![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
![]()
Witam wszystkich, jako ze jestem tutaj nowy ale jednak wychowany, wszystkim wiec mowie Dzien Dobry
![]() no dobra przechodze do konkretow...posiadam nagrywarke wlasnie Lite-Onka model 24102B i ostatnio zaczalem miec problemy. Otoz nagrywajac plytke czy to z mypy3 czy z filmami czy z czyms innym wszystki sie bagrywa w porzadku, plyte wysuwa, wyrzuca komunikat ze nagrywanie zakonczone pomyslnie po czym , gdy wloze ta plyte jeszcze raz to uparcie pokazuje ze plyta jest czysta...oczywiscie pokazuje soft, windows nie widzi jej w ogole. Oczywiscie nie mam wlaczonej symulacji, płyty sprawdzałem rozne, podczas nagrywania lampeczka swieci ladnie na czerwono, nagrywalem na cd mate, na nero i to samo....nigdy wczesniej nie bylo problemow... a rozmawialem z kolega dzis ktory ma ten sam model nagrywarki i tez ma ostatnio pdobne objawy, to jakas wada lite-onkow?? moze ktos mial taki problem, jesli tak prosze o odpowiedz aha, bios tez zmienialem juz, i aspi nowe zainstalowalem, i programikom nowsze wersje zapodalem... Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedzi Wojtas
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
Zmiana plyt powinna pomoc - moj litek 24 bardzo nie lubil 'srebrnych' nosnikow i na nich robil takie cuda. Po zmianie plytek wszystko bylo ok. Co ciekawe nawet te plytki (przyznaje bardzo podlej jakosci) raz nagrywal ok raz nie.
#4 | |
Jacoob Member
Data rejestracji: 31.08.2001
![]() |
Cytat:
Wygląda to tak jak by nie zamykał sesji.(jeżeli to nie wina płyty)
![]() |
#5 |
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
hmmm zielony datex nie nalezy do plytek ze 'srebrnym' (jak w tloczonych plytach) spodem. Ja juz Litka 24 nie mam a model 40X z Datexami wspolpracuje wysmienicie...
#6 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.05.2002
![]() |
Re: problem z Liteon 24102B - help !!!
Cytat:
![]() ![]() Acha... dzieje się to nie za każdym razem jednak bez względu na płytę, którą nagrywam (TDK, Akoss, Platinum, Proformance, Mediatech, Verbatim....) Pewnie to czary siakieś :-D :-D :-D |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Dzieki
hmm...a mi zielone datexy palil bez bolu, a ostatnio wlasnie te problemy to mialem na roznych programach i na roznych -plytach, a konkretnie to hity czerwone a potem platinium i esperanza....
zaczynam sie zastanawiac czy to nie moze cos z winda...moze aspi albo cuś...zobaczymy, mam nadzieje ze to nie koniec nagrywarki, roku jeszze nie ma biedaczka...
#8 |
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Mialem kiedys ten model (24102B) ale nie przypominam sobie zadnych problemow. A palilem na wszystkim od TDK, przez Verbatim, Esperanza, az po jakis chłam "no name"... Jak masz na ta nagrywarke 2 lata gwarancji (ja mialem) i jeszcze sie nie skonczyla to od razu zanioslbym ja do serwisu, bo jakos wydaje mi sie ze dozywa swoich dni
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
i wlasnie tak mam zamiar uczynic teraz....
a raczej w przyszlym tygodniu, kompa uzywam zawodowo więc nie moge sobie pozwolic na przestoj, ale na poczatku przyszlego tygodnia dzielnie wpisze format c: i postawie winy od nowa...zobaczymy co to bedzie. A na razie dziekuje za wszelkie komentarze
![]() Do siego czy jakoś tak ![]()
|
|