![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.04.2003
![]() |
Mam problem kupiłem niedawno LiteON LTR-48246S 48x24x48 BOX. Miałem wpierw Windowsa ME nagrywarka chodziła bez zażutów. Teraz zmieniłem system na Win XP Profesional Service Pack 1. Podczas nagrywania w Nero przy między 40 a 70% nagrywarka przestaje pracowac zwalnia i resetuje mi się komputer ale jeszcze przed resetem wyskakuje mi komunikat na niebieskim tle..
Pojawił sie problem i system Windows zostanie zamknięty IRQL-NOt-LESS-OR-EQUAL Co mam zrobic już straciłem 6 płyt CDR cały czas mi się wylącza Windows przy kilkunastu % nagrywania w Nero Nagrywarka przestaje działać POMÓŻCIE PROSZE
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Racer
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Witam!
Masz UDMA aktywowane, wszystkie potrzebne stery do plyty glownej poinstalowane
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
Witam w klubie. Mam taki sam problem ze swoją nagrywarką. Niejestem pewien czy do końca rozgyzłem ale wydaje mi się że problem tkwi w ustawieniach bios. Jak na razie sie sprawdza. Poszukaj u siebie . Jeśli bede dokładnie wiedział dam ci znać jak sprawa wygląda.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
No witamy w ekskluzywnym klubie ;-) Irq qual or less... tomy o tym napisano!
Krotka rada bo pozna godzina - w biosie znajdzcie opcje odpowiedzialna za zresetowanie przyznanych urzadzeniom przerwan - na sto procent pomaga ale problem jest w tym ze czasami trzxeba trtoche powalczyc zanim utrafi sie dobre 'rozdanie'.
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
![]() |
Re: Problem z LiteON LTR-48246S 48x24x48
Witam !
Chyba znalazłem rozwiazanie tego nie małego problemu. Miałem identyczny problem ze swoją nagrywarą do wczoraj. Znajdz w biosie ustawienia transferu nagrywarki. Ustaw na 32 bit. transf. powinno pomóc. Zrobiłem tak u siebie i na razie wyjarałem kilka płyt, jak na razie wypala stabilnie bez żadnych restartów kompa i drastycznego spadku bufora. Napisz jaki to u ciebie odniesie skutek, czy coś się zmieni. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#6 |
|
Forumator
![]() |
Pierwsze slysze o ustawaniu transferu 32 w biosie?? Jeszcze biosu z taka opcja nie spotkalem...albo przeoczylem
|
|
#7 | |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Cytat:
Type... Cylinders... Write Precompensations... Sectors... Maximum Capacity... Block Mode... Fast Programmed I/O... Modes... 32 Bit Transfer Mode... .....................
|
|
|
#8 |
|
Forumator
![]() |
No coz, nie przesadzalem ze nigdzie nie ma. Wydaje mi sie tylko ze nie jest za czasto bo skladam kompy i jakos sie nie spotkalem...(moze inaczej sie po prostu nazywa?)
![]() |
|
|