![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Re: re
czytam i wnioskuje, że starczyło tylko wyjąć/potem włożyć ponownie drugi napęd.
Co było tego przyczyną? Co mogło być przyczyną? Wadliwa taśma? Dziwny problem.
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.09.2003
![]() |
no tak tak
tak rzeczywiscie bylo nie naleze do ludzi ktorzy zworkow nie umieja dobrze wsadzic czy tasiemke do gory nogami wsadzaja... !! tak bylo! wypialem CD i idzie i to jak szalony
![]()
#33 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
to ze smieci po np. karcie dzweikowej zostaja to to jest oczywiste - windows nie radzi sobie ze sprzataniem w rejestrze z prostego powodu - wpisuje sie do niego kto chce...
ale to ze slady zostawia naped ktorego sie nie isntaluje tylko podpina pod tasme - a z pkt. widzenia komputera wyglada identycznie jak kazdy inny naped to az sie dziwie (stare cdromy to co innego - ale to juz bylo tak dawno ze mozna zapomniec) patrzylem gdzie sie toto wpisuje - 90% to wpisy roznego rodzaju softu, glownie nerocdspeeda i samego nero jest jeszcze galaz deviceclasses - jesli nazwa klucza nie ma jakiegos ukrytego przed smiertelnikiem sensu to raczej to tylko statystyka, tak samo historia kanalu IDE - znalazlem tam dluuuuga liste dyskow ktore podpinalem po przyniesieniu od kolegow - nawet sie nie spodziewalem ze 80% swiata uzywa seagate ![]() bede grzebal dalej - musze jeszcze ew. wyeliminowac przypadek ze cdrom zostal dopisany do takiej ciekawej listy przez jakis soft...
![]() |
#34 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 07.05.2002
![]() |
u mnie ok!
Witam!
ja zagorzały przeciwnik LiteOn'a nabyłem tejże firmy napęd 52327. Mam p4 2.0 768 ddr naped DVD toshiba podpięty jako slave na drugim kanale (litek jest master na 2 kanale). użyłem płytki cdr platinum x48 i wypaliłem ją całą z prędkością x52. trwało to zdecydowanie krócej niż 8 min (ok 3 min). P.S. swoją drogą całkiem fajny palnik.... |
![]() |
![]() |
#35 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
A więc jednak miałem rację
![]() Płynie stąd jedna ważna nauka: przy problemach należy przede wszystkim sprawdzić, czy ich źródłem nie jest zła współpraca z innym urządzeniem, podłączonym do IDE. Jak się okazuje, zdarza się to częściej niż gotowi bylibyśmy to przyznać.
#36 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
to jakie jest rozwiązanie tego problemu? Bo napędy tak jak mówicie nie będą razem działać poprawnie.
Co zrobić?
#37 |
Nowy na forum
![]() |
re
podpialem spowrotem tasiemke, wgralem nowe firmware do CDLG 52x i wsio idzie ok.. tylko ze na nero CDSpeed max predkosc napedu nie przekracza 28x CDk ma juz ponad 2 lata i pewnie sie do wymiany nadaje .... ale Litek chodzi jak burza
![]()
#38 | |
Bywalec
Data rejestracji: 23.09.2003
![]() |
Re: re
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#39 | |
Samiec - twój wróg!
Data rejestracji: 21.06.2003
![]() |
Cytat:
wszystko szlo sprawnie (odczyt nazwy napedu, wersja biosu, producent, nawet czytanie TOC itd.) dopoki nie zachcialo mi sie (niby banalnej rzeczy) programowo uzyskac informacje o tym, jaka litere ma naped, ktory wedlug ASPI przedstawil sie jako np. LITE-ON LTR-52327S przeszukalem troche netu i jedyna odpowiedz jaka uzyskalem bylo przeszukanie rejestru i wlasnie w nim znalezienie odpowiedniego przypozadkowania naped -> litera m.in. uzywano kluczy (dla WinXP, dla 2k chyba tez, ale dla Win9x klucze sa juz inne): HKEY_LOCAL_MACHINE\HARDWARE\DEVICEMAP\Scsi\Scsi Port 1\Scsi Bus 0\Target Id 0\Logical Unit Id 0 HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices watpie czy microsoft tylko dlatego stworzyl te klucze, zeby mozna bylo jakos odnalezc sie z literami dyskow, ale masz juz jedna odpowiedz na Twoje pytanie |
|
![]() |
![]() |
#40 | ||
Nowy na forum
![]() |
Re: Re: re
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#41 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.09.2003
![]() |
![]()
Witam
Czy ktos moze wie dlaczego nie moge zainstalowac Winona ( 3.8, 5.0 ) Kupilem tego liteona i dostalem Nero expressa ktory instaluje sie bez bolu, natomiast winon przerywa w trakcie instalacji. Probowalem podpinac tasmy w roznych konfiguracjach ( z dyskiem i bez , z cedekiem i bez, itd itp ) Niestety bez rezultatu Znajomy kupil dokladnie ta sama nagrywarke i okazalo sie ze u niego jest odwrotnie Jesli chodzi o winona - zainstalowal sie bez bolu natomiast nero przerywalo sie tak jak winon u mnie. Jesli ktos wie jaka moze byc przyczyna prosze o kontakt yeloonek@poczta.onet.pl z gory dziekuje Piotrek |
![]() |
![]() |
|
|