Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 21.02.2002, 07:30   #1
korny
Gość

Problem z LG GCE 8240B i z NERO

Heh , kupilem se nagryware. Model - Cd-R/RW GCE-8240B. Zamontowalem ją - wszystkie kabelki połączone . Mam Celerona 366MHZ, 64mb ram, 6 GB na dysku (troche kiepski sprzęto co prawda...). Po włączeniu kompa moj WIN98SE pieknie odnalazl nagryware (panel sterowania/system/cdrom i tam mam teraz dwa napędy). Wlaczam NERO (mam wersje 5.5.2.4. OEM) ustawiam wszystko tj. co chce przegrac itp. Wlaczam przycisk do wypalania (oczywiscie wszystkie plyty sa tam gdzie trzeba) i tu zaczynają sie problemy. Mianowicie, Nero najpierw przegrywa to co ma wypalic do pliku image.nrg ,a potem kiedy jest 'burn process started' UDAJE ,ze nagrywa (i nawet chwali sie na koniec ,ze nagrywanie pomyslnie zakonczone) plyte :/. W napedzie nie swieci sie wiec zadna dioda i cd sie nie wypala i jest dalej puste. Rowniez po wybraniu z menu 'CD-Recorder/Choose Recorder' jest pokazany tylko 'Image Recorder' ,a mojej nagrywary tam niema . Poradzcie co zrobic , z gory dzieki. Ja jestem cienki w tych sprawach i w ogole nowy na tym forum.

korny

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.02.2002, 09:06   #2
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Wyglada na to, że Nero nie wykrył ci nagrywarki. Zainstaluj najnowsze Nero 5572 (poprzednie usuń z dokładnym wyczyszczeniem rejestru).
Stary 21.02.2002, 10:51   #3
Acid
Gość

Napewno nie wykrywa bo miałem ten sam problem ...

Stary 21.02.2002, 15:04   #4
RiT2
Wymiatacz

Data rejestracji: 04.10.2001
RiT2 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A może masz ustawioną jako nagrywarkę Image Recorder? Sprawdz!!!! cze!

http://www.g.lubawka.cal.pl
RiT2 jest offline  
Stary 21.02.2002, 18:05   #5
Face OFF
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 19.02.2002
Face OFF zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Tak tak wlasnie sprawdz najpierw czy masz zaznaczonego LG czy image recorder !!! Ja tez mam LG GCE 8240B i jak zmieniałem z Ricoha MP7125A to wykrył mi sprzeciorek i działa do dziś poprawnie a posiadane NERO to wersja 5.5.7.2.
.................................................. ..................................
Pozdrawiam
Face OFF
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: