Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.07.2004, 19:21   #1
gutek18
www.gutek.xt.pl

Data rejestracji: 21.08.2002
gutek18 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z DVD-ROMem.

Witam!

Mam problem z TEAC DV-516E. Przestał czytać płytki dvd (nawet orginalne). Zwykłe płytki czyta bez problemu. Zauważyłem że dvd czyta tylko zaraz po włączeniu, jak troche pochodzi przestaje czytać.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.07.2004, 19:40   #2
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Wyglada na pad lasera albo zabrudzenie. Sprobuj przeczyscic, tylko nie plyta czyszczaca. Albo serwis jesli jeszcze jest na gwarancji.
Stary 17.07.2004, 20:09   #3
gutek18
www.gutek.xt.pl

Niestety jest już po gwarancji. Spróbuje przeczyścić, a płyty czyszczącej to mi nie odczytuje od kiedy go mam.
Stary 18.07.2004, 12:16   #4
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Data rejestracji: 24.02.2003
Loczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez gutek18
Niestety jest już po gwarancji. Spróbuje przeczyścić, a płyty czyszczącej to mi nie odczytuje od kiedy go mam.
Jeśli jest już po gwarancji to możesz zorkręcić ten napęd i przeczyścić do w środku sprężonym powietrzem. I zapomnij o czyszczeniu przy pomocy płyty. To jest tylko strata czasu i pieniedzy.
Loczek jest offline  
Stary 18.07.2004, 13:56   #5
bakupl
Banned

Data rejestracji: 29.03.2004
bakupl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak by nie patrzeć to nie ten dział to jest CDR Forum, a DVD-ROM to raczej dział o DVD ... bym przeniusł gdybym mógł A płyta "się kręci" czy też nie? Bo jak nie to może być wina zasilacza...
bakupl jest offline  
Stary 18.07.2004, 21:09   #6
gutek18
www.gutek.xt.pl

Cytat:
Napisany przez Baku [pl]
Jak by nie patrzeć to nie ten dział to jest CDR Forum, a DVD-ROM to raczej dział o DVD ... bym przeniusł gdybym mógł A płyta "się kręci" czy też nie? Bo jak nie to może być wina zasilacza...
Płyta się kręci, słychać że próbuje odczytać. Jutro przedmucham go sprężonym powietrzem. Zasilacz napewno jest dobry, mam Q-TEC 450W.
Stary 18.07.2004, 21:48   #7
dawidnowak_2004
Nowy na forum

Data rejestracji: 18.07.2004
dawidnowak_2004 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja ma problem z dvd-romem moze pomozesz,wzucam obejetnie jaka plyte i sie nie uruchamia autostart,musze wchodzic w plytke i wybierac uruchom.co jest grane?
dawidnowak_2004 jest offline  
Stary 18.07.2004, 22:35   #8
bakupl
Banned

Data rejestracji: 29.03.2004
bakupl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Masz po prostu wyłączony autostart. Byłbym w niebie jak byś mi podał jaki masz system operacjny
bakupl jest offline  
Stary 18.07.2004, 23:26   #9
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Data rejestracji: 24.02.2003
Loczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Baku [pl]
Masz po prostu wyłączony autostart. Byłbym w niebie jak byś mi podał jaki masz system operacjny
Witam na forum

Widziales co napisal Baku !!!?? on jak nie jest wniebowziety to jest zly !!! wiec dla swojego dobra napisz jaki masz system a ci pomozemy
Loczek jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: