Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 26.02.2002, 23:44   #1
voodoo2
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.02.2002
voodoo2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zdolności audio napędu vs Nero

Czytałem ostatnio na CDRinfo polską instrukcję do obsługi Nero autorstwa Lysego i Kosy.Jest tam świetny kawałek o sprawdzaniu zdolności audio napędów cytuję:
"Otworzy się okno dialogowe z aktywną zakładką Track properties. Kliknij teraz na zakładce Set index positions. Powinieneś zobaczyć na ekranie graficzną reprezentację pliku Wave z dwoma kanałami audio. Kanał znajdujący się wyżej (lewy), powinien wyglądać jak regularna linia - "Zyg-Zak" (tzw. "sawtooth" - zęby piły), kanał poniżej (prawy) powinien przedstawiać poziomą linię ciągłą (tzw. "zero-line")."(koniec cytatu)
Problem w tym ,że stosując się do wskazówek autorów ujrzałem,że "kanał znajdujący się wyżej (lewy)" wygląda jak piła z powyłamywanymi zębami czyli równy szeroki pas w kolorze zielonym.Nie wiem co o tym sądzić.Czy spotkaliście się z takim efektem?Co o tym sądzicie?Pisałem do Lysego ale on czyba śpi snem zimowym lub nie odpowiada na maile.Może moje napędy (testowałem tylko dwie sztuki i efekt był ten sam) są tak wspaniałe,że Nero wypaliło sobie zęby piły.Lub wręcz przeciwnie wszelkie zdolności audio tych napędów zostały utracone w czasie ich produkcji w Korei.Jestem ciekaw Waszych domysłów i spostrzeżeń
pozdro
romek
voodoo2 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: