![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.02.2002
![]() |
Zdolności audio napędu vs Nero
Czytałem ostatnio na CDRinfo polską instrukcję do obsługi Nero autorstwa Lysego i Kosy.Jest tam świetny kawałek o sprawdzaniu zdolności audio napędów cytuję:
"Otworzy się okno dialogowe z aktywną zakładką Track properties. Kliknij teraz na zakładce Set index positions. Powinieneś zobaczyć na ekranie graficzną reprezentację pliku Wave z dwoma kanałami audio. Kanał znajdujący się wyżej (lewy), powinien wyglądać jak regularna linia - "Zyg-Zak" (tzw. "sawtooth" - zęby piły), kanał poniżej (prawy) powinien przedstawiać poziomą linię ciągłą (tzw. "zero-line")."(koniec cytatu) Problem w tym ,że stosując się do wskazówek autorów ujrzałem,że "kanał znajdujący się wyżej (lewy)" wygląda jak piła z powyłamywanymi zębami czyli równy szeroki pas w kolorze zielonym.Nie wiem co o tym sądzić.Czy spotkaliście się z takim efektem?Co o tym sądzicie?Pisałem do Lysego ale on czyba śpi snem zimowym lub nie odpowiada na maile.Może moje napędy (testowałem tylko dwie sztuki i efekt był ten sam) są tak wspaniałe,że Nero wypaliło sobie zęby piły.Lub wręcz przeciwnie wszelkie zdolności audio tych napędów zostały utracone w czasie ich produkcji w Korei.Jestem ciekaw Waszych domysłów i spostrzeżeń pozdro romek |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
![]() |