![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.01.2003
![]() |
Jak to wlasciwie jest z tym nagrywaniem ?
Kupilem sobie nagrywarke LiteOn 48x24x48 i koledzy powiedzieli mi ze nie ma sensu kupowac takiej nagrywarki a przede wszystkim nie ma sensu nagrywac z taka predkoscia. Kumple powiedzili mi ze jak nagrywam cos z predkoscia 40x lub 48x to dane na zapisanej plycie cd nie sa poprawne albo sa krtotkotrwałe (
![]() ![]()
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
Twoi kumple maja pewnie cienkie nagrywarki i po prostu Ci ZAZDROSZCZA !!! kupiles bardzo dobry sprzet i mozesz go w pelni wykorzystac ![]() filmow nie nagrywaj na pelnej predkosci, podobnie jak audio - to nagrywaj z predkosciami x4 do gora x12, dane mozesz nagrywac z maksymalna predkoscia tylko musisz miec dobre nosniki (verbatimy sa ok, z esperanza roznie bywa) Milego nagrywania - masz dobry sprzet i olej to co mowia koledzy! Witamy na forum ![]()
#3 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jezeli nagrywasz na slabych nosnikach to radzilbym wolno
Nie ma jednak uniwerslanej recepty z jaka predkoscia Zalezy od plytek, od danych i od tego jak bardzo Ci na nich zalezy Ale generalnie najgrywaj WOLNO ![]() A kupowac nowe nagrywarki jest sens z racji tego ze pozwalaja na kopiowanie plytek zabezpieczonych nowymi zabezpieczeniami i rozpoznaja wiecej plytek niz starsze modele. Takze zaleta ich jest Mount Rainier, ktorego nie obsluguja stare nagrywarki. Wiec moje zdanie jest takie ze warto kupowac nowe modele nagrywarek, ale niekoniecznie po to zeby nagrywac na max speed ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Re: Jak to wlasciwie jest z tym nagrywaniem ?
Cytat:
Nie sugeruje się opiniami kumpli, bo oni ci zazdroszczą (jak napisał REMIX) |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
Czak a ktorzy koledzy Ci tak zazdroszcza ![]() cos mi sie zdaje ze grasz w CS'a i znasz serw IDK... Creeping Death z tej strony
#6 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
nie to nie oni , ale tak to ja Czak z Ostrołęki i znam serwer Megaslot IDK ![]()
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 22.01.2003
![]() |
Witam!
Spróbuj przetestować wiele rodzjów płytek i używaj tych które najbardziej Twój sprzęt toleruje.
#8 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 26.08.2002
![]() |
Re: Jak to wlasciwie jest z tym nagrywaniem ?
Cytat:
![]()
![]() |
#9 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Tak w ogole to dziekuje wszystkim za odpowiedzi i pomoc w daniu do zrozumienia mi ze warto bylo kupic LiteOn 48x24x48
![]() |
#10 | |
Bywalec
Data rejestracji: 22.01.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
#11 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 27.01.2003
![]() |
inna sprawa to fakt że nawet jakbyś chciał to nowej nagrywarki wolniejszej nie kupisz.. no cóż "Wot ****a tiechnika!". (pzdr Thanatos) ... a ja to zawsze dobierałem płytki metodą prób i błedów to kupiłem takie to tamte i zawsze wyłaniały się te z którymi poxniej po nagraniu nie było problemów - w nero - jesli używasz, masz opcje veryfikacji danych po zapisaniu ...
na lepszych płytach to bym sie nie zastanawiał tylko palił ile wlezie - no chyba ze chodzi o audio... to nie ![]() a gorszych to pewnie i nagrywarka Ci nie pozwoli nagrać z maxymalną prędkością...
#12 |
Bywalec
Data rejestracji: 13.12.2002
![]() |
Ja nagrywam wszystkie plyty na max speed.
Jezeli chodzi o filmy, to te chyba lepiej nagrywac na maxa, a nie programy. Bo jak bedzie przeklamanie, to program nie bedzie dzialał, a film poleci dalej. Co do muzyki, jak nie jestes audiofilem i jezeli twoja wieza czyta plyty nagrane na maxa, to ja bym sie nie zastanawiał. Chyba za nagrywasz komus i nie wiesz jak bedzie z jego sprzetem. |
![]() |
![]() |
#13 | |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
Cytat:
co do tekstu o filamch i danych - oba to to samo - nie ma tu roznicy jak w przypadku audio - z innym trybem zapisu i innym formatem danych korekcyjnych - i jesli mialbym roznicowac to filmy szybciej dane wolniej - w filmie bledna klatka sie skipnie - a program z jednym zlym bajtem to to samo co brak programu muze nagrywaj z predkoscia ok 8-12x.. zaisntaluj sobie wses (poszukaj na forum) i tym narzedziem ocen jakosc zapisanych plyt
![]() |
![]() |
#14 | |
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
|