mnie bardzo dziwne, bo nagrywaki liteon 24103s nie maja z tymi plytkami zadnego problemu. nie wiem czy spotkaliscie sie juz z takim problemem. pomozcie co mam zaradzic na to. flash biosu nie wchodzi w gre bo juz probowalem ale wywala mi komunikat ze nie mozna jej flashowac. nawet nie wiem dlaczego!! a inne sie daja i to bez zadnych przeciwskazan. aha.inne plytki nagrywa bez problemu!! |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
![]() |
Witam
ja też mam liteona od jakiś 3 tygodni i nagrywam tylko na akkosach i nie mam żadnych problemów jak narazie zwalił mi 2 płyty na 100 to nieźle. Spróbuj upgda biosa a jak nie to uwal nagrywarke i do serwisu. pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#3 |
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
Prawde powiedziawszy moj Liteon nagrywa Akossy bez wiekszych problemow wzbrania sie tylko przed jakims wiekszym overburningiem na nich. Jesli tylko na Akossach masz problemy to moja rada zebys dal sobie z nimi spokoj - naprawde bardzo slabej jakosci nosniki. Tez sie na nie napalilem bo sa wyjatkowo tanie ale po problemach z ich odczytem w wielu, naprawde wielu roznych czytnikach odpuscilem sobie. dalem sobie spokoj. Producent tych plyt to Prodisc Technology Inc. a plytki sa te same co SilverBlue tylko zastosowano inny (gorszy bo prawie przeswitujacy) nadruk.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
flashowalem tez bios ale krzyczal mi ze nie mozna go zmienic. i naprawde nie wiem dlaczego. moze sprubuje jeszcze MKTFlashem. ale to nic pewnego. moze tez nie dac rady.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
aha zapomnialem dodac ze wywlil mi juz dwie plytki od wczoraj.
i wogole to biosy ze strony o biosach nie chca dac sie zflashowac pod moja nagrywarka. |
![]() |
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 20.02.2002
![]() |
zmieniłem biosa mojego liteona z 5sod na 5s57 i prędkość odczytu strasznie spadła. w nero cd speed było x41,70 a teraz jest x27
![]() mieliście taki problem? pozdrw |
![]() |
![]() |
#7 | |
Forumator
Data rejestracji: 26.02.2002
![]() |
Cytat:
Kolejny raz powtarzam jeżeli nagfrywara chodzi dobrze to po co robić upgrade biosu. chyba tylko po to żeby pisać później na forum 'Pomocy" "Help" itd. Zanim coś zrobicie to polecam lektórę : http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/poczatkujacy-bios.php3 |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Gość
|
Ja mam TEACa W54E.
Nagrywał na wszystkich płytkach, nagrał już około 4000 szt. Nagrywałem także na Akossach ale jak kupiłem ostatnio 40 szt. tych właśnie płyt to ... wielka kupa ... Nie może skalibrować lasera i nie mogę nagrać na żadnej z tych płyt a na innych nagrywa miodzio i nigdy mi nie wywalił takiego błędu !!! Wnioskuję po tym że coś się stało z tymi płytkami niedobrego albo jakaś pechowa partia... Spróbuję jeszcze na innych nagrywarkach pozdro |
![]() |
#9 | ||
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 20.02.2002
![]() |
Cytat:
pozdrw |
||
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.04.2002
![]() |
Jesli ktos chce to moge podeslac dosowego flasha do Liteona 24102B, ktory umozliwia downgrade z s57 do s54. Przetestowalem i dziala.
Rafal |
![]() |
![]() |
#11 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
ludzie qrcze jak nagrywarka wypala na wszyskich innych plytkach a nie wypala na plytach ..... to znaczy ze te plytki sa po prostu WALNIETE a nie ze spawara jest zepsuta czy cos
w przypadku tanszych plyt czesto moze sie zdazyc ze jedna partia plyt jest ok a druga calkiem do d...y
![]() |
#12 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.04.2002
![]() |
Ostatnia partia Akkosow x24 tak miala, czyli bledy itp. (kilku znajomych mialo to samo) x32 sa bardzo dobre ale teraz maja byc tylko pakowane po 25 szt. i drozej :-( Nie wiem jak jest z nowymi
24-kami. |
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
ja bardzo chetnie prosze o tego flasha i jeszcze o to jak uzywac czyli co i jak pokolei.
jestem juz wdzieczny!!!! |
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.04.2002
![]() |
To przyslij mi swoj adres na
rafmart@wp.pl |
![]() |
![]() |
#15 |
TDI
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.09.2001
![]() |
Akoss'y to prawdziwe jednorazówki. Po prostu nagrać i modlić się, żeby działały. Majonez ma rację, jeśli nagra ich nie trawi, to zmienić płyty. W ogóle to niewiele stracisz, z moich doświadczeń wynika, że wielu znajomych ma z nimi problemy, nie mówiąc już o tym, że szybko zdychają.
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
|
|