![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 13.03.2003
![]() |
Kupiłem nagryware, help
Witam, no wiec tak:
kupiłem Liteona 54/24/52. jutro musze dokupic z 10 płyt (na wyprobowanie wszystkiego, bo 3 ktore miałem juz zepsułem))) Przegrałem w locie (predkosc 12x) film wladce pierscieni, niestety nie przegrał sie. jak go otwieram to odtwarzacz niby go widzi (cały), ale odczytac mozna tylko 40 min, dalej sie zatrzymuje. Mam starego cd-roma 24x. Przy rozpoczeciu kpiowania pojawił mi sie komunikat ze w czasie odczytu pojawił sie błąd i moze to miec wpłym n ajakosc zapisu. Dalem na kontynuuj mimo tego, no i efekt jak wyżej ![]() Druga płyte nagrałem inny film ale z dysku (predkosc 24x) i działa idealnie. trzecia płyta to audio (RHCP), nagrywana w locie, (baaardzo wolno 4x, ale sie naczekałem, juz tak wolno nie bede kopiowac) i działa. Czyta ja cd, nagrywarka i wieża.(chociaz pojawil sie ten sam komunikat, co przy filmie, ze blad przy odczycie) Płyty to datex silver 32x. aha: zostala mi jeszcze płyta cdrw, no wiec chcialem nagrac sobie audio z mp3, niestety nie nagralo sie, wieza nie widzi plyty, cd i nagdywarka tez nie odtwarza. Moze to wina płyt cdrw, nie wiem czy na tym mozna nagrywac audio, ale nie miałem nic innego wiec sobie probowałem ![]() (ile razy mozna tak nagrywac i kasowac cdrw ![]() ![]() Co mi mozecie poradzic, ja sie na tym kompletnie nie znam. Dlaczego pojawia sie ten błąd przy odczycie? To wina cd? Nie kopiowac w locie? Odznaczac tą funkcje przy "kopiuj cd" w Nero? I czy gdy nie bedzie w locie to predkosc zapisu nie musi juz byc 2 razy mniejsza niz odczytu? Moge ustawic np. odczyt maksymalnie, a zapis 24? Ok, narazie wystarczy, ale jutro tu pewnie wroce z nowymi "banalnymi" pytaniami ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
![]() |
oczywiscie liteon 52/24/52
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
Nie nagrywaj w locie.
Audio wypala sie wolno 4x, 8x. CDRW mozna kasowac kilka-nascie-set razy, zaleznie od jakosci. |
![]() |
#4 |
Bywalec
![]() |
ale co to moze byc ten błąd przy odczycie? zawsze mi sie to pojawia, na samym poczatku, gdy tylko wezme na "nagrywaj"
|
![]() |
![]() |
#5 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
jezeli dobrze zrozumialem to ten blad wyskakuje jak przegrywasz w locie - wydaje mi sie ze twoj cdrom jest po prostu za stary i za wolny na taka zabawe jezeli chcesz skopiowac plyte rob to przez nagrywarke z wykorzystaniem chwilowego obrazu na dysku - nie dosc ze nie powinno byc bledow to jeszcze plyta bedzie dokladniej skopiowana - bo nagrywara lepiej odczytuje
napisz jeszcze przy pomocy jakiego programu nagrywasz wtedy pomyslimy co i jak
![]() |
#6 |
Jak może to pomoże
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
1.Może ten stary CD-ROM ma już kłopoty z czytaniem. Jak mam takie kłopoty to nagrywam obraz na dysk czytając z nagrywarki-generalnie nagrywarka lepiej czyta.Czasami ASUS x52 ma kłopoty ze źle nagranymi płytami - nagrywarka czyta wszystko. 2.Możliwe że wieża twoja nie czyta CD-RW ale komp powinien. Coś jest nie tak. Czy wybrałeś Audio-CD. Wtedy przeciągasz mp-3 a Nero sam robi odpowiedni dekompresje. Spróbuj jeszcze raz. Przedtem skasuj nośnik CD-RW. Pozdrawiam. Kolega Majonez był szybszy ale myślimy tak samo |
![]() |
![]() |
#7 |
Racer
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Co do plyt CDRW, to starsze wieze maja prawo ich nie czytac.
|
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
![]() |
teraz przegrywam "nie w locie".
pisze mi tworzenie obrazu do zapisu. ale informacja o błedzie tez sie pojawiła. (mimo ze nie jest w locie) program to nero. to bylo jakos tak: "prawdopodobnie wystapil blad przy odczycie, co moze miec wplyw n ajakosc zapisu. czy kontynuowac" no i znowu wzialem na tak. pale teraz na cdrw wladce pierscieni. predkosc odczytu dalem 18. a zapisu 10. pewnie sie nie przegra to znowu sprobuje audio. (wybieralem audio cd w nero) p.s. przy przegrywaniu red hot CP tez mialem ten bład a sie przegralo i dziala. Nic juz nie wiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
![]() |
odczyt w nagrywarce do tworzenia obrazu a potem nagrac? wow, dobre, na to nie wpadłem, za chwile sprobuje
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Bywalec
![]() |
tego filmu nie da sie przegrac, za glupi na to jestem.
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Bywalec
![]() |
audio sie nagrało
![]() wieza nie widzi, ale to pewnie wina cdrw. ale nagrywarka to czyta. ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
Nagralem!!!!! nagralem obraz n adysk z nagrywarki, film sie przegrał, nie pojawil sie komunikat o błedzie przy odczycie. (czyli to wina tego badziewnego cd-roma) wow, super. audio przegrywa, filmy przegrywa. recepta: odczyt z nagrywarki (sam bym na to nie wpadł) p.s. odczytywalem na maksymalnej predkosci (2 min), nagrywalem na 24. wiem ze audio trzeba nagrywac wolno, ale czy, moge odczytywac szybko (maksymalnie), czy odczyt tez musi byc powoli? |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Bywalec
![]() |
a co sądzicie o tych płytach Datex silver.
Koleś w sklepie mi je wciska. Dobre są? |
![]() |
![]() |
#14 |
Jak może to pomoże
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Trudno mi autorytatywnie określić predkość czytania przy nagrywaniu.
Ja uzywam przy czytaniu x12 (max. x16) a nagrywaniu x4 (max. x8 )i szczerze mówiąc nie próbowałem zmieniać na wyższe. Nie miałem żadnego problemu przy tych prędkościach. (Profilel do clone podaje dla audio czytanie x4 nagrywanie x8 natomiast nero chce czytać z max. i zapisywać x8 ). Myślę ze na początek powinieneś poeksperymentować i będziesz wiedział ile można wyciągnąć. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#15 | |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ja kupiłem kilka ze względu na opakowanie Vario Pac. Datexy są chyba z Niemiec, Vario Pac to też niemiecki patent i chyba tylko w ten sposób można dostać te opakowania. |
|
![]() |
![]() |
|
|