Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 30.12.2002, 11:54   #1
fields
Nowy na forum

Data rejestracji: 30.12.2002
fields w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy problem z Liteon 24102B - help !!!

Witam wszystkich, jako ze jestem tutaj nowy ale jednak wychowany, wszystkim wiec mowie Dzien Dobry )))))
no dobra przechodze do konkretow...posiadam nagrywarke wlasnie Lite-Onka model 24102B i ostatnio zaczalem miec problemy. Otoz nagrywajac plytke czy to z mypy3 czy z filmami czy z czyms innym wszystki sie bagrywa w porzadku, plyte wysuwa, wyrzuca komunikat ze nagrywanie zakonczone pomyslnie po czym , gdy wloze ta plyte jeszcze raz to uparcie pokazuje ze plyta jest czysta...oczywiscie pokazuje soft, windows nie widzi jej w ogole. Oczywiscie nie mam wlaczonej symulacji, płyty sprawdzałem rozne, podczas nagrywania lampeczka swieci ladnie na czerwono, nagrywalem na cd mate, na nero i to samo....nigdy wczesniej nie bylo problemow... a rozmawialem z kolega dzis ktory ma ten sam model nagrywarki i tez ma ostatnio pdobne objawy, to jakas wada lite-onkow?? moze ktos mial taki problem, jesli tak prosze o odpowiedz
aha, bios tez zmienialem juz, i aspi nowe zainstalowalem, i programikom nowsze wersje zapodalem...
Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedzi
Wojtas

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 30.12.2002, 12:05   #2
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Sprobuj na innych (lepszych) plytkach, zmniejsz predkosc nagrywania, przeczysc optyke....jak to nie pomoze to chyba znaczy ze konczy sie nagrywarka.
Stary 30.12.2002, 12:23   #3
Plemnik
Forumator

Data rejestracji: 05.04.2002
Plemnik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zmiana plyt powinna pomoc - moj litek 24 bardzo nie lubil 'srebrnych' nosnikow i na nich robil takie cuda. Po zmianie plytek wszystko bylo ok. Co ciekawe nawet te plytki (przyznaje bardzo podlej jakosci) raz nagrywal ok raz nie.
Stary 30.12.2002, 18:02   #4
jacoob
Jacoob Member

Data rejestracji: 31.08.2001
jacoob niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Plemnik napisa***322;(a)
Zmiana plyt powinna pomoc - moj litek 24 bardzo nie lubil 'srebrnych' nosnikow i na nich robil takie cuda. Po zmianie plytek wszystko bylo ok. Co ciekawe nawet te plytki (przyznaje bardzo podlej jakosci) raz nagrywal ok raz nie.
Fakt mój litek nie toleruje zielonego DATEXA

Wygląda to tak jak by nie zamykał sesji.(jeżeli to nie wina płyty)
Stary 30.12.2002, 18:16   #5
Plemnik
Forumator

Data rejestracji: 05.04.2002
Plemnik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
hmmm zielony datex nie nalezy do plytek ze 'srebrnym' (jak w tloczonych plytach) spodem. Ja juz Litka 24 nie mam a model 40X z Datexami wspolpracuje wysmienicie...
Stary 30.12.2002, 22:00   #6
Rpg
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.05.2002
Rpg w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Re: problem z Liteon 24102B - help !!!

Cytat:
fields napisa***322;(a)
Otoz nagrywajac plytke czy to z mypy3 czy z filmami czy z czyms innym wszystki sie bagrywa w porzadku, plyte wysuwa, wyrzuca komunikat ze nagrywanie zakonczone pomyslnie po czym , gdy wloze ta plyte jeszcze raz to uparcie pokazuje ze plyta jest czysta...oczywiscie pokazuje soft, windows nie widzi jej w ogole. Oczywiscie nie mam wlaczonej symulacji, płyty sprawdzałem rozne, podczas nagrywania lampeczka swieci ladnie na czerwono, nagrywalem na cd mate, na nero i to samo....Wojtas
U mnie przy tym samym modelu z biosem 5s5a mam podobny problem, ale zdarza się to tylko w Clonie i to w przypadku gdy ustawię inną prędkość nagrywania ogólną i inną dla danego profilu, którym akurat nagrywam W Nero tego problemu do tej pory nie stwierdziłem Co do rozwiązania tego dziwadła, niestety nie mam pojęcia co może stanowić problem.
Acha... dzieje się to nie za każdym razem jednak bez względu na płytę, którą nagrywam (TDK, Akoss, Platinum, Proformance, Mediatech, Verbatim....)
Pewnie to czary siakieś :-D :-D :-D
Rpg jest offline  
Stary 31.12.2002, 11:37   #7
fields
Nowy na forum

Dzieki

hmm...a mi zielone datexy palil bez bolu, a ostatnio wlasnie te problemy to mialem na roznych programach i na roznych -plytach, a konkretnie to hity czerwone a potem platinium i esperanza....
zaczynam sie zastanawiac czy to nie moze cos z winda...moze aspi albo cuś...zobaczymy, mam nadzieje ze to nie koniec nagrywarki, roku jeszze nie ma biedaczka...
Stary 31.12.2002, 17:49   #8
Sebastian997
Forumator

Data rejestracji: 12.07.2002
Sebastian997 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mialem kiedys ten model (24102B) ale nie przypominam sobie zadnych problemow. A palilem na wszystkim od TDK, przez Verbatim, Esperanza, az po jakis chłam "no name"... Jak masz na ta nagrywarke 2 lata gwarancji (ja mialem) i jeszcze sie nie skonczyla to od razu zanioslbym ja do serwisu, bo jakos wydaje mi sie ze dozywa swoich dni Obym sie mylil, ale w zasadzie zrobiles juz wszystko co przychodzi mi na mysl. W gescie desperacji mozesz jeszcze postawic system na czysto, albo sprobowac podlaczyc ja do innego kompa. Potem juz tylko serwis...
Sebastian997 jest offline  
Stary 02.01.2003, 10:46   #9
fields
Nowy na forum

i wlasnie tak mam zamiar uczynic teraz....

a raczej w przyszlym tygodniu, kompa uzywam zawodowo więc nie moge sobie pozwolic na przestoj, ale na poczatku przyszlego tygodnia dzielnie wpisze format c: i postawie winy od nowa...zobaczymy co to bedzie. A na razie dziekuje za wszelkie komentarze
Do siego czy jakoś tak

Twoje uprawnienia: