![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
problemy z ASPI ? , czy DMA
Witam.
mam zainstalowany Xp prof. , nagrywarkę LitOn 52327s (Qs09)-master i CDRom LiteOn XJ_HD 166s-slave podpiete pod jedną taśmę. Zainstalowałem ASPI (aspichk w załączniku) W menedżerze urządzeń mam ustawione tak jak ...(kolejny załącznik) i... Wgrałem EAC`a -nie widzi on wogóle napędów, jedynie napęd wirtualny z Alcohola. Wgrałem Feurio 1.67 z najnowszym update driver i... przy normalnym ustawieniu podczas uruchomiania wyskakuje napis w stylu : > napęd nie został wykryty przez menadżera ASPI ... < dalej >nie znaleziono nagrywarki< Zmieniłem w parametrach programu - tryb dostępu , tak: było zaznaczone przy ASPI -bezpośredni dostęp do magistrali SCSI będzie się odbywał za pomocą menadzera ASPI>Sterowniki muszą być zainstalowane. dałem na - urządzenie z kontrolą wejścia/wyjścia (IO) .................................................. ............................................ ehh , dopiero wtedy program widzi napędy. Czy mam coś źle z tym PIO w menedżerze urządzen? Dlaczego EAC nie widzi napędów. Dzięki / Pozdrawiam radek |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
stawiam jednak na zwalnowe ASPI
kuknij pod moj sig i instaluj ForceASPI 1.7
#3 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
oczywiście odinstaluj te Twoje ...przed instalacją ForceAspi 1.7
#4 | |
CDRinfo VIP
![]() |
a niby po co mam to pod sigiem
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
![]() |
po pierwsze - Dzięki za szybkie i pomocne odpowiedzi.
po drugie : zrobiłem tak jak radził y@nke_pl zassałem ForceASPI 1.7 , wywaliłem te stare (killaspi),restart,instaspi z tego pakietu nowopobranego , restart i ... wszystko ładnie pięknie !!! - Feurio przestawiłem na ASPI i widzi napedy ! w tym momencie aspichk pokazywał tak jak na załaczniku forceaspi 1.7, ale zachciało mi się nowszej wersi ASPI i ze strony http://www.cdrinfo.pl/software/stron...?id=1191040335 pobrałem wyższą wersję , zrobiłem analogicznie jak wyżej , czyli killaspi....i w tym momencie aspich pokazuje jak na załaczniku forceaspi 1.8 Czyli ? hmm , ale np Feurio napędy widzi dalej ! I teraz dlaczego tak jest , no i jak ma być lepiej nowsza , czy starsza wersja? dzięki. |
![]() |
![]() |
#6 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Zostań przy 1.7 to jest najlepsza wersja i najmniej problematyczna.
#7 |
CDRinfo VIP
![]() |
wracaj do 1.7
paczka 1.8 faktycznie zawiera nowsze sterowniki aspi, ale nowsze nie oznacza lepsze ForceASPI 1.7 jest wersja optymalna i przez znawcow jest jak najbardziej polecana, gdyz zawiera mniej bledow i w mniejszym stopniu obciaza system podczas wypalania
#8 |
Stały bywalec ;)
![]() |
no i tak zrobię , a właściwie już zrobiłem.
Dzięki |
![]() |
![]() |
|
|