![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 31.05.2001
![]() |
Płyty SIGMA (luzem) - ciekawostka
Kupiłem ostatnio trochę płyt SIGMA (na szpindlu) - 700MB, jasno-złote (po 1,05 zdaje się).
Oglądam je od spodu - oczom nie wierzę - gdzieś już je widziałem... A tak... Biorę Verbatim Crystal i... pierścień identyczny. Opis też. Odcień nośnika również. Wkładam je po kolei do napędu (tzn. Sigmę i Verbatima) i traktuję CDR-Identifier'em. Co widzę? Producent obydwu ten sam (CMC Magnetics). Typ barwnika:6 (jednakowy). Nawet ATIP zgodny co do cyferki. Próbuję test overburn - identyczny pomiar. Te które kupiłem chodzą jak burza. Zaraz polecę po więcej ![]() Pozdro.6 |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.06.2001
![]() |
Obejrzyj dokladnie 'pod swiatlo' strone z napisami, a moze uda ci sie rowniez dostrzec oryginalne nadruki
![]() Sigmy, ktore do tej pory wpadly mi w lapki, byly tzw 'przedrukiem' - znaczy plyta, ktora byla wczesniej podpisywana przez inna firme, uzyskala nowa warstwe lakieru z napisem Sigma Podobny manewr byl (jest?) kiedys z Esperanza i kilku innymi...
|
|
#3 |
|
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
wiedziałem że są dorbrawe
bo jak zwykle qpiłem na pałę, bo takich jeszcze nie paliłem, ale do dziś zastanawiałem się dlaczego od razu qpiłem tak dużo zamiast jak zwykle 10 dla testów ![]() nie ma to jak intuicja ![]() pozdro
|
|
|
#4 |
|
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2000
![]() |
jesli chodzi o te białawe z czerwonym napisem ... to w Krakowie na Balickiej giełdzie widziałem po 88 zł za 100 szt.
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 31.05.2001
![]() |
Cytat:
) A cena 1,05 dotyczyła ilości poniżej 20-stu.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 03.02.2002
![]() |
Tylko czasami odpadala mi z nich gorna warstwa, a poza tym nawet dobre :-)
|
|
|
|
|
#7 |
|
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
mnie trafily sie SIGMY ktore byly prawdziwymi... zlotymi MAXELL'ami...
chodza jak mazenie - nie wiem jak do mnie dotarly bo otrzymalem je jako barter - zrodlo to prawdopodobnie gielda warszawska, ale jako ze nie spytalem to nigdy sie nie dowiem... zaznaczam ze plyty maja 9 miesiecy
|
|
|
#8 | |
|
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
Cytat:
![]() ale poiza tym drobnym mankamentem są okpozdro
|
|